• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Enchilada’s; Zo maak je ze helemaal zelf

Connie Derks door Connie Derks
in Vleesgerechten
1
1
Enchilada's

Enchilada’s; zo maak je ze helemaal zelf – We gaan op de Mexicaanse tour met de Enchilada’s. De Mexicaanse keuken staat erom bekend dat het een vrij pittige keuken is met donkere smaken. Denk hierbij aan het combineren van koffie of chocolade in gerechten waar je ze totaal niet in zou verwachten.

Tortilla, Enchilada’s of Quesadilla

Een Enchilada wordt altijd gerold van een tortilla, Quesadilla’s zijn gevouwen tortilla’s. De vulling kan variëren vaak gehakt, kip of rundvlees. Na het rollen worden ze vaak overgoten met saus en altijd bestrooid met kaas. Voor het serveren gaan ze de oven in zodat ze goed warm worden en de kaas lekker smelt.

Voor de enchilada’s in dit recept gebruiken we rundergehakt wat we krachtig op smaak brengen. Enchilada betekent letterlijk in chili gedoopt, laten wij het maar bij instrijken van de tortilla en een beetje saus voor de afwerking houden, dan kan eenieder er zelf nog wat extra saus bij eten als ze behoefte aan wat extra hebben. Voor de vulling maken we het gehakt met lekker veel kruiden, tomaat en koffie op smaak. De koffie zorgt voor een extra diepte in de smaak. De saus is een zelfgemaakte salsa roja, waarbij je zelf de pittigheid kunt bepalen. Vind je het teveel gedoe om de saus zelf te maken neem dan een tomaat/chilisaus die jij lekker vindt.

Lees ook:

tortilla's maken

Verse Mexicaanse tortilla’s maken

Enchilada's
Mexicaanse Enchilada's zelf maken

Enchilada’s

Porties: 8 grote of 12 kleinere tortilla’s
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 rode pepertjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1-2 tomaten
  • handje verse koriander
  • 1 eetlepel suiker
  • zout
  • 100 cc koffie
  • 8 grote of 12 kleine tortillas

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de Enchilada’s:

Snijd de pepertjes en de knoflook fijn. Snij de tomaat in stukken. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en breng het op smaak met de kruiden, wanneer het gehakt verkleurd is doe je er de gesneden pepertjes en knoflook bij. Bak dit kort mee en voeg de tomaten, suiker en de koffie toe. Laat dit een 10 minuutjes pruttelen tot de tomaat gaar zijn en het meeste vocht verdampt is. Snij een handje koriander grof en roer dit door het gehaktmengsel.

Meng de kaas en houd hiervan 1/3 apart voor te gratineren. Vul de tortilla’s door eerst een royale eetlepel saus erover te verdelen. Schep 2-3 eetlepels gehaktmengsel op net boven het midden van links naar rechts. Verdeel er wat van de kaas overheen en rol op. Leg de Enchilada in een ovenschaal en vul de rest op dezelfde manier. Wanneer ze allemaal gevuld zijn schep je wat saus over de Enchilada’s en strooi je er de rest van de kaas overheen. Zet de Enchilada’s ongeveer 20 minuten in een oven van 175 graden tot ze goed warm van binnen zijn en de kaas gesmolten is.

Salsa roja:

  • 1 ui
  • 4-5 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 100 cc kippenbouillon
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2-3 takjes koriander

Snij de ui en de tomaten in stukken en pers de knoflook uit. Bak dit even aan in een scheutje olie en blus af met de bouillon. Doe er de chilipoeder en wat zout bij en kook deze saus totdat de tomaten en de uien gaar zijn. Voeg de koriander toe en maak er met de staafmixer een gladde puree van. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met chilipoeder en zout. Wanneer je de saus in een pot of fles giet en deze in koelkast bewaard is deze ongeveer 2 weken houdbaar.

Yoghurt saus lekker voor erbij

Snipper 1 ui en snijd een handvol koriander fijn en meng met 3 eetlepels Griekse yoghurt.

Tags: Kaas - MozzarellaVlees - Gehakt
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Asperges met biefstuk
Vleesgerechten

Asperges met biefstuk; Smaakvol, puur en eenvoudig

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Reacties 1

  1. francine says:
    6 jaar geleden

    Wat is een super leuke en mooie gerechten, ik ga er meteen mee aan de slag.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen