• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen

door Redactie
in Vleesgerechten
Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen – Wanneer de dagen weer korter worden en de temperaturen in dalende lijn gaan, dient zich weer een hele andere tijd van het jaar aan. Dit zijn weer redenen om lekker te genieten van een glaasje rode wijn bij de open haard en een goed stukje gebraden wild.

Wild is een echt natuurproduct. De dieren voeden zich met datgene wat de natuur hun te bieden heeft. Het verschilt daarom zowel in smaak als in geur. Wild is tegenwoordig vrijwel overal verkrijgbaar. Het kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Soms is het zelfs goedkoper dan het rundvlees dat u bij de slager koopt. Fazant ligt echter niet het hele jaar bij de poelier of slager. Bij het seizoen voor vlees van de fazant wordt zelfs onderscheid gemaakt tussen de hen en de haan. Voor de hen loopt dit van half oktober tot het begin van het nieuwe jaar. Voor de haan nog een maand langer.

Dit gerecht met fazantfilet maak je in dik een half uur klaar. Heb je weinig tijd of wil je liever met je bezoek kletsen, dan kan je de rollade de avond ervoor alvast garen. Je hoeft dan alleen nog de plakken à la minute aan te bakken in de pan.

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozenGevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen

  • 4 fazantfilet
  • 300 gram oesterzwammen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • tijmblaadjes
  • peper en zout
  • klontje boter

Verwarm de oven voor op 70° C.
Snij de oesterzwammen en de gedroogde abrikozen in stukjes. Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn. Rits de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozenBak de oesterzwammen kort aan in een klontje boter samen met sjalotje en knoflookteentje. Voeg de abrikozenblokjes toe en laat nog even warmen op een zacht vuurtje. Kruid af met peper, zout en de tijmblaadjes.

Snij de fazantfilets open zodat je één groot stuk vlees hebt. Leg er plasticfolie over en klop het plat. Verwijder de folie.

Vul nu de filets met het oesterzwammen – abrikozenmengsel en rol ze strak op in plasticfolie.
Gaar ze ongeveer 25 minuten voor in de voorverwarmde oven. Laat de gevulde fazantfilet afkoelen in de koelkast tot je serveert.

Haal de rolletjes uit de folie en snij in plakken en laat aan beide zijden kleuren in wat boter. Let op, alleen wat kleuren in boter. Het is van belang dat de gevulde fazantfilet niet te lang bakt, anders wordt het vlees droog.

Tafel lekker!

Tags: Fruit - AbrikozenVlees - FazantVlees - Gevogelte

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie
Hoofdgerecht

Kaastaart met verse abrikozen, ricotta en brie

salade met verse abrikozen
Salade

Lichte zomerse salade met verse abrikozen

Perzik abrikoos smoothie
Ontbijt en lunch

Perzik abrikoos smoothie

Zoete ravioli
Nagerecht

Zoete ravioli met noten en gedroogde abrikozen

paté maken
Voorgerecht

Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Reacties 2

  1. Herbert says:
    1 jaar geleden

    Welk folie moet je hiervoor gebruiken?
    Is hittebestendig magnetronfolie goed?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 jaar geleden

      Jazeker Herbert, op een temperatuur van 70 graden kan dat prima.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen