• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, juli 5, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen

door Redactie
in Vleesgerechten
0
2
Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen – Wanneer de dagen weer korter worden en de temperaturen in dalende lijn gaan, dient zich weer een hele andere tijd van het jaar aan. Dit zijn weer redenen om lekker te genieten van een glaasje rode wijn bij de open haard en een goed stukje gebraden wild.

Wild is een echt natuurproduct. De dieren voeden zich met datgene wat de natuur hun te bieden heeft. Het verschilt daarom zowel in smaak als in geur. Wild is tegenwoordig vrijwel overal verkrijgbaar. Het kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Soms is het zelfs goedkoper dan het rundvlees dat u bij de slager koopt. Fazant ligt echter niet het hele jaar bij de poelier of slager. Bij het seizoen voor vlees van de fazant wordt zelfs onderscheid gemaakt tussen de hen en de haan. Voor de hen loopt dit van half oktober tot het begin van het nieuwe jaar. Voor de haan nog een maand langer.

Dit gerecht met fazantfilet maak je in dik een half uur klaar. Heb je weinig tijd of wil je liever met je bezoek kletsen, dan kan je de rollade de avond ervoor alvast garen. Je hoeft dan alleen nog de plakken à la minute aan te bakken in de pan.

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozenGevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozen

  • 4 fazantfilet
  • 300 gram oesterzwammen
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • tijmblaadjes
  • peper en zout
  • klontje boter

Verwarm de oven voor op 70° C.
Snij de oesterzwammen en de gedroogde abrikozen in stukjes. Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn. Rits de blaadjes van de tijm en hak ze fijn.

Gevulde fazantfilet met oesterzwammen en abrikozenBak de oesterzwammen kort aan in een klontje boter samen met sjalotje en knoflookteentje. Voeg de abrikozenblokjes toe en laat nog even warmen op een zacht vuurtje. Kruid af met peper, zout en de tijmblaadjes.

Snij de fazantfilets open zodat je één groot stuk vlees hebt. Leg er plasticfolie over en klop het plat. Verwijder de folie.

Vul nu de filets met het oesterzwammen – abrikozenmengsel en rol ze strak op in plasticfolie.
Gaar ze ongeveer 25 minuten voor in de voorverwarmde oven. Laat de gevulde fazantfilet afkoelen in de koelkast tot je serveert.

Haal de rolletjes uit de folie en snij in plakken en laat aan beide zijden kleuren in wat boter. Let op, alleen wat kleuren in boter. Het is van belang dat de gevulde fazantfilet niet te lang bakt, anders wordt het vlees droog.

Tafel lekker!

Tags: FruitVleesVlees - GevogelteVlees - Gevogelte - FazantZuidvruchten - Gedroogde abrikozen
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Kipsaté van de barbecue
Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Reacties 2

  1. Herbert says:
    3 jaar geleden

    Welk folie moet je hiervoor gebruiken?
    Is hittebestendig magnetronfolie goed?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Jazeker Herbert, op een temperatuur van 70 graden kan dat prima.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen