Gegrilde lamskoteletten – De zomer is in volle gang en wat is er beter dan lekker buiten koken en genieten van heerlijke gerechten met een Mediterraan tintje? Als je op zoek bent naar een smaakvol vleesgerecht dat de zomerse sfeer oproept, dan zijn gegrilde lamskoteletten met een Grieks tintje de perfecte keuze. Het geheim van die lamskoteletten schuilt in de marinade. De sappige en malse koteletten, gemarineerd in een marinade van Mediterrane kruiden, citroen, knoflook en olijfolie en geserveerd met een verfrissende tzatziki of een lekkere, zelfgemaakte knoflooksaus, zullen je verrassen en je een voorproefje geven van de Griekse keuken. Je kunt dit gerecht natuurlijk lekker grillen op de barbecue, maar ook in een grillpan gaat het prima. De gegrilde lamskoteletten brengen je terug naar je Griekse vakanties!
Kies eens voor lamsvlees
Lamsvlees is misschien niet direct het eerste waar je aan denkt als je gaat barbecueën. Toch kan het voor de afwisseling erg leuk, en natuurlijk lekker zijn om er wel eens voor te kiezen. Er mag best wat vaker lamsvlees op tafel komen, en de gegrilde lamskoteletten zijn daar bij uitstek geschikt voor. De marinade is simpel en makkelijk te maken, de lamskoteletten zijn snel gaar. Ze staan dus zo op tafel en je tafelgenoten zullen verrast zijn eens iets anders geserveerd te krijgen.
Gegrilde lamskoteletten; een belangrijke tip!
De gegrilde lamskoteletten worden dus eerst gemarineerd. In de marinade zit onder andere citroensap. Neem alsjeblieft de moeite om gewoon zelf een verse citroen uit te persen. Natuurlijk is citroensap uit een flesje makkelijker, maar dat is sap uit concentraat. Dat betekent dat het veel geconcentreerder is dan vers citroensap en dus ook veel zuurder. Je loopt dus het risico dat het vlees veel te zuur wordt. Dat is echt niet lekker. Gewoon zelf persen dus!
Serveer de gegrilde lamskoteletten met een lekkere, zelfgemaakte tzatziki of knoflooksaus. Geef er in plaats van stokbrood eens pitabroodjes of Arabisch platbrood bij. Een lekker frisse, (Griekse) salade maakt het menu compleet.
Lamskoteletten; zet ze eens vaker op tafel
De lekkerste lamskoteletten? Die maak je natuurlijk zelf. Op de barbecue of in de pan. Lekker Tafelen levert je de inspiratie!
Gegrilde lamskoteletten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 lamskoteletten
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- rasp van 1 citroen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse oreganoblaadjes
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gegrilde lamskoteletten:
Maak eerst een marinade. Doe de olijfolie, het citroensap, de citroenrasp, de knoflook, de oregano, de tijm en de rozemarijn, flink wat zwarte peper en wat zout in een schaal. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Leg de lamskoteletten in de marinade en zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn. Dek de schaal af met huishoudfolie. Plaats de schaal in de koelkast en laat minstens een uur of drie marineren. Langer mag natuurlijk ook, dat maakt de smaak van de gegrilde lamskoteletten alleen maar intenser.
Zorg dat de barbecue op temperatuur is.
Gril de lamskoteletten 3 tot 5 minuten aan elke kant, afhankelijk van hoe gaar je ze wilt hebben.
Gebruik je de grillpan? Ga dan op dezelfde manier te werk. Zorg wel dat de pan goed heet is.
Serveer de gegrilde lamskoteletten direct.
Tafel lekker !!