• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 22, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Een heerlijke recept voor de barbecue, maak het ook gerust in de grillpan

Elise de Haan door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
4
Souvlaki

Souvlaki – Verlang jij terug naar je vakantie in Griekenland? En mis je de zwoele avonden met de heerlijke geur van geroosterd vlees? Duik dan nu even de keuken in en zet wat vlees in de marinade. Steek vanavond de barbecue aan en geniet van je zelfgemaakte souvlaki!

Souvlaki

Souvlaki is het Griekse woord voor spiesje. Vlees aan stokjes dus! Souvlaki wordt meestal gemaakt van varkens- of lamsvlees, en soms ook wel van kip. Gemarineerd in olijfolie, citroensap, knoflook en een heerlijk kruidenmengsel met een geur, waar je spontaan trek van krijgt. Na een paar uurtjes in de koelkast is de souvlaki klaar om geroosterd te worden.

Souvlaki van varkensvlees of lamsvlees

In dit recept gebruiken we varkenshaas om souvlaki te maken. Varkenshaas is een heerlijk zacht stukje vlees, snel klaar en dat maakt het uitermate geschikt om te roosteren aan spiesjes. Het lekkerst is varkenshaas, als het nog wat rosé is aan de binnenkant.

Je zou dit recept ook heel goed met lamsvlees kunnen maken. Neem in dat geval lamshaas of lamsfilet. Lamsfilet is wordt gesneden uit het lamszadel. Ook dit vlees is heel snel klaar en wordt rosé gegeten. Vraag er om bij je slager!

Oven, grillpan of barbecue

Het is natuurlijk het lekkerst om je souvlaki te roosteren op een houtskoolvuurtje in de tuin. Glas wijn erbij en je waant je in Griekenland. Alleen heeft niet iedereen een tuin en een barbecue. Echter, geen probleem, in de oven, op de grill-stand gaat het uiteraard ook. En zelfs in een grillpan kun je een heerlijke souvlaki maken.

In Griekenland wordt souvlaki geserveerd met pitabroodjes en knoflooksaus. Bij een barbecue past een Griekse salade en een tzatziki er natuurlijk geweldig bij.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Souvlaki

Porties: 8 kleine of 4 grote spiezen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram varkenshaas
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • 2 flinke tenen knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano (of 3 eetlepels verse)
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of 3 theelepels verse)
  • ¼ theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • zwarte peper, naar smaak
  • zout, naar smaak
  • 4 grote, houten of metalen spiesen of 8 kleinere

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je souvlaki:

Let op! Voor het bereiden van Souvlaki heb je slechts 10 minuten nodig. Het vlees moet echter wel 3 uur marineren.

Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de oregano, de tijm, het paprikapoeder, de peper en het zout.

Snijd de varkenshaas (of het lamsvlees) in blokjes en meng deze met de marinade. Zet dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.

Rijg het vlees aan de spiesjes.

Verhit een barbecue, of een grillpan, verwarm de oven-grill voor, wat je ook gaat gebruiken om het vlees te roosteren.

Rooster de souvlaki tot ze mooie grillstrepen hebben en van binnen nog een beetje rosé zijn. Dit zal, afhankelijk van hoe heet je barbecue of grill is, ongeveer 4 à 5 minuten duren. Heb je het vlees liever wat meer doorgebakken, laat ze dan iets langer liggen. Let er wel op dat ze niet verbranden, en laat ze ook niet té lang liggen. Je loopt dan het risico dat het vlees te droog wordt.

Serveer de souvlaki met een (zelfgemaakte!) knoflooksaus, of tzatziki en een Griekse salade.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - VarkensvleesVlees - Varkensvlees - Varkenshaas
DeelPin1209Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Drumsticks in kokos-kerriesaus
Vleesgerechten

Drumsticks in kokos-kerriesaus, heerlijke kippenpootjes!

Asperges met kip in champignonsaus
Vleesgerechten

Asperges met kip in champignonsaus

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipfilet in honing-sinaasappelsaus met groentespaghetti

varkensribstuk
Vleesgerechten

Varkensribstuk met broodkruim en peterselie, onweerstaanbaar!

Label Rouge Kip met limoen
Vleesgerechten

Label Rouge Kip met limoen en rode peper

Gehaktbrood van lamsgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van lamsgehakt, met een Grieks tintje

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Reacties 4

  1. Nena says:
    10 maanden geleden

    Dit recept was echt heerlijk.
    We hebben het op de bbq gemaakt.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      10 maanden geleden

      Griekse souvlaki is inderdaad heerlijk om op de BBQ te bereiden. Fijn dat je het lekker vond, Nena! Dat horen we graag!

      Beantwoorden
  2. Schillings says:
    1 jaar geleden

    50 ml citroensap is wel heel veel . Voor mij te zuur.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      1 jaar geleden

      50 ml is iets meer dan 3 eetlepels. Op een hoeveelheid van 500 gram vlees is dat niet overdreven veel. Daarnaast zitten er nog andere ingrediënten is de marinade, dus de smaak wordt niet alleen bepaald door het citroensap. Maar… koken is ook zelf creatief zijn en dingen durven veranderen. Het staat je uiteraard altijd vrij om een recept aan te passen naar je eigen smaak!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen