• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, januari 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

door Hedwig Adema
in Vleesgerechten
0
0
Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier – Deze eendenborstfilet met een saus van mineola en grand Marnier is een ware traktatie voor je smaakpapillen. De combinatie met de gele rijst en geroosterde pastinaak en pompoen is subliem, en mocht je het je gasten voorzetten dan zul je zeker hoge ogen gooien, en dat terwijl het niet erg ingewikkeld is om te maken.

Je kunt de eendenborst met de saus natuurlijk ook combineren met een aardappelgerecht, denk aan aardappelkroketjes en rode kool.

Zoals ook de gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen en kikkererwten afzonderlijk van de eendenborst een hoofdgerecht an sich is.

Maar in combinatie met de eendenborst en saus van mineola is het een heel mooi gerecht voor in het weekend of een etentje met vrienden.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

Vleesgerecht voor 4 personen:

  • 2 eendenborstfilets à 300 g
  • 1 vel aluminiumfolie

Voor de saus à la orange:

  • 3 mineloa’s
  • 1 dl grand Marnier
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 takjes verse tijm
  • 25 g ongezouten grasroomboter
  • 1 tl maizena met beetje water aangelengd

Voor de gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen:

  • 2 pastinaken geschaafd in stukjes
  • 300 g hokkaido-pompoen in stukjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl sambal
  • 4 el olijfolie
  • 1 vel bakpapier
  • 125 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 1 blik kikkererwten 310 g uitlekgewicht
  • 200 g gele rijst
  • verse koriander

(voor)bereiding saus: rasp de schil van twee mineloa’s en pers er een uit. Doe het sap samen met de grand Marnier en de rasp in een steelpannetje met de takjes tijm en de kaneelstokjes.

Laat de saus op matig vuur tot 2/3 inkoken. Verwijder de takjes tijm en kaneelstokjes en giet tot gebruik over in een kommetje. Schil met een scherp kartelmesje de schil dik van de twee mineloa’s en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Bewaar de partjes in een kommetje en vang het sap op in hetzelfde kommetje. Dek beide kommetjes af voor gebruik.

Bereiding eendenborst: leg de eendenborst op huishoudfolie op een werkblad met de velkant naar boven. Kerf het vel kruislings in, maar denk erom dat je niet door het vlees snijdt.

Bestrooi met peper en zout en bak aan de velkant op matig hoog vuur in een anti-aanbakpan gedurende acht minuten, keer ze om met een vleestang en bak de andere kant nog vijf minuten.
Wikkel de eendenborst-filets in aluminiumfolie en laat zo even rusten.
Giet 2/3 van het vet uit de pan ( Let op dit kan niet door de gootsteen of toilet, laat stollen en doe het bij het groenafval )
In het achtergebleven vet in de pan bereid je de saus.

Bereiding saus: zet het vuur hoog en blus het achtergebleven vet af met de ingekookte sinaasappelsaus. Laat op hoog vuur iets inkoken en doe er dan de sinaasappelpartjes met aanhangend sap bij. Bind iets bij met de aangelengde maizena en zet het vuur uit. Monteer de saus door er blokjes roomboter door te roeren.

Serveren: leg de eendenborsten op een schoon werkblad en snijd in mooie plakjes.

Bereiding gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen: Verhit de oven op 200 graden.
Doe de pastinaak met de pompoen, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, geraspte gember, 4 el olijfolie, wat zout, de kurkuma en de sambal in een ruime kom bij elkaar en schep alles door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de inhoud van de kom erover. Rooster de groenten twintig minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de kikkererwten met wat uitlekvocht samen met de gehakte abrikozen bij de geroosterde groenten over de bakplaat
Verwarm het geheel nog tien minuten in de oven op 200 graden.

Intussen kook je de gele rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Roer de geroosterde groenten samen met de kikkererwten en abrikozen door de gele rijst.

Serveer met de Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier en garneer met de gehakte koriander.

Tags: GroenteVleesVlees - GevogelteVlees - Gevogelte - Eend
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Witlof is een bladgroente waarvan het hoogseizoen in de wintermaanden valt. Je kunt hier in de wintermaanden de lekkerste recepten mee maken.

Check het recept of lees de info
appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Recept in de picture

currysoep met spliterwten
Maaltijdsoep

Currysoep met spliterwten

Een heerlijke troostrijke en verwarmende currysoep met spliterwten boordevol gezonde ingrediënten. Dat is genieten zonder schuldgevoel.

Check het recept of lees de info
Gegratineerde paddenstoelen

Gegratineerde paddenstoelen

zuurkool ovenschotel met gehakt

Zuurkool ovenschotel met gehakt

Handige kooktips

Pecorino
Kookschool

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Natuurlijk is Parmezaanse kaas de bekendste Italiaanse kaas. Maar heb jij al eens Pecorino gegeten? Een heerlijke, zoutige schapenkaas!

Check het recept of lees de info
tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Kippenbouillon

Kippenbouillon; Zo maak je de allerlekkerste bouillon zelf

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Coor op Vlees bereiden; Tips & Trucs
  • Gerard op Spaghetti Carbonara
  • Elise de Haan op Spaghetti Carbonara
  • Jantina op Spaghetti Carbonara
  • Redactie op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • M.J. op Spatzle met jachtsaus en gebakken witlof
  • Redactie op Spaghetti Carbonara
  • Keimpe op Spaghetti Carbonara

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen