• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Indisch gekruide rookworst

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
2
Indisch gekruide rookworst

Indisch gekruide rookworst – Rookworst is een typisch Hollands product. Rookworsten worden natuurlijk vooral gegeten bij de traditionele winterse gerechten als stamppotten, erwtensoep of bruinebonensoep of in plakjes bij de borrel. Allemaal heerlijk, maar met rookworst kun je veel meer doen.

Om je te laten zien dat je met rookworst hele andere dingen kunt doen geef ik je een recept voor Indisch gekruide rookworst. Deze rookworstvariatie kun je gebruiken voor een heleboel verschillende dingen. Want deze rookworst is ook heerlijk bij je favoriete stamppotje (op de foto met paksoistamppot), en zeker ook als snack! Maar met witte rijst en wat gewokte groenten maak je een compleet ander gerecht. En wat dacht je van Indisch gekruide rookworst als origineel rijsttafelgerecht?

Er zijn tegenwoordig heel veel soorten rookworst te koop. In de supermarkt liggen magere rookworsten, kiprookworsten, runderrookworsten etc. Maar koop eens een rookworst bij de slager. Deze rookworsten zijn rauw, en moet je dus wel zelf wellen (tegen de kook aan houden in ruim water) voor je ze kunt eten. Dat kost je ongeveer 20 minuten, maar die tijd is het zeker waard. Terwijl je de rest van je maaltijd klaar maakt kan de rookworst wellen. Proef het verschil…en voortaan kies je vast vaker voor een echte, verse rookworst!

In onderstaand recept wordt de rookworst niet geweld, maar 20 minuten gesmoord in ketjapsaus. Zo wordt de rookworst ook gaar. De hoeveelheid sambal kun je naar smaak aanpassen. Als je het extra pittig wilt, doe je er wat extra in. In dit gerecht zou ik de sambal niet helemaal weglaten. Met de aangegeven hoeveelheden wordt het niet te scherp.

Indisch gekruide rookworst

Porties: 2 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 verse rookworsten, in plakjes
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el limoensap
  • 150 ml ketjap manis
  • neutrale olie om in te bakken
  • gebakken uitjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Indisch gekruide rookworst:

Verhit wat olie in een wijde koekenpan of braadpan. Bak hierin de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Doe dan de in plakjes gesneden rookworsten in de pan en bak deze mee tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg dan de gemberpoeder, koriander, komijn en sambal toe. Bak deze ook even mee. Blus af met de ketjap manis en het limoensap. Laat dit op een laag vuurtje 20 minuten heel zachtjes pruttelen. Voeg als de saus te dik is een scheutje heet water toe om te verdunnen.

Bestrooi de Indisch gekruide rookworst voor het serveren met gebakken uitjes.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Rookworst
DeelPin138Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Reacties 2

  1. Annelies says:
    2 jaar geleden

    Sorry, maar mijn Indische man en ik (die altijd super Indische gerechten maak) vonden dit recept echt niet lekker! Je blijft die rookworstsmaak proeven, die ik echt niet vind combineren met de kruiden, die overigens wel heel lekker zijn bij Babi of Ajam. Dus niet aan te bevelen!

    Beantwoorden
    • Elise says:
      2 jaar geleden

      Dit is een recept met rookworst Annelies. Het lijkt me logisch en ook te verwachten, dat het naar rookworst blijft smaken.
      Als ik iets wilde dat naar ajam of babi smaakte, had ik dat wel gebruikt.
      Maar smaken verschillen nou eenmaal…

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen