Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter – Er is bijna niks lekkerder dan kort gegrilde lamskoteletten, en natuurlijk serveer je deze met kruidenboter uit eigen keuken.
Lamskoteletten grillen
Lamskoteletten hebben geen ingewikkelde bereidingen nodig om heerlijk te smaken. Het kort grillen van de lamskoteletten op een gloeiendhete grill is een lekkere en makkelijke manier van bereiden. Bij mooi weer kun je dit ook heel goed op de barbecue doen.
Zelfgemaakte kruidenboter
Het is heerlijk je gegrilde lamskoteletten te eten met kruidenboter. Zelfgemaakte kruidenboter om precies te zijn. Zelf je kruidenboter maken is erg makkelijk en smaakt zoveel beter dan kruidenboter uit de winkel. Het smaakverschil is zo groot dat je nooit meer anders wil. Kies de kruiden die jij het lekkerste vind en verdubbel het recept als je ook nog kruidenboter voor op je stokbroodje wilt. In de koelkast kun je het gerust een week of 2 bewaren. De kruidenboter kun je daarom ook goed een paar dagen van te voren maken. Zo hoef je op de avond zelf alleen nog maar je lamskoteletten te grillen voordat je aan tafel kan.
Lamskoteletten
Haal de lamskoteletten bij je lokale slager en vraag hem ze voor je schoon te maken. Zo kun je thuis gelijk aan de slag met het grillen van je lamskoteletten. Eet je lamskoteletten bijvoorbeeld met een groene salade en geroosterde aardappels.
Lamskoteletten; zet ze eens vaker op tafel
De lekkerste lamskoteletten? Die maak je natuurlijk zelf. Op de barbecue of in de pan. Lekker Tafelen levert je de inspiratie!
Gegrilde lamskoteletten met kruidenboter
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram lamskoteletten
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur
- 10 gram verse basilicum
- 10 gram verse peterselie
- 1 klein teentje knoflook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de gegrilde lamskoteletten met kruidenboter:
Hak je verse kruiden fijn. Mix met een handmixer de boter kort goed door elkaar tot hij lekker romig is. Voeg de gehakte kruiden toe en mix deze goed door. Pers het teentje knoflook uit en voeg ook toe. Breng op smaak met wat peper.
Leg een stuk plastic folie op je aanrecht. Verdeel hier de kruidenboter overheen in een langwerpige vorm. Rol het plastic folie zo strak mogelijk dicht en boetseer de boter in de vorm van een rol waar je straks goed plakjes van kan snijden. Laat de boter tot gebruik terug koelen in de koelkast. Als je de boter snel weer nodig hebt leg je hem even kort in de vriezer.
Haal de lamskoteletten een half uur voordat je ze gaat grillen uit de koelkast. Besmeer de lamskoteletten aan beide zijden met de olijfolie en bestrooi met wat zout.
Verwarm de gril tot hij goed heet is en gril de lamskoteletten 2 minuten aan beide zijden. Laat de lamskoteletten in zilver folie 5 minuten rusten. Serveer de gegrilde lamskoteletten met kruidenboter.
Tafel Lekker!