- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Geurende lamsrack uit de oven

Geurende lamsrack uit de oven – Het kan jullie nog niet ontgaan zijn dat we absoluut fan zijn van het pure vlees van slagerij Spoelder[1] uit Laren. Vandaag hadden we hun Nieuw-Zeelandse lamsracks op het menu. Zo’n puur stukje vlees vraagt om puur serveren. We doen niets liever. Lamsvlees heeft van zichzelf al verrassend veel smaak, en daar wil je niet teveel aan knoeien. De mooie, zachte vetrand, geweldig gemarmerd, zo’n lamsrack serveer je graag! Vandaag met een verse salsa van ananas met koriander, bosuitjes en rode peper.

Lamsrack uit de oven

Voor de salsa

We bereiden de lamsracks in z’n geheel in een op 200 graden voorverwarmde oven. Makkelijk, je hebt er nauwelijks omkijken naar, en de geur die deze lamsracks verspreiden zorgen voor extra veel lekkere trek. Let op, nadat je de lamsracks uit de oven haalt moet je ze nog even na laten garen onder folie.

Rits de tijmblaadjes van de takjes. Meng ze met een ruime dosis grof zout. Wrijf de lamsrack in met het tijm-zout mengsel. Vet een ovenschaal licht in. Zet de lamsracks er overeind in. Laat de botjes in elkaar grijpen. Laat ze in 25 minuten mooi rosé  garen in de voorverwarmde oven. Pak ondertussen een wijntje of bereid je bijgerechten.

Na 25 minuten kan de lamsrack uit de oven. Je hebt ze ongetwijfeld al geroken! Die geur kunnen we hier helaas niet vertalen. Probeer dit echt eens uit! Leg ze op een (voorverwarmd) bord en doe er aluminiumfolie over. Laat ze ca. 15 minuten nagaren.

Ondertussen maak je de salsa. Maak hiervoor de verse ananas schoon. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in zeer fijne blokjes. De andere halve ananas kun je misschien grillen en als dessert serveren. Hak de koriander grof. Maak de peper schoon. Verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rasp alleen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit boven een kom. Meng limoensap met de suiker. Meng tot de suiker oplost. Voeg ananasblokjes, koriander, bosui en peper toe. Schep goed om en verdeel de geraspte limoenschil erover.

Serveer de lamsrack direct met de verse salsa. Geef er pommes duchesse (toefjes aardappelpuree) [1]en geroosterde tomaatjes [2] bij.

Tip: Vlees van Spoelder wordt vers thuisbezorgd. Twijfel je aan vers vlees via de post? Spoelder neemt deze twijfels echt weg. Waag het eens met een geweldig probeerpakket[5] dat ook nog eens gratis bezorgt wordt.

 

Links in dit artikel
  1. slagerij Spoelder: http://www.spoelder.nl/
  2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2013/10/lamsrack-kruiden-tijm.jpg
  3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2013/10/lamsrack-oven.jpg
  4. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2013/10/lamsrack-salsa.jpg
  5. probeerpakket: http://www.spoelder.nl/spoelder-probeerpakket/