• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gestoofd kalfsvlees; met een Italiaans tintje

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Gestoofd kalfsvlees

Gestoofd kalfsvlees – Stoofvlees is heerlijk, maar het kost wel wat tijd om het goed te bereiden. Vooral met het stoven van rundvlees ben je wel even zoet. Maar er is een alternatief! Ook met kalfsvlees maak je namelijk de heerlijkste stoofpotjes. Zoals ons gestoofd kalfsvlees met een Italiaans tintje. Het vlees wordt gestoofd in een heerlijk gekruide tomatensaus met veel verse tomaten. Lekker met pasta, of rijst. Een groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Maar ook met gekookte aardappels of aardappelpuree en gekookte groente een prima combinatie. Stoven met kalfsvlees is altijd een goed idee! Meer weten over kalfsvlees? Lees dan ook vooral onze special over stoven met kalfsvlees.

Gestoofd kalfsvlees, welk deel van het kalf gebruik je?

Ondanks dat er in Nederland veel kalveren worden gefokt voor de slacht, wordt er hier maar weinig kalfsvlees gegeten. Dat betekent dat veel mensen niet bekend zijn met kalfsvlees en welk stuk van het kalf je waarvoor gebruikt. Er zijn verschillende delen van het kalf die je kunt gebruiken om te stoven. De kalfssukade, die ook wel kalfslap wordt genoemd is geschikt. Daarnaast de kalfsmuis of eventueel de kalfswangen. Dat laatste stukje is misschien wat minder bekend, maar wel heel erg lekker. Wij hebben voor het gestoofd kalfsvlees met een Italiaans tintje de kalfsborst gebruikt. Het vlees heeft een randje vet, maar dat smelt bij de bereiding er van grotendeels weg. Snijd het er niet af, want het geeft wel veel smaak aan het gerecht. In stukjes gesneden duurde het ruim twee uur voordat het gestoofd kalfsvlees was. Maar dat is altijd nog sneller dan als je rundvlees had gebruikt. Natuurlijk koop je kalfsvlees bij de slager. In de supermarkt is weinig kalfsvlees te vinden, daarom adviseren we je om eens een babbeltje te maken met die slager. Hij of zij heeft ongetwijfeld een prima advies voor je.

Gestoofd kalfsvlees; met een Italiaans tintje

Porties: 4 tot 6 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1250 gram kalfsborst, in dobbelstenen
  • 1 flinke ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 500 gram tomaten, in stukjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 150 ml rode wijn
  • 300 ml kalfs- of runderbouillon
  • 1 eetlepel Worcestershiresauce
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gestoofd kalfsvlees; met een Italiaans tintje:

Verhit de olie in een braadpan. Bak het kalfsvlees rondom bruin aan. Je doet dit het best in twee gedeelten. Voeg als het tweede deel van het vlees bruin is, de ui, de knoflook, de bleekselderij, de winterpeen en de tomatenpuree toe. Bak deze even goed mee. Voeg dan de tomaten erbij en bak deze ook even mee. Doe dan de eerste helft van het vlees er weer bij en blus alles af met de wijn en de bouillon. Voeg de tijm, de oregano, de laurierblaadjes en het gerookte paprikapoeder toe en breng alles aan de kook. Laat op een heel laag vuur een uur of twee sudderen.

Controleer na twee uur of het gestoofd kalfsvlees goed gaar is. Zo niet, laat het dan nog een half uurtje op staan. Als het gerecht gaar is, breng het dan op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce.

Serveer met rijst of pasta en een groene salade om er een complete maaltijd van te maken.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - KalfsvleesVlees - Stoofschotel met kalfsvlees
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Hachee
Vleesgerechten

Hachee volgens oud-Hollands recept

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen