• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballen met pindakaas

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Gehaktballen met pindakaas

Gehaktballen met pindakaas – De meeste vleesliefhebbers eten op zijn tijd graag een lekker gehaktballetje. In veel gevallen zal dit de klassieke Hollandse gehaktbal zijn. Maar wat is er nou leuker om eens een ander soort gehaktbal op tafel te zetten? We hebben een recept voor je van gehaktballen met pindakaas. Pindakaas? Ja, pindakaas! Behalve als broodbeleg kun je dat ook gebruiken om mee te koken en bakken. Naast de pindakaas hebben we nog wat Oosterse ingrediënten toegevoegd en zo ontstaat er een lekker gekruide gehaktbal waarin je de pindakaas duidelijk proeft. Ben je echt gek op pinda’s? Serveer er dan een lekkere (zelfgemaakte) pindasaus bij om je balletje pindakaas compleet te maken. Wordt dat je iets teveel pinda? Gewoon uit de jus, geserveerd bij aardappelen en groente zijn ze ook heerlijk! We zijn in het recept uitgegaan van grote gehaktballen, maar uiteraard kun je ook kleine balletjes draaien en deze als borrelsnack eten. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra sambal toe om de gehaktballen met pindakaas wat extra pit te geven. Kortom, je kunt er alle kanten mee uit. Stop jij de pindakaas ook eens in een gehaktbal in plaats van dat je het op je brood smeert?

Als je de gehaktballen met pindakaas, als je ze hebt gedraaid, een half uurtje in de koelkast legt om op te stijven, dan blijven ze tijdens het bakken mooi van vorm en zullen ze minder snel uit elkaar vallen!

Gehaktballen met pindakaas

Porties: 4-5
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram rundergehakt
  • 50 gram paneermeel
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels gefrituurde uitjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel zout
  • boter of olie om in te bakken
  • heet water of runderbouillon

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gehaktballen met pindakaas:

Meng in een grote kom het gehakt met het paneermeel, de pindakaas, de sambal oelek, het korianderpoeder, het komijnpoeder, de gefrituurde uitjes, de ketjap manis, de eieren en het zout. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn. Bevochtig je handen met koud water en draai er vier grote of vijf iets kleinere ballen van. Druk de naadjes goed dicht.

Verhit in een grote braadpan de boter of de olie. Als deze bruin is bak je de gehaktballen met pindakaas rondom bruin aan. Let er op dat het niet te hard gaat. Zet het vuur lager en laat de ballen mooi bruin worden. Voeg dan, voorzichtig heet water of hete runderbouillon toe zo dat de gehaktballen net onder staan. Let er op dat dit enorm kan gaan spetteren. Laat de gehaktballen vervolgens op een heel laag vuurtje zachtjes gaar sudderen.

Serveer de gehaktballen met pindakaas bij een agv-tje (aardappelen, groente en vlees), als lunch met wat pindasaus en stokbrood of kleine balletjes (in pindasaus) als borrelsnack.

Tafel lekker!!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen