Gehaktbrood uit de airfryer – Waar gebruik jij de airfryer allemaal voor? Alleen om makkelijk patat en kant-en-klare snacks te bakken? Dat is jammer, want je kunt met dat handige apparaat veel meer dan dat. In dit artikel vind je het recept om een gehaktbrood uit de airfryer te maken. Een makkelijk vleesgerecht met een klein oosters tintje, dat je snel en met weinig werk, in de airfryer bakt. Jij hoeft alleen de ingrediënten te mengen, de airfryer doet de rest. Geen vieze pannen, en als je het op de juiste manier aanpakt, dan heb je ook nog eens weinig werk aan het schoonmaken van de airfryer.
Gebruik geen mager gehakt voor dit recept
Als je gehakt gaat kopen om het recept voor het gehaktbrood uit de airfryer te maken, neem dan niet het magerste wat je kunt vinden. Rundergehakt, en zeker mager rundergehakt, is niet echt geschikt. Neem liever half-om-half gehakt. Dat is wat vetter, maar het zorgt er wel voor dat het gehaktbrood niet zo makkelijk te droog wordt. Als je geen varkensvlees wil eten, neem dan bij voorkeur lamsgehakt.
Wat vetter gehakt zorgt voor een sappig en smaakvol gehaktbrood
Een makkelijk gehaktbrood uit de airfryer; met wat handige tips
Er is voor het recept van dit gehaktbrood een Philips XL airfryer gebruikt. Dat wordt niet gezegd om reclame te maken, er wordt er ook niet voor betaald, maar vanwege het feit dat niet elke airfryer hetzelfde is. Let er dus op dat als jij een andere hebt, jouw gehaktbrood misschien iets langer of korter moet bakken. De Philips hoeft niet te worden voorverwarmd. Als jouw exemplaar dat wel nodig heeft, houd er dan rekening mee dat de bereidingstijd mogelijk anders is.
Dit gehaktbrood uit de airfryer is op een wat oosterse manier gekruid. Je kunt het natuurlijk ook heel makkelijk op een andere manier kruiden. Wees vooral creatief bij het maken van een recept!
Gehaktbrood is lekker bij de warme maaltijd, maar ook in plakjes op het brood, of als borrelhapje. Je kunt het koud en warm eten.
Gehaktbrood; een verborgen schat
Maak je wel eens een gehaktbrood? Als je dat nog nooit hebt gedaan moet je dat echt eens doen. We helpen je op weg met de lekkerste recepten.
Gehaktbrood uit de airfryer
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels ketjap manis
- 20 gram panko
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel serehpoeder
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een gehaktbrood uit de airfryer:
Doe de half-om-half gehakt in een grote kom. Voeg het ei, de ketjap manis, de panko, de sereh, de komijn, de koriander, de knoflookpoeder, de cayennepeper en het zout erbij, en kneed alles goed door elkaar.
Vorm een mooi broodje van het gehaktmengsel. Maak je handen nat met koud water en druk de naden, gaatjes et cetera, goed dicht. Zo blijft het gehaktbrood uit de airfryer beter in model. Leg het vlees op een laag airfryer bakblik.
Verwarm, indien nodig, de airfryer voor op 175 graden.
Zet het bakblik in het mandje en bak het gehaktbrood om te beginnen 20 minuten op 175 graden.
Verhoog vervolgens de temperatuur van de airfryer naar 200 graden. Bak het gehaktbrood nog een minuut of 12 op die temperatuur. Controleer met een kerntemperatuurmeter of het gehaktbrood minstens 75 graden is van binnen.
Haal het gehaktbrood uit de airfryer en laat het nog een paar minuten rusten voor je het aansnijdt.
Serveer het gehaktbrood met een chilisausje, of wat pindasaus.
Tafel lekker !!