Duivelse drumsticks met zelfgemaakte barbecuesaus – Kip is het meest misbruikte stukje vlees. Met dit recept ga je met goede drumsticks aan de slag en daar maak je dan ook iets echt lekkers van.
Iedereen is dol op drumsticks
Ja, echt, de drumstick kunt gewoon even snel bakken en dan heb je een heerlijke snack bij de borrel. En ook bij de gemiddelde barbecue party zie je heel vaak de drumsticks op de grill liggen. Daar worden dan vaak de voorgemarineerde drumsticks voor gebruikt. Maar waarom? Je eet dan de drumsticks precies zoals de buurman ze ook eet. Waarom maak je er niet lekker een eigen lekkere variant op. Je weet dan precies wat je eet. Als je de buurman niet vertelt dat Lekker Tafelen bestaat kun je gewoon dit makkelijke recept voor duivelse drumsticks gebruiken. En echt, daarmee steel je de show.
Duivelse drumsticks zijn drumsticks met een beetje pit
Duivelse drumsticks staat natuurlijk voor pittige drumsticks. Met dit makkelijke recept ga je aan de slag met chilipoeder, cayennepeper, knoflook, oregano en zwarte peper. Maar liefst drie soorten peper dus. Het mag echt spicy zijn, maar uiteindelijk kun je dat helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Een beetje minder peper, of een pepersoort weglaten maakt ze wat milder. Maar hé, aan de barbecue met een biertje kun je dat beetje pit echt wel gebruiken.
Een keer werk, maar vaker genieten
Je kunt de drumsticks ook heel goed invriezen. Maak dus een grote hoeveelheid ineens en vries in wat je over hebt, zo kun je een andere keer op de barbecue, of gewoon bij de borrel genieten van die zelf gemarineerde duivelse drumsticks.
Duivelse drumsticks met zelfgemaakte barbecuesaus
Je las het misschien al in de titel, als bonus krijg je bij dit recept ook het recept voor een zelfgemaakte barbecuesaus. Je hebt niet dat hele recept nodig voor de duivelse drumsticks, maar de rest van de zelfgemaakte barbecuesaus kan natuurlijk ook bij het andere vlees dat op je barbecue ligt. Dus bij deze het makkelijke recept voor een heerlijke barbecuesaus:
- 1 grote ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 grote of 3 kleine tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 50 gram rode balsamicoazijn
- 1 eetlepel worcestersaus
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel zout
Snij de ui in stukjes en bak die met de komijn en de knoflook lichtjes aan. Voeg er de in stukken gesneden tomaat samen met de rest van de ingrediënten aan toe. Laat het ongeveer een kwartier tot een half uur pruttelen, zodat de tomaten en de uien goed gaar worden en er wat van het vocht verdampt. Ik heb de saus een beetje af laten koelen en er in de blender een gladde saus van gemaakt, maar je kunt hem ook zo gebruiken. Doe de saus in een potje en laat het helemaal afkoelen.
Tip: Maak ook van de barbecuesaus een beetje extra. Een deel voor bij de duivelse drumsticks en doe de rest van de saus gloeiend heet in een schoon jampotje en draai er direct de deksel op. Die zal dan vacuüm trekken. De saus is zo langer houdbaar.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.
Duivelse drumsticks
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg drumsticks
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels zout
- ½ portie BBQ saus (zie recept en ingrediënten in de beschrijving)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je duivelse drumsticks:
Doe de olijfolie in een grote kom of schaal en voeg er alle kruiden aan toe.
Wrijf hiermee de drumsticks goed in en laat dit een half uurtje rustig intrekken.
Verwarm de oven voor op 175 graden of zorg dat de BBQ mooi gloeit.
Leg bij het gebruik van de oven de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de drumsticks in ongeveer 30-40 minuten gaar.
Haal de plaat uit de oven en besmeer de drumsticks met de BBQ saus.
Zet de plaat terug in de oven en zet die dan op 200 graden. Bak de drumsticks nog 10 minuten tot de saus donker wordt.
Bij gebruik van de BBQ laat je de drumsticks boven een rustig vuurtje bakken totdat ze gaar zijn. Dit kun je testen door er in te prikken, is het vocht wat eruit komt helder dan zijn ze daar.
Smeer de duivelse drumsticks in met de saus en laat ze nog even lekker donker kleuren.
Tafel lekker !!