Gevulde kipfilet –Â Het vullen van vlees is even werk, maar het resultaat kan echt feestelijk zijn. Zorg daarbij wel dat de smaken goed in balans zijn. Gevulde kipfilet is een prachtig voorbeeld. In dit recept tref je een gevulde kipfilet met spinazie, tomaat en kokos. De gevulde kipfilet omwikkel je dan met pure parmaham. Superlekker! Spinazie, de groente die barstensvol ijzer zit, daarmee vul je de kipfilets.
Je bedenkt het vast zelf al dat het oprollen van een kipfilet niet echt handig is. Daarom snij je de kipfilet eerst open als een enveloppe. Vervolgens sla je de filet plat met een vleeshamer. Door de kipfilet na het vullen te omwikkelen met parmaham geef je niet alleen smaak mee maar zorg je ook dat kipfilet heerlijk sappig blijft. De kurkuma gebruik je voor de kleur van het gerecht en is tegelijkertijd ook een smakelijke toevoeging. Je hebt wat werk met de voorbereiding van het gerecht maar het resultaat mag er dan weer zijn, een prachtige ovenschotel met gevulde kipfilet die iedereen zal bekoren.
Verse spinazie; Lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Lees verderKipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten voor jouw inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt nog lekkerder.
Lees verderGevulde kipfilet
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 enkele kipfilets
- 1 kg kastanjechampignons
- 4 tomaten
- 100 g baby spinazie
- 8 sneden parmaham
- 1 blikje kokosmelk 165 ml
- 1 el kurkuma
- peper en zout
- enkele blaadjes verse salie
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Gevulde kipfilet maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snij de kipfilet op het smalle deel in, maar niet helemaal door. Je kan de filet dan openslaan waardoor je één grote lap hebt. Leg er plasticfolie op en klop met een vleeshamer de filet dunner.
Spoel de spinazie, droog goed. Kruid de kipfilets met peper en zout en leg er de spinazie op. Rol de kipfilet op en wikkel er twee plakjes rauwe ham rond. Leg in de ovenschaal.
Poets de champignons schoon en snij ze in vieren. Was de tomaten en snij ze in kwarten. Leg ze tussen de kipfilets.
Meng de kokosmelk met de kurkuma en overgiet hiermee de groenten. Leg er enkele verse salie blaadjes tussen. Doe nog enkele druppels olijfolie over de kipfilet en
zet de ovenschaal gedurende een 35 minuten in de oven tot de kipfilets gaar zijn.
Snij de kipfilet in dikke plakken en serveer de gevulde kipfilet met de groenten.
Tafel lekker !!