Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Indisch gekruide rookworst

Verse slagersrookworst is puur al een lekkernij. Maar in dit recept leggen we je uit hoe je Indisch gekruide rookworst maakt en geven we je nog meer tips.

0 186

Indisch gekruide rookworst – Rookworst is een typisch Hollands product. Rookworsten worden natuurlijk vooral gegeten bij de traditionele winterse gerechten als stamppotten, erwtensoep of bruine bonensoep of in plakjes bij de borrel. Allemaal heerlijk, maar met rookworst kun je veel meer doen.

Om je te laten zien dat je met rookworst hele andere dingen kunt doen geef ik je een recept voor Indisch gekruide rookworst. Deze rookworstvariatie kun je gebruiken voor een heleboel verschillende dingen. Want deze rookworst is ook heerlijk bij je favoriete stamppotje ( op de foto met paksoistamppot ), en zeker ook als snack! Maar met witte rijst en wat gewokte groenten maak je een compleet ander gerecht. En wat dacht je van Indisch gekruide rookworst als origineel rijsttafelgerecht?

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten rookworst te koop. In de supermarkt liggen magere rookworsten, kiprookworsten, runderrookworsten etc. Maar koop eens een rookworst bij de slager. Deze rookworsten zijn rauw, en moet je dus wel zelf wellen ( tegen de kook aan houden in ruim water ) voor je ze kunt eten. Dat kost je ongeveer 20 minuten, maar die tijd is het zeker waard. Terwijl je de rest van je maaltijd klaar maakt kan de rookworst wellen. Proef het verschil…en voortaan kies je vast vaker voor een echte, verse rookworst!

In onderstaand recept wordt de rookworst niet geweld, maar 20 minuten gesmoord in ketjapsaus. Zo wordt de rookworst ook gaar. De hoeveelheid sambal kun je naar smaak aanpassen. Als je het extra pittig wilt, doe je er wat extra in. In dit gerecht zou ik de sambal niet helemaal weglaten. Met de aangegeven hoeveelheden wordt het niet te scherp.


Indisch gekruide rookworst

  • 2 verse rookworsten, in plakjes
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el limoensap
  • 150 ml ketjap manis
  • Neutrale olie om in te bakken
  • Gebakken uitjes

Zo maak je Indisch gekruide rookworst:

Verhit wat olie in een wijde koekenpan of braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Doe dan de in plakjes gesneden rookworsten in de pan en bak deze mee tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg dan de gemberpoeder, koriander, komijn en sambal toe. Bak deze ook even mee. Blus af met de ketjap manis en het limoensap. Laat dit op een laag vuurtje 20 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg als de saus te dik is een scheutje heet water toe om te verdunnen.

Bestrooi de Indisch gekruide rookworst voor het serveren met gebakken uitjes.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer