• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

door Redactie
in Vleesgerechten
Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen – Neem in plaats van een runderbiefstuk eens een hertenbiefstuk. We zien talloze kant en klare oplossingen voorbijkomen als het om wild gaat. Waar al dat wild echter vandaan komt mag je je zeker wel afvragen. Beter is om gewoon voor een hertenbiefstuk naar je slager te gaan. Die kan je zeker adviseren en die kan je ook vertellen waar dat hert vandaan komt.

Omdat wild eten vooral populair is in de wintermaanden serveren we de hertenbiefstuk ook met groenten van het seizoen. Een puree van aardappel en pastinaak past hier perfect bij. Die puree serveer je vervolgens met verse, gebakken paddenstoelen. Een heerlijke combinatie die je ongetwijfeld vaker op tafel gaat zetten. Gebruik wat verse tijm als extra smaakmaker en je eet de vingertjes erbij op. Serveer de hertenbiefstuk met de pastinaakpuree, paddenstoelen en een romige portsaus.

Hertenbiefstuk met pastinaakpuree en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 hertenbiefstukken van 150 gram per stuk
  • 4 + 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 2 + 1 eetlepel roomboter
  • peper en zout
  • 800 gram pastinaak
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 200 milliliter melk of room
  • extra: aluminiumfolie

Bereidingswijze van dit recept

Maak eerst de portsaus en houd de saus warm op een laag vuurtje (of warm het later op).

Voor de hertenbiefstuk:

Haal het vlees minstens 2 uur van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur is. Dep goed droog met keukenpapier. Kruid aan alle kanten met peper en zout. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie. Leg de biefstukken in de pan en laat 2 minuten bakken tot het vlees aan 1 kant bruin is. Beweeg het vlees regelmatig heen en weer. Doe de boter na 1 minuut bakken in erbij. Draai het vlees en bak de andere kant ook bruin terwijl je het in de pan blijft bewegen. Draai het vlees dan regelmatig om en zorg dat alle kanten gebakken worden. Schep met een lepel het olie-botermengsel zo nu en dan over het vlees. Na 4 minuten haal je de biefstukken uit de pan. Laat het vlees rusten in aluminiumfolie. Snijd het vlees tegen de draad in.

Voor de pastinaakpuree met paddenstoelen:

Hak de knoflook fijn. Snijd de aardappels en pastinaak in gelijke stukken en kook ze in ruim water met zout naar smaak net aan gaar. Doe de knoflook er de laatste minuut bij.  Giet af en strooi de blaadjes van 4 takjes tijm erbij.  Laat even uitstomen. Verwarm de melk in een steelpan (niet koken). Stamp de aardappels en pastinaak fijn met een stamper en giet beetje bij beetje de warme melk erbij tot je een smeuïg geheel krijgt. Gebruik niet alle melk als de puree al smeuïg genoeg is of verwarm nog een beetje bij als deze nog iets te droog is. Roer de boter erdoor en kruid met peper en zout naar smaak. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd in grove stukken. Bak ze in de olijfolie en boter samen met de tijm tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - PaddenstoelenGroente - Wortels - PastinaakVlees - HertVlees - Wild

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

konijn in het zuur
Stoofschotel

Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel
Bijgerecht

Gegratineerde aardappelen met pastinaak en wortel

Zoete aardappel pastinaak koekjes
Bijgerecht

Zoete aardappel pastinaak koekjes – Lekker bij vis

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen
Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen