• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 16, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

door Elise de Haan
in Stoofschotel, Vleesgerechten
Goulash
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Goulash – Stoofvlees staat hier regelmatig op het menu. Kalf, rund, lam, allemaal lekker! En op welke manier het klaargemaakt wordt maakt dan niet zoveel uit. Mogelijkheden genoeg! Stoofvlees is wel een gerecht waar je tijd voor nodig hebt. Een paar uur ben je zo kwijt om het vlees goed gaar te krijgen. Gelukkig kun je in die tijd een heleboel andere dingen doen.

Deze keer werd het Goulash. Het nationale gerecht van Hongarije. Nu is het met Goulash natuurlijk net als met een heleboel andere klassiekers, er zijn duizenden receptvariaties in omloop. Mijn recept is vast niet authentiek Hongaars, maar daarom beslist niet minder lekker. Omdat mijn zoon steevast roept dat paprika (rauw, gestoofd, gegrild, gebakken, maakt hem niet uit) zijn favoriete groente is, heb ik er veel verse paprika in alle kleuren in gedaan!

Voor het rundvlees nam ik riblappen. Sukadelappen kan ook. Neem in ieder geval niet heel erg mager vlees. Een klein beetje vet doet een heleboel voor de smaak, en door de lange bereidingstijd vind je er eigenlijk niks van terug.

Ik gebruikte een halve rode chilipeper zonder zaad in het recept. Het resultaat was niet heel erg pittig. Wil je het pittig, gebruik dan de hele peper, met zaad. Wil je het mild houden, laat de peper dan weg.

Goulash

Vleesgerecht of Stoofschotel voor 4 grote eters:

  • 1 kg riblappen in blokjes
  • 3 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 0,5 winterpeen, in kleine stukjes

  • 0,5 rode peper, gehakt, zonder zaad
  • 500 gram tomaten in stukjes
  • 4 paprika’s ( kleur naar wens ), in reepjes
  • 2 volle eetlepels paprikapoeder
  • 2 volle theelepel oregano, gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 2 runderbouillon blokjes
  • ongeveer 250 ml water
  • Paar takjes peterselie, gehakt
  • olie of boter om te bakken
  • peper
  • zout

Zo maak je goulash:

Bak in een grote braadpan het vlees rondom bruin. Voeg dan de uien, knoflook, winterpeen en chilipeper toe en bak even mee.

Roer dan de paprikapoeder, oregano en karwijzaad er door. Bak ook even mee.

Doe vervolgens de tomaten, laurierblaadjes en de bouillonblokjes erbij. Roer alles goed door elkaar en voeg water toe tot alles onder staat. Dit zal ongeveer 250 ml water zijn. Kan iets meer of minder zijn.

Laat dit alles op een heel laag vuur minstens 2,5 uur stoven. Langer mag ook. Wel af en toe roeren, en indien nodig wat extra water toevoegen.

Voeg de verse paprika toe als het vlees nog ongeveer 15-20 minuten heeft te gaan.

Serveer de goulash met rijst, of aardappelpuree. Gekookte sperziebonen of een komkommersalade zijn er lekker bij.

Tags: VleesVlees - RiblappenVlees - Stoofschotel met rundvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Beef Stroganoff
Vleesgerechten

Beef Stroganoff; Feest op tafel

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Rookworst - ingrediënten
Kookschool

Rookworst; Slagersrookworst is het lekkerst

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Wil je eens een andere gehaktbal dan de bekende, Hollandse gehaktbal, ga dan eens voor de lekker pittige Tex-Mex gehaktballen.

Lees verder
Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

Aardappel- Knolselderijpuree uit de oven

ovenschotel met prei en varkenshaas

Ovenschotel met prei en varkenshaas

Handige kooktips

hele kip delen
Kookschool

Een hele kip snijden in acht delen

Een hele kip snijden of delen lijkt niet makkelijk en toch is het niet zo moeilijk! Met een stappenplan en...

Lees verder
Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Gesuikerde schil van een citrusvrucht

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • m op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje
  • ineke op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Elise op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Maaike op Risotto met savooiekool en pompoen
  • Connie op Spinaziestamppot met een Italiaans tintje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen