- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gevulde gehaktballen met limoen en kaas

Gevulde gehaktballen met limoen – Gehakt heb je niet alleen in vele soorten. Denk aan bijvoorbeeld rundergehakt, varkensgehakt, half om half- of lamsgehakt. Belangrijker nog is dat er ook veel verschil zit in de kwaliteit van gehakt en die kwaliteit is helaas niet altijd om over naar huis te schrijven. We schreven al eerder een uitgebreid artikel over gehakt. Klik hier[1] voor het artikel. Koop dus altijd kwaliteitsgehakt bij een goede slager.

Vulling

Een gehaktbal vullen is weer eens wat anders dan een gewone gehaktbal. Zodra je de bal open snijdt, loopt de vulling er wat uit en heb je dus een sappige gehaktbal inclusief saus. De truc om een goed gevulde gehaktbal te laten lukken is dat je de vulling een paar uur invriest in een ijsblokjesvorm. Zo kun je het gehakt er goed omheen vouwen en er mooie ronde ballen van draaien. De gehaktballen bak je niet in de pan, want dan is de kans groot dat de vulling eruit loopt tijdens het bakken. Deze gevulde gehaktballen met limoen gaar je in de oven.


Gevulde gehaktballen met limoen

Vleesgerecht[2]; voor 5 gehaktballen

Meng voor de vulling de roomkaas, limoensap en –rasp, koriander en cheddar tot een crème. Verdeel in een ijsblokjesvorm de vulling tot deze op is. Zet in de vriezer tot het bevroren is. Als je over hebt, kun je de vulling gerust nog in de vriezer bewaren voor een volgende keer. Meng het gehakt met 1 eetlepel paneermeel, het ei en peper en zout naar smaak. Als het mengsel te nat is, voeg dan nog wat paneermeel toe. Gebruik voor elke bal 125 gram van het gehaktmengsel. Draai er ballen van en maak ze plat met je handen. Leg er een blokje van de bevroren vulling op en vouw het dicht als een pakketje en draai er weer ballen van. Leg wat paneermeel in een diep bord. Rol de gehaktballen erdoor tot ze volledig bedekt zijn met het paneermeel. Gaar ze in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 tot 25 minuten. Lekker met rijst en een tomatensalsa[5].

Tafel Lekker!

Links in dit recept:
  1. hier: https://lekkertafelen.nl/kookschool/gehakt/
  2. Vleesgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/
  3. gehakt: https://lekkertafelen.nl/special/gehakt/
  4. limoen: https://lekkertafelen.nl/special/limoen/
  5. tomatensalsa: https://lekkertafelen.nl/recepten/homemade-tomatensalsa/