- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gemarineerde lamsbout uit de oven

Gemarineerde lamsbout uit de oven – Over grote stukken vlees [1] wordt vaak heel moeilijk gedaan. Uitbenen of een rollade opbinden doen we liever niet, dat vinden we al snel teveel werk. Maar een groot stuk vlees hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. De grote vraag is altijd hoe je het de juiste smaak meegeeft en hoe het stuk vlees de optimale garing meekrijgt. De lamsbout is zo’n stuk vlees. Je hebt er nauwelijks werk aan, hooguit een beetje voorbereiding. In dit recept krijgt de lamsbout een pittige marinade mee. Het resultaat is verbluffend lekker en je hoeft je gasten natuurlijk niet te vertellen dat het zó makkelijk was!


Gemarineerde lamsbout

Vleesgerecht

Voor de marinade:

Voor de saus:

Bereiding van de gemarineerde lamsbout

Meng alle ingrediënten voor de marinade en wrijf het vlees goed in met de marinade. Ik heb zelf het vlees daarna vacuüm getrokken en heel de nacht laten marineren in de koelkast.

De dag erna heb ik de oven voorverwarmd op 150 graden. In het dikste deel van de bout plaatste ik een vleesthermometer, die bleef aanwezig tot einde baktijd. Het vlees dat nu in een braadslede ligt gaat langzaam garen.

De kerntemperatuur van lamsvlees licht tussen 50°=roze en 60-70°=medium, 80°=doorbakken.

Wanneer je de juiste kerntemperatuur hebt bereikt, haal je het vlees uit de braadslede en wikkel je het in aluminiumfolie en laat je even rusten, zodat de sappen zich terug verdelen in het vlees.

Lekker met een aardappelgratin[1]!

Meer weten over de lamsbout? Lees dit artikel[2]

Een andere bereiding proberen? Probeer de zacht gegaarde lamsbout[3]

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. aardappelgratin: https://lekkertafelen.nl/recepten/romige-aardappel-kaas-gratin-in-mini-pannetjes/
  2. Lees dit artikel: https://lekkertafelen.nl/kookschool/lamsbout-wat-informatie/
  3. zacht gegaarde lamsbout: https://lekkertafelen.nl/recepten/zacht-gegaarde-lamsbout/