Gevulde kipfilet met chorizo – Iedereen lust wel een gebakken kipfiletje. Maar eigenlijk is dat ook best een saai stukje vlees als je er verder niks mee doet. Gelukkig zijn er mogelijkheden te over om van een kipfilet een veel spannender vleesgerecht te maken. Je kunt ze namelijk ook vullen. We hebben een heerlijke gevulde kipfilet met chorizo voor je, en die is makkelijker te maken dan je misschien verwacht. De vulling bestaat onder andere uit chorizo, cheddarkaas en peterselie. Zo maak je een wat pittiger contrast met de neutrale smaak van de kip. Je bakt het gerecht in de oven, dus er kan weinig mis gaan. En reken maar dat je met een gevulde kipfilet met chorizo zeker meer indruk maakt dan met een gewoon gebraden kipfiletje. Serveer er gebakken aardappels, en een gekookte groente of een lekkere gemengde salade bij en je hebt een complete maaltijd waar je je vingers bij aflikt.
Gevulde kipfilet met chorizo – tips
Je kunt de gevulde kipfilet met chorizo van tevoren voorbereiden. Tot je ze gaat bakken bewaar je ze dan afgedekt in de koelkast.
Dit gerecht is koud ook erg lekker, en dat maakt het dus prima geschikt om mee te nemen naar een picknick. Laat de kipfilets afkoelen na het bakken, en snijd ze als ze koud zijn in plakken. Verpak de kipfilet in aluminiumfolie of een passend doosje, en ze kunnen zo in de koeltas.
In plaats van chorizo kun je ook salami gebruiken, of gebruik een andere droge worstsoort.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Gevulde kipfilet met chorizo
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kipfilets
- 200 gram chorizo
- 75 gram cheddar
- 1 ei
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- een snufje cayennepeper
- 1 eetlepel panko of paneermeel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde kipfilet met chorizo:
Haal het vel van de chorizo. Snijd de worst met een scherp mes heel fijn.
Rasp de cheddar en hak de peterselie fijn.
Doe de chorizo, de cheddar en 1 eetlepel peterselie samen in een kom. Voeg het ei en de panko of paneermeel toe. Breng op smaak met een snufje cayennepeper. Meng alles goed door elkaar met een vork.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de kipfilets op een snijplank en maak in elke filet aan de bovenkant een insnijding, maar snijd de kip niet helemaal door.
Verdeel de vulling in 4 porties en vul elke kipfilet met het mengsel van chorizo en cheddar.
Leg de gevulde filets in een passende ovenschaal en bak ze in 30-35 minuten gaar. Bestrooi met de resterende peterselie.
Serveer de gevulde kipfilet met chorizo direct. Lekker met gebakken aardappels en gekookte groente of een salade.
Tafel lekker !!