Gehaktbrood uit de airfryer – Waar gebruik jij de airfryer allemaal voor? Alleen om patat en kant-en-klare snacks te bakken? Dat is jammer, want je kunt met dat handige apparaat veel meer dan dat. Je kunt hem bijvoorbeeld ook inzetten bij het koken van een gewone maaltijd. Zin in een klassieker uit de airfryer? Dat kan! We hebben een gehaktbrood voor je, met een klein oosters tintje, dat je snel en met weinig werk, in de airfryer bakt. Jij hoeft alleen de ingrediënten te mengen, de airfryer doet de rest. Geen vieze pannen, en als je het op de juiste manier aanpakt, dan heb je ook nog eens weinig werk aan het schoonmaken van de airfryer.
Gebruik geen mager gehakt
Als je gehakt gaat kopen, neem dan niet het magerste wat je kunt vinden. Rundergehakt, en zeker mager rundergehakt, is niet echt geschikt. Neem liever half-om-half gehakt. Dat is wat vetter, maar het zorgt er wel voor dat het gehaktbrood niet zo makkelijk te droog wordt. Als je geen varkensvlees wil eten, neem dan bij voorkeur lamsgehakt.
Wat vetter gehakt zorgt voor een sappig en smaakvol gehaktbrood
Gehaktbrood uit de airfryer – tips
We hebben voor dit gehaktbrood een Philips XL airfryer gebruikt. Dat zeggen we niet om reclame te maken, we worden er ook niet voor betaald, maar vanwege het feit dat niet elke airfryer hetzelfde is. Let er dus op dat als jij een andere hebt, jouw gehaktbrood misschien iets langer of korter moet bakken. De Philips hoeft niet te worden voorverwarmd. Als jouw exemplaar dat wel nodig heeft, houd er dan rekening mee dat de bereidingstijd mogelijk anders is.
Dit gehaktbrood uit de airfryer is op een wat oosterse manier gekruid. Je kunt het natuurlijk ook op een andere manier kruiden. Wees vooral creatief!
Gehaktbrood is lekker bij de warme maaltijd, maar ook in plakjes op het brood, of als borrelhapje. Je kunt het koud en warm eten.
Gehaktbrood uit de airfryer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels ketjap manis
- 20 gram panko
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel serehpoeder
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een gehaktbrood uit de airfryer:
Doe de half-om-half gehakt in een grote kom. Voeg het ei, de ketjap manis, de panko, de sereh, de komijn, de koriander, de knoflookpoeder, de cayennepeper en het zout erbij, en kneed alles goed door elkaar.
Vorm een mooi broodje van het gehaktmengsel. Maak je handen nat met koud water en druk de naden, gaatjes et cetera, goed dicht. Zo blijft het gehaktbrood uit de airfryer beter in model. Leg het vlees op een laag airfryer bakblik.
Verwarm, wanneer nodig, de airfryer voor op 175 graden.
Zet het bakblik in het mandje en bak het gehaktbrood om te beginnen 20 minuten op 175 graden.
Verhoog vervolgens de temperatuur van de airfryer naar 200 graden. Bak het gehaktbrood nog een minuut of 12 op deze temperatuur. Controleer met een kerntemperatuurmeter of het gehaktbrood minstens 75 graden is van binnen.
Haal het gehaktbrood uit de airfryer en laat het nog een paar minuten rusten voor je het aansnijdt.
Serveer het gehaktbrood met een chilisausje, of wat pindasaus.
Tafel lekker !!