• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

Een stoer stuk vlees van de barbecue waar je je vingers bij opeet

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
0
gegrilde ribeye

Gegrilde ribeye – Een stoer stuk vlees van de barbecue waar je je vingers bij opeet.

Whiskey

Een ribeye is al heerlijk op zich en heeft niet echt een marinade nodig maar de smaak van whiskey en blauwe kaas maken van dit mooie stuk rundvlees een ware smaakbeleving. De whiskey voegt smaak toe en zorgt er samen met het vet voor dat het vlees heerlijk mals wordt. Door het grillen gaan de suikers karameliseren en als je de gegrilde ribeye serveert, geef je er een lekker zoutig stuk blauwe kaas boter bij. Het zout uit de boter geeft een perfecte match met het lichte zoete van de steak…

De whiskey voegt smaak toe en zorgt er samen met het vet voor dat de gegrilde ribeye heerlijk mals wordt.

Wat heb je nodig

Een mooi stuk vlees, een goede marinade, een gloeiend vuurtje, een kernthermometer  en niet te vergeten tijd. Niet dat je er steeds mee bezig bent, maar je moet er wel op tijd aan beginnen. Goede dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. En eenmaal in de marinade heb je er geen omkijken meer naar. Ook het grillen is vrij snel gebeurd, dit is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van het vlees en de temperatuur van de grill. De kernthermometer geeft aan wanneer het de gewenste gaarheid heeft. Het is een kwestie van even in de gaten houden, maar een kind kan de was doen.

Rundvlees

Rundvlees; Soorten & Recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Gegrilde ribeye

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 480 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg ribeyes
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 ml whiskey
  • 50 ml balsamico azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 100 gram roomboter
  • 75 gram roquefort
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gegrilde ribeye:

Meng voor de marinade de suiker, honing, mosterd, whiskey, azijn, olie en de kruiden door elkaar. Wrijf het vlees in met de marinade en doe dit bij voorkeur in een zak. Dit kan een ziplock zijn, maar nog liever een welke je vacuüm kunt trekken. Giet de overgebleven marinade bij het vlees en maak de zak zo dicht dat er zo weinig mogelijk lucht in zit. Leg de zak in een schaal of op een bord en zet dit voor minimaal 6 uur in de koelkast.

Maak de blauwe kaas boter door de boter goed los te roeren, verkruimel er de blauwe kaas doorheen samen met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Neem een stuk huishoudfolie of bakpapier en schep de boter er als een worst op. Rol het bakpapier op en draai de uiteindes strak aan zodat je een mooie egale worst van kruidenboter hebt. Leg koel weg tot gebruik.

Haal het vlees minimaal een half uur voor bereiding uit de koelkast om op temperatuur te komen. Zorg dat de gril goed heet is. Haal het vlees uit de marinade en dep een klein beetje droog. Gril de steaks 4 minuten op een kant. Draai de steaks om en zet een kernthermometer in het dikste gedeelte van 1 stuk vlees. Gaar nu verder tot 5 graden onder de gewenste kerntemperatuur. Voor een medium rare heb je 55 graden nodig dus bij 50 graden haal je de gegrilde ribeyes van het vuur. Leg ze op een plank en laat ze 5 minuten rusten. Snijd plakjes van de boter. Bestrooi het vlees met grof zeezout en flink peper uit de molen. Verdeel de gegrilde ribeyes over borden en leg op ieder stuk vlees een plakje blauwe kaas boter.

Tafel lekker !!

Tags: Ribeye
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen