• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Entrecote als braadstuk

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk – de oplossing bij etentjes voor echte vleesliefhebbers.

Met een vetrandje

De entrecote kennen we als een flinke lap rundvlees met een vetrand. Deze vetrand moet je nooit vooraf verwijderen. Houd je niet van een vetrandje? Snijd deze er dan na het bakken af, het vet zorgt namelijk voor veel smaak aan het vlees en voorkomt uitdrogen. De entrecote wordt in de meeste gevallen geportioneerd verkocht. Een entrecote weegt dan zo’n 200 gram. Echte vleesliefhebbers willen daar misschien wel 300 gram van maken, maar niet iedereen wil zo’n groot stuk vlees. Je kunt dit heel eenvoudig oplossen door aan je slager om een entrecote als braadstuk te vragen. Je kunt deze dan na het bakken (aan tafel) in plakken verdelen en iedereen kan zelf bepalen hoe groot het stuk vlees op zijn of haar bord moet zijn.

Vet geeft smaak en voorkomt uitdrogen!

De garing

Met een vleesthermometer kun je precies controleren wat de kerntemperatuur van het vlees is. Neem het vlees uit pan als het 5 graden minder is dan de gewenste kerntemperatuur. Verpak het in aluminiumfolie. Zo gaart het nog een beetje na en het vlees ontspant zodat niet gelijk al het vocht uit het vlees loopt als je het aansnijdt. Houd voor een mooie rosé entrecote een kerntemperatuur van 50 graden aan. Wil je het vlees roder of juist niet? Neem dan 5 tot 10 graden meer of minder.

Entrecote als braadstuk; In de pan of in de oven?

In alle gevallen bak je een entrecote als braadstuk eerst ca. 5 minuten aan in een flink hete pan. Gebruik geen vetstof! Snijd de vetrand van het vlees kruislings in en leg het vlees met de vetkant naar beneden in de pan. Zo gaart het vlees in z’n eigen vet. Als het vlees mooi op kleur is, kun je het vuur lager zetten en een deksel op de pan doen en het vlees langzaam verder laten garen tot de juiste temperatuur. Voor meer gemak en ruimte op je fornuis kun je de pan (alleen als deze daar geschikt voor is!!) in een op 180 graden voorverwarmde oven schuiven.

entrecote braadstuk in de pan
entrecote braadstuk

Entrecote als braadstuk

Porties: 6-8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • een stuk entrecote van minimaal 1 kg
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl gedroogde dille
  • zout
  • 1 glas rode port/wijn
  • 1 eetl maizena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je entrecote als braadstuk:

Een uurtje voor de maaltijd snijd je de entrecote kruislings op de vetkant in, maar zo dat je net niet door de vetrand snijdt. Meng de kruiden en smeer hier het vlees mee in. Dek het vlees af en laat een half uurtje op temperatuur komen.

Verhit een pan met dikke bodem tot deze zeer heet is. Bestrooi de entrecote met zout naar smaak. Leg het vlees er op de vetkant in en laat dit zonder te verschuiven 5 minuten op een half hoog vuur uitbakken. Draai het vlees om, zonder erin te prikken en bak het aan alle kanten even aan. Leg het vlees met de vetkant naar boven in de pan en steek de vleesthermometer er midden in. Zet nu de pan in een voorverwarmde oven van 180 graden of zet het vuur laag en leg de deksel schuin op de pan. Houd de thermometer in de gaten, de kerntemperatuur moet 50 graden zijn. Haal het vlees uit de pan en dek dit af met aluminiumfolie.

Schud het meeste vet uit de pan en voeg een half glas warm water toe. Roer de aanbaksels goed los. Voeg er de wijn of port aan toe en kook even door. Neem een half glas water en los daar de maizena in op. Roer goed door. Schud nu al roerende bij beetjes dit mengsel in de jus tot de gewenste dikte is bereikt. Breng verder op smaak met peper en/of zout. Schenk het eventuele braadvocht van het vlees dat op het bord ligt, bij de jus en kook even mee door.

Leg de entrecote als braadstuk op een plank en snijdt deze met een zeer scherp in plakjes. Serveer samen met de jus.

Tafel lekker !!

Tags: EntrecoteVleesVlees - Rundvlees
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen