Italiaanse burger – Iedereen heeft er toch op zijn tijd behoefte aan om zijn of haar tanden eens in een lekkere burger, op een vers broodje en met een paar heerlijke toppings te zetten? Zo’n lekkere (ham)burger maak je dan natuurlijk wel zelf. Met vers gehakt, en wat lekkere toevoegingen zet je zo een heerlijke burger in elkaar. Zo kreeg de hamburger uit dit recept een Italiaans tintje door Parmezaanse kaas en Parmaham door het gehakt te mengen. We hebben hem zelf gegeten op een knapperige Italiaanse bol in plaats van een zacht hamburgerbroodje. En we maakten hem nog een beetje meer Italiaans door behalve sla en een plak vleestomaat, wat gorgonzola en een plakje Parmaham op de burger te leggen. Heb jij al trek gekregen in een Italiaanse burger?
Parmaham
Deze rauwe ham, afkomstig uit de provincie Parma, wordt op een traditionele manier aan de lucht gedroogd en bestaat volledig uit het vlees van varkens die in Italië geboren en gemest worden. De enige toevoeging aan het vlees is zeezout. Er mogen geen conserveringsmiddelen aan Parmaham worden toegevoegd. Dit natuurlijke product is een echte Italiaanse delicatesse, heerlijk om zo te eten, maar ook een geweldig ingrediënt om mee te koken. Het voorbeeld is deze Italiaanse burger.
Parmezaanse kaas
Deze harde, Italiaanse kaas uit de omgeving van Parma ken je ongetwijfeld wel. Let er wel op dat je hem niet verwart met de Grana Padano die je veel in de Nederlandse supermarkten ziet liggen. Dat is namelijk niet hetzelfde en er zit wel degelijk smaakverschil tussen deze kaas die in heel Noord-Italië wordt geproduceerd en echte Parmezaanse kaas, uit de buurt van Parma.
Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas – tips
Wij hebben onze Italiaanse burgers op de barbecue bereid. Nu hoeft dat natuurlijk niet speciaal. Je kunt ze ook heel goed in een grillpan grillen, of gewoon in de koekenpan bakken.
We delen het recept van de burger met je. Je kunt hem op een broodje naar eigen smaak doen, met toppings die jij lekker vindt!
Bij Lekker Tafelen lusten we wel een flinke burger. We haalden uit het recept 7 burgers van ongeveer 170 gram per stuk. Natuurlijk kun je er voor kiezen om ze kleiner of dunner te maken.
Maak je vaker hamburgers? Voor een paar euro koop je een hamburgerpersje en dat is de investering zeker waard. Het bespaart je veel tijd en je krijgt mooie, gelijke burgers, die allemaal even snel gaar zijn.
Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kilo rundergehakt
- 100 gram Parmaham
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 3 eieren
- 1 à 1,5 theelepel zout
- peper
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Italiaanse burgers:
Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar.
Vorm van het vleesmengsel 6 tot 8 burgers. Let er op dat ze allemaal even groot zijn, anders zijn ze niet tegelijk gaar. Gebruik eventueel een weegschaal.
Gril de burgers op de barbecue of in een grillpan. Gewoon bakken in een koekenpan kan ook heel goed.
Doe de Italiaanse burger op een broodje naar keuze, met de toppings die jij lekker vindt.
Serveer direct.
Tafel lekker !!