Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo’n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je ‘s avonds graag voor thuis komt.

0 871

Goulash – Stoofvlees staat hier regelmatig op het menu. Kalf, rund, lam, allemaal lekker! En op welke manier het klaargemaakt wordt maakt dan niet zoveel uit. Mogelijkheden genoeg! Stoofvlees is wel een gerecht waar je tijd voor nodig hebt. Een paar uur ben je zo kwijt om het vlees goed gaar te krijgen. Gelukkig kun je in die tijd een heleboel andere dingen doen.

Deze keer werd het Goulash. Het nationale gerecht van Hongarije. Nu is het met Goulash natuurlijk net als met een heleboel andere klassiekers, er zijn duizenden receptvariaties in omloop. Mijn recept is vast niet authentiek Hongaars, maar daarom beslist niet minder lekker. Omdat mijn zoon steevast roept dat paprika (rauw, gestoofd, gegrild, gebakken, maakt hem niet uit) zijn favoriete groente is, heb ik er veel verse paprika in alle kleuren in gedaan!

Voor het rundvlees nam ik riblappen. Sukadelappen kan ook. Neem in ieder geval niet heel erg mager vlees. Een klein beetje vet doet een heleboel voor de smaak, en door de lange bereidingstijd vind je er eigenlijk niks van terug.

Ik gebruikte een halve rode chilipeper zonder zaad in het recept. Het resultaat was niet heel erg pittig. Wil je het pittig, gebruik dan de hele peper, met zaad. Wil je het mild houden, laat de peper dan weg.

Goulash

Vleesgerecht of Stoofschotel voor 4 grote eters:

  • 1 kg riblappen in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 0,5 winterpeen, in kleine stukjes

  • 0,5 rode peper, gehakt, zonder zaad
  • 500 gram tomaten in stukjes
  • 4 paprika’s ( kleur naar wens ), in reepjes
  • 2 volle eetlepels paprikapoeder
  • 2 volle theelepel oregano, gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 runderbouillon blokjes
  • ongeveer 250 ml water
  • Paar takjes peterselie, gehakt
  • olie of boter om te bakken
  • peper
  • zout

Zo maak je goulash:

Bak in een grote braadpan het vlees rondom bruin. Voeg dan de uien, knoflook, winterpeen en chilipeper toe en bak even mee.

Roer dan de paprikapoeder, oregano en karwijzaad er door. Bak ook even mee.

Doe vervolgens de tomaten, laurierblaadjes en de bouillonblokjes erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg water toe tot alles onder staat. Dit zal ongeveer 250 ml water zijn. Kan iets meer of minder zijn.

Laat dit alles op een heel laag vuur minstens 2,5 uur stoven. Langer mag ook. Wel af en toe roeren, en indien nodig wat extra water toevoegen.

Voeg de verse paprika toe als het vlees nog ongeveer 15-20 minuten heeft te gaan.

Serveer de goulash met rijst, of aardappelpuree. Gekookte sperziebonen of een komkommersalade zijn er lekker bij.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer