Gevulde gehaktballen met limoen – Gehakt heb je niet alleen in vele soorten. Denk aan bijvoorbeeld rundergehakt, varkensgehakt, half om half- of lamsgehakt. Belangrijker nog is dat er ook veel verschil zit in de kwaliteit van gehakt en die kwaliteit is helaas niet altijd om over naar huis te schrijven. Koop dus altijd kwaliteitsgehakt bij een goede slager.
Vulling
Een gehaktbal vullen is weer eens wat anders dan een gewone gehaktbal. Zodra je de bal open snijdt, loopt de vulling er wat uit en heb je dus een sappige gehaktbal inclusief saus. De truc om een goed gevulde gehaktbal te laten lukken is dat je de vulling een paar uur invriest in een ijsblokjesvorm. Zo kun je het gehakt er goed omheen vouwen en er mooie ronde ballen van draaien. De gehaktballen bak je niet in de pan, want dan is de kans groot dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken. Deze gevulde gehaktballen met limoen gaar je in de oven.
Limoen; ontdek de sprankelende kracht van limoen!
De limoen wordt minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Ontdek de sprankelende kracht van limoen!
Gehaktballen; oneindig veel variatie!
Ze worden overal ter wereld gegeten, gemaakt van allerlei soorten vlees, op allerlei manieren gekruid, in ontelbare variaties; gehaktballen!
Ovenschotel met andijvie, gehakt en uien
Maak een heerlijke ovenschotel met andijvie, gehakt en uien. Dit gerecht is hartig, voedzaam en gemakkelijk te maken.
Soorten gehakt en is gehakt nog wel gehakt?
Gehakt is lekker en goedkoop en op heel veel manieren toe te passen, maar welke soorten gehakt zijn er en waaraan moeten ze voldoen.
Gevulde gehaktballen met limoen
Vleesgerecht; voor 5 gehaktballen
- 625 gram half om half gehakt
- rasp van ½ limoen
- sap van 1 limoen
- 100 gram roomkaas
- 5 eetlepels gehakte koriander
- 30 gram geraspte cheddar
- 1 ei
- paneermeel
- peper en zout
Meng voor de vulling de roomkaas, limoensap en –rasp, koriander en cheddar tot een crème. Verdeel in een ijsblokjesvorm de vulling tot deze op is. Zet in de vriezer tot het bevroren is. Als je over hebt, kun je de vulling gerust nog in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Meng het gehakt met 1 eetlepel paneermeel, het ei en peper en zout naar smaak. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe. Gebruik voor elke bal 125 gram van het gehaktmengsel. Draai er ballen van en maak ze plat met je handen. Leg er een blokje van de bevroren vulling op en vouw het dicht als een pakketje en draai er weer ballen van. Leg wat paneermeel in een diep bord. Rol de gehaktballen erdoor tot ze volledig bedekt zijn met het paneermeel. Gaar ze in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 tot 25 minuten. Lekker met rijst en een tomatensalsa.
Tafel Lekker!