• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas

Daar hoort natuurlijk een lekkere Italiaanse wijn bij. Liever een biertje? Neem een Birra Moretti.

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Italiaanse burger

Italiaanse burger – Iedereen heeft er toch op zijn tijd behoefte aan om zijn of haar tanden eens in een lekkere burger, op een vers broodje en met een paar heerlijke toppings te zetten? Zo’n lekkere (ham)burger maak je dan natuurlijk wel zelf. Met vers gehakt, en wat lekkere toevoegingen zet je zo een heerlijke burger in elkaar. Zo kreeg de hamburger uit dit recept een Italiaans tintje door Parmezaanse kaas en Parmaham door het gehakt te mengen. We hebben hem zelf gegeten op een knapperige Italiaanse bol in plaats van een zacht hamburgerbroodje. En we maakten hem nog een beetje meer Italiaans door behalve sla en een plak vleestomaat, wat gorgonzola en een plakje Parmaham op de burger te leggen. Heb jij al trek gekregen in een Italiaanse burger?

Parmaham

Deze rauwe ham, afkomstig uit de provincie Parma, wordt op een traditionele manier aan de lucht gedroogd en bestaat volledig uit het vlees van varkens die in Italië geboren en gemest worden. De enige toevoeging aan het vlees is zeezout. Er mogen geen conserveringsmiddelen aan Parmaham worden toegevoegd. Dit natuurlijke product is een echte Italiaanse delicatesse, heerlijk om zo te eten, maar ook een geweldig ingrediënt om mee te koken. Het voorbeeld is deze Italiaanse burger.

Parmezaanse kaas

Deze harde, Italiaanse kaas uit de omgeving van Parma ken je ongetwijfeld wel. Let er wel op dat je hem niet verwart met de Grana Padano die je veel in de Nederlandse supermarkten ziet liggen. Dat is namelijk niet hetzelfde en er zit wel degelijk smaakverschil tussen deze kaas die in heel Noord-Italië wordt geproduceerd en echte Parmezaanse kaas, uit de buurt van Parma.

Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas – tips

Wij hebben onze Italiaanse burgers op de barbecue bereid. Nu hoeft dat natuurlijk niet speciaal. Je kunt ze ook heel goed in een grillpan grillen, of gewoon in de koekenpan bakken.

We delen het recept van de burger met je. Je kunt hem op een broodje naar eigen smaak doen, met toppings die jij lekker vindt!

Bij Lekker Tafelen lusten we wel een flinke burger. We haalden uit het recept 7 burgers van ongeveer 170 gram per stuk. Natuurlijk kun je er voor kiezen om ze kleiner of dunner te maken.

Maak je vaker hamburgers? Voor een paar euro koop je een hamburgerpersje en dat is de investering zeker waard. Het bespaart je veel tijd en je krijgt mooie, gelijke burgers, die allemaal even snel gaar zijn.

Italiaanse burger; met Parmaham en Parmezaanse kaas

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo rundergehakt
  • 100 gram Parmaham
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 1 à 1,5 theelepel zout
  • peper
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Italiaanse burgers:

Meng in een grote kom alle ingrediënten door elkaar.

Vorm van het vleesmengsel 6 tot 8 burgers. Let er op dat ze allemaal even groot zijn, anders zijn ze niet tegelijk gaar. Gebruik eventueel een weegschaal.

Gril de burgers op de barbecue of in een grillpan. Gewoon bakken in een koekenpan kan ook heel goed.

Doe de Italiaanse burger op een broodje naar keuze, met de toppings die jij lekker vindt.

Serveer direct.

Tafel lekker !!

Tags: Italiaanse kaasKaasVleesVlees - BurgersVlees - GehaktVlees - Parmaham
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter

saté van varkenshaas
Vleesgerechten

Saté van varkenshaas ( Saté Babi )

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen