• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Honing Sesam kip

door Samantha
in Vleesgerechten
0
0
Honing-Sesam kip

Heerlijke honing sesam kip – Dit gerecht doet, qua smaak, sterk denken aan Ku Lo Yuk, een gerecht dat je terug vindt op de menukaart van ieder chinees restaurant, vooral in de Kantoneese keuken is dit een zeer geliefd gerecht. Het bestaat uit gepaneerde stukjes vlees die daarna gefrituurd worden. Een klassieke Ku Lo Yuk wordt gemaakt met varkensvlees, en wordt geserveerd in een zoet-zure saus vaak aangevuld met ananas, paprika en ui.

Voor dit recept gebruik ik kipfilet en in plaats van een zoet-zure saus maak ik een wat zoetere saus op basis van honing, juist door de zoete smaak is dit gerecht bij kinderen heel geliefd. Het fijne aan dit recept is dat je voor de benodigde ingrediënten niet persé naar een Aziatische supermarkt hoeft, veel van de ingrediënten zullen gewoon in je keukenkastje staan te wachten om te worden gebruikt voor dit heerlijke recept.

Gefrituurde stukjes kip in een heerlijke saus. Kinderen zijn hier dol op!

Honing Sesam Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 1 fles olie ( om in te frituren )
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • sesamzaadjes
  • 1 eiwit
  • 125 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 50 ml koude spa rood
  • 1 eetlepel olie
  • snuf zout
  • 60 gram honing
  • 2 theelepels (appel)azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 theelepels (sesam) olie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 ml water
  • snuf zout
  • pan om in te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je honing sesam kip:

Snijd de kipfilet in blokjes van allemaal ongeveer dezelfde grootte. Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar totdat het een gladde massa is. Laat even rusten en meng er vervolgens de kipfiletblokjes door. Zet deze schaal aan de kant en ga verder in een andere schaal met de saus. Mix voor de saus alle benodigde ingrediënten goed door elkaar en zet ook deze schaal even apart.

Neem een pan waarin je kunt frituren en vul deze met de olie. Verwarm de olie op hoog vuur. Zodra de olie goed heet is leg je, voorzichtig, één voor één de kipstukje in de hete olie.

Roer er zachtjes met een schuimspaan doorheen om te voorkomen dat de kipstukjes aan elkaar gaan plakken. Frituur de kipstukjes tot ze mooi bruin kleuren (ongeveer 3 minuten) en schep ze, met een schuimspaan, uit de olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Schep 2 eetlepels van de olie over in een hapjespan, doe de knoflook hierbij en laat licht meefruiten tot deze goed begint te geuren, laat hem echter niet bruin worden dat maakt de knoflook bitter. Voeg hierbij de saus en laat op laag vuur even indikken. Schep de stukjes kipfilet erbij en laat op temperatuur komen. Schep in een schaal en decoreer met de sesamzaadjes.

Serveer de honing sesam kip met rijst en komkommer.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Kipfilet
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipcocktail
Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Mango mousse
Nagerecht

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een...

Lees verder
Pastinaaksalade

Pastinaaksalade, iets anders met pastinaak!

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Risotto met paddenstoelen en geitenkaas

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen