• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gehaktballetjes met feta in een witlof stoofpotje met groene pepersaus

door Arianne Parent
in Vleesgerechten
0
0
Gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes met feta in een witlof stoofpotje met groene pepersaus – Dit recept is een beetje “Belgïe ontmoet Griekenland”. In België zijn we dol op witlof (Brussels lof!) en de feta komt natuurlijk uit Griekenland. Het is een makkelijk recept voor door de week, maar ook feestelijk genoeg om aan vrienden of familie voor te schotelen. Gehaktballetjes met feta zijn sowieso lekker, ook om los eens te maken in een ander gerecht.

Dit gerecht is eigenlijk ontstaan toen mijn kinderen klein waren, op gehaktballetjes waren ze echt dol, maar witlof vonden ze daarentegen maar bah..  dus als moeder probeerde je alles om ze toch witlof te leren eten. Kinderen hebben meestal ook heel graag saus, en hun lievelings saus was pepersaus. Dus dacht ik: ik laat alles samen garen en dan saus erover en we zien wel. Zo geschiede en inderdaad: alles werd opgegeten! Mijn opzet was gelukt en de clou van het verhaal was erna, dat ze kwamen vragen wanneer ik die lekkere balletjes nog eens opnieuw maakte !!

Ik gebruikte in het recept gekruid kipgehakt. Als je dat niet kunt krijgen, kun je het kipgehakt zelf kruiden met kipkruiden, of met een mengsel van paprikapoeder, wat nootmuskaat, peper en (een beetje) zout.

Gehaktballen

Gehaktballen; oneindig veel variatie!

Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!

Gehaktballetjes met feta in een witlof stoofpotje met groene pepersaus

Voor 6 – 8 personen:

  • 1 kg witlof
  • 1 kg (gekruid) kipgehakt
  • 1 ei geklutst
  • 50 à 100 gr paneermeel
  • 100 gr feta kaas
  • 2 el. (braad)boter
  • 100 à 150 ml kippenbouillon

Voor de pepersaus

  • 1 klein potje ingelegde groene pepertjes
  • 20 gr.boter
  • 20 gr.bloem
  • 50 mlroom
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • zout en peper

Zo maak je groene pepersaus

Los het bouillonblokje op in ½ liter kokend water. Laat de boter in een steelpannetje smelten en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat even doorbakken totdat er een droge bal ontstaat. Giet er voorzichtig 200 ml van de bouillon bij en breng het al roerend aan de kook. Roer goed door met een garde. Voeg er de room en peperbolletjes bij en laat alles nog even doorkoken. Als de saus wat te dik is, leng dan aan met nog een beetje bouillon.

Zo maak je de gehakballetjes met feta en het witlof stoofpotje

Snijd de feta in kleine kruimels. Kneed het gehakt met het paneermeel en het geklutste ei en meng er de stukjes fetakaas door voor de gehaktballetjes met feta.  Snijd de witlof in repen van 1 cm. breed en verwijder desgewenst de harde, dikke kernen. Smelt de boter in een ruime hapjespan doe je al het gesneden witlof erbij. Dit laat je even slinken en je voegt er de kippenbouillon bij.

Je rolt kleine balletjes van het gehakt en legt dit op het witloof: de balletjes garen terwijl het witlof verder gaart. Wanneer alles gaar is voeg je de groene pepersaus toe.

Tip: Bak één gesneden stronkje witlof niet mee, maar meng die op het laatst nog door de gekookte witlof. Zo krijg je nog een knapperige beet in je bereiding.

Je kan dit gerechtje eten met aardappel puree of rijst….

 

Tags: BladgroentenGroenteGroente - Bladgroenten - WitlofKaasKaas - Buitenlandse kaasKaas - FetaVlees
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen