• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gevulde champignons met gehakt

Makkelijk voor te bereiden

Elise de Haan door Elise de Haan
in Hapjes, Vleesgerechten
0
0
Gevulde champignons met gehakt

Gevulde champignons met gehakt – Helaas is het zo dat de champignon vaak in de pasta of in de soep verdwijnt. En dat is jammer want je kunt met champignons veel meer dan dat. Champignons zijn lekker, gezond en veelzijdig. Daarnaast zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Lekker bij de maaltijd, lekker als borrelhapje, deze gevulde champignons met gehakt. Ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden. Het lekker pittig gekruide gehakt en de gesmolten kaas doen het goed samen en maken dit een heerlijke hap. Wil je liever geen vlees eten of helemaal vegan? Vervang het gehakt dan door rauw ‘vegan gehakt’. Je kunt dit verder verwerken op dezelfde manier als rundergehakt. Eet je ook geen kaas? Vervang de mozzarella dan door geraspte vegan ‘kaas’.

Welke champignons?

Voor dit recept van gevulde champignons met gehakt hebben we grote kastanjechampignons gebruikt. Uiteraard kun je deze vervangen door witte champignons. Het voordeel van kastanjechampignons is dat ze minder vocht bevatten dan witte. Dat betekent dat ze tijdens de bereiding ook minder zullen slinken. En in het geval van gevulde champignons zal de vulling dus beter op zijn plaats blijven zitten. Daarnaast zijn kastanje champignons wat voller van smaak dan witte champignons. Kies niet te grote champignons uit, maar ook geen hele kleine. Te grote champignons eten lastig als je dit gerecht als borrelhapje wilt serveren, te kleine champignons laten zich niet zo makkelijk vullen. Een tussenmaatje voldoet prima.

Gebruik geen te grote (kastanje)champignons, maar ook geen hele kleine.

Gevulde champignons met gehakt rauw

Gevulde champignons met gehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram middelgrote kastanjechampignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 bosui, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad, zeer fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • paar takjes gehakte peterselie, ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde champignons met gehakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Borstel de champignons schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Leg de hoedjes met de open kant naar boven in een ovenschaal. Hak de steeltjes fijn.

Doe het gehakt in een kom. Voeg hieraan de gehakte champignonsteeltjes toe, de bosui, de knoflook, de chilipeper, het paprikapoeder, het zout en de tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar en vorm balletjes van het gehakt gelijk aan het aantal champignons dat je hebt.

Druk in elke champignon een gehaktballetje en druk dat voorzichtig een beetje plat.

Bestrooi de gevulde champignons met de geraspte kaas. Garneer met gehakte peterselie.

Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de oven. Let er op dat de kaas niet te snel verkleurt. Als het te hard gaat dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Serveer de gevulde champignons met gehakt direct. Wil je het gerecht voorbereiden en niet direct eten? Dan kun je alles helemaal voorbereiden tot het punt waar het de oven in gaat. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en bak het gerecht dan voordat je gaat eten.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - PaddenstoelenGroente - Paddenstoelen - ChampignonsVlees - Gehakt
DeelPin31Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

kipkroketten uit eigen keuken
Hapjes

Kipkroketten uit eigen keuken

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup
Hapjes

Lamsgehaktballetjes met zelfgemaakte ketchup

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen