• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

door Hedwig Adema
in Vleesgerechten
0
0
Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier – Deze eendenborstfilet met een saus van mineola en grand Marnier is een ware traktatie voor je smaakpapillen. De combinatie met de gele rijst en geroosterde pastinaak en pompoen is subliem, en mocht je het je gasten voorzetten dan zul je zeker hoge ogen gooien, en dat terwijl het niet erg ingewikkeld is om te maken.

Je kunt de eendenborst met de saus natuurlijk ook combineren met een aardappelgerecht, denk aan aardappelkroketjes en rode kool.

Zoals ook de gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen en kikkererwten afzonderlijk van de eendenborst een hoofdgerecht an sich is.

Maar in combinatie met de eendenborst en saus van mineola is het een heel mooi gerecht voor in het weekend of een etentje met vrienden.

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Pastinaak is een inmiddels weer populaire groente en een absolute topper in de keuken. Ontdek de mogelijkheden + recepten hier.

Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier

Vleesgerecht voor 4 personen:

  • 2 eendenborstfilets à 300 g
  • 1 vel aluminiumfolie

Voor de saus à la orange:

  • 3 mineloa’s
  • 1 dl grand Marnier
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 takjes verse tijm
  • 25 g ongezouten grasroomboter
  • 1 tl maizena met beetje water aangelengd

Voor de gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen:

  • 2 pastinaken geschaafd in stukjes
  • 300 g hokkaido-pompoen in stukjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl sambal
  • 4 el olijfolie
  • 1 vel bakpapier
  • 125 g gedroogde abrikozen, gehakt
  • 1 blik kikkererwten 310 g uitlekgewicht
  • 200 g gele rijst
  • verse koriander

(voor)bereiding saus: rasp de schil van twee mineloa’s en pers er een uit. Doe het sap samen met de grand Marnier en de rasp in een steelpannetje met de takjes tijm en de kaneelstokjes.

Laat de saus op matig vuur tot 2/3 inkoken. Verwijder de takjes tijm en kaneelstokjes en giet tot gebruik over in een kommetje. Schil met een scherp kartelmesje de schil dik van de twee mineloa’s en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Bewaar de partjes in een kommetje en vang het sap op in hetzelfde kommetje. Dek beide kommetjes af voor gebruik.

Bereiding eendenborst: leg de eendenborst op huishoudfolie op een werkblad met de velkant naar boven. Kerf het vel kruislings in, maar denk erom dat je niet door het vlees snijdt.

Bestrooi met peper en zout en bak aan de velkant op matig hoog vuur in een anti-aanbakpan gedurende acht minuten, keer ze om met een vleestang en bak de andere kant nog vijf minuten.
Wikkel de eendenborst-filets in aluminiumfolie en laat zo even rusten.
Giet 2/3 van het vet uit de pan ( Let op dit kan niet door de gootsteen of toilet, laat stollen en doe het bij het groenafval )
In het achtergebleven vet in de pan bereid je de saus.

Bereiding saus: zet het vuur hoog en blus het achtergebleven vet af met de ingekookte sinaasappelsaus. Laat op hoog vuur iets inkoken en doe er dan de sinaasappelpartjes met aanhangend sap bij. Bind iets bij met de aangelengde maizena en zet het vuur uit. Monteer de saus door er blokjes roomboter door te roeren.

Serveren: leg de eendenborsten op een schoon werkblad en snijd in mooie plakjes.

Bereiding gele rijst met geroosterde pastinaak en pompoen: Verhit de oven op 200 graden.
Doe de pastinaak met de pompoen, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, geraspte gember, 4 el olijfolie, wat zout, de kurkuma en de sambal in een ruime kom bij elkaar en schep alles door elkaar.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de inhoud van de kom erover. Rooster de groenten twintig minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de kikkererwten met wat uitlekvocht samen met de gehakte abrikozen bij de geroosterde groenten over de bakplaat
Verwarm het geheel nog tien minuten in de oven op 200 graden.

Intussen kook je de gele rijst volgens gebruiksaanwijzing.

Roer de geroosterde groenten samen met de kikkererwten en abrikozen door de gele rijst.

Serveer met de Eendenborst met een saus van mineola en Grand Marnier en garneer met de gehakte koriander.

Tags: GroenteVleesVlees - GevogelteVlees - Gevogelte - Eend
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Toad in the hole
Vleesgerechten

Toad in the hole; Britse comfortfood

cordon bleu
Vleesgerechten

Cordon bleu maken

Gegrilde lamskoteletten
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

Kipdrumsticks in teriyaki marinade
Vleesgerechten

Kipdrumsticks in teriyaki marinade

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

twee × 4 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

steak sandwich bavette
Ontbijt en lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Check het recept of lees de info
lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Lauwwarm slasoepje met Hollandse garnalen

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Andijviesalade met rauwkost en gerookte kip

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen