• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hapjes

Gevulde champignons met gehakt

Makkelijk voor te bereiden

door Elise de Haan
in Hapjes, Vleesgerechten
1
2
Gevulde champignons met gehakt

Gevulde champignons met gehakt – Helaas is het zo dat de champignon vaak in de pasta of in de soep verdwijnt. En dat is jammer want je kunt met champignons veel meer dan dat. Champignons zijn lekker, gezond en veelzijdig. Daarnaast zijn ze het hele jaar door verkrijgbaar. Lekker bij de maaltijd, lekker als borrelhapje, deze gevulde champignons met gehakt. Ze zijn geschikt voor verschillende gelegenheden. Het lekker pittig gekruide gehakt en de gesmolten kaas doen het goed samen en maken dit een heerlijke hap. Wil je liever geen vlees eten of helemaal vegan? Vervang het gehakt dan door rauw ‘vegan gehakt’. Je kunt dit verder verwerken op dezelfde manier als rundergehakt. Eet je ook geen kaas? Vervang de mozzarella dan door geraspte vegan ‘kaas’.

Welke champignons?

Voor dit recept van gevulde champignons met gehakt hebben we grote kastanjechampignons gebruikt. Uiteraard kun je deze vervangen door witte champignons. Het voordeel van kastanjechampignons is dat ze minder vocht bevatten dan witte. Dat betekent dat ze tijdens de bereiding ook minder zullen slinken. En in het geval van gevulde champignons zal de vulling dus beter op zijn plaats blijven zitten. Daarnaast zijn kastanje champignons wat voller van smaak dan witte champignons. Kies niet te grote champignons uit, maar ook geen hele kleine. Te grote champignons eten lastig als je dit gerecht als borrelhapje wilt serveren, te kleine champignons laten zich niet zo makkelijk vullen. Een tussenmaatje voldoet prima.

Gebruik geen te grote (kastanje)champignons, maar ook geen hele kleine.

Gevulde champignons met gehakt rauw

Gevulde champignons met gehakt

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram middelgrote kastanjechampignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 bosui, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaad, zeer fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • een paar takjes gehakte peterselie, om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde champignons met gehakt:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Borstel de champignons schoon en verwijder voorzichtig de steeltjes. Leg de hoedjes met de open kant naar boven in een ovenschaal. Hak de steeltjes fijn.

Doe het gehakt in een kom. Voeg hieraan de gehakte champignonsteeltjes toe, de bosui, de knoflook, de chilipeper, het paprikapoeder, het zout en de tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar en vorm balletjes van het gehakt gelijk aan het aantal champignons dat je hebt.

Druk in elke champignon een gehaktballetje en druk dat voorzichtig een beetje plat.

Bestrooi de gevulde champignons met de geraspte kaas. Garneer met gehakte peterselie.

Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de oven. Let er op dat de kaas niet te snel verkleurt. Als het te hard gaat dek je de schaal af met aluminiumfolie.

Serveer de gevulde champignons met gehakt direct. Wil je het gerecht voorbereiden en niet direct eten? Dan kun je alles helemaal voorbereiden tot het punt waar het de oven in gaat. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en bak het gerecht dan voordat je gaat eten.

Tafel lekker !!

DeelPin112Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Oesterzwammen kweken
Lokale producten

Oesterzwammen kweken? Dat kun jij ook!

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Pompoen cake met sinaasappel en rozijnen
Cake

Pompoencake met sinaasappel en rozijnen

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten
Recepten

Vegetarische spiezen met halloumi en groenten

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Reacties 2

  1. C.F. van Rosmalen says:
    3 weken geleden

    Leuk recept, maar moet de oven op 200 graden blijven staan of moet de temperatuur omlaag als je de schaal in de oven zet?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 weken geleden

      De gevulde champignons met gehakt kunnen gewoon in een oven van 200 graden. Ook als de schaal erin staat. Sommige mensen verwarmen een oven hoger voor en zetten later de temperatuur omlaag. Dat is niet nodig, tenminste als de deur van de oven niet te lang open blijft staan.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen