• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 18, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

door Arianne Parent
in Curry, Vleesgerechten
0
0
Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)

Kai panang (Thaise kip in pindacurry) – Kai panang is een van de populairste curry’s uit Thailand. Normaliter gemaakt met kip, maar heb je toevallig nog een stukje rund- of varkensvlees liggen, schroom niet om deze rijke curry te serveren. Dit is een heerlijk licht pikant Thais stoofgerecht. Serveer volgens de aanwijzingen onderaan het recept en je waant je voor even in Thailand.

Kijken, voelen, ruiken, proeven

Dit Thaise stoofgerecht is er nu echt een waarvoor je graag een keertje over de markt struint. De ingrediënten kies je zorgvuldig bij de poelier en de groenteman. Ook de rijstolie is ongetwijfeld op de markt verkrijgbaar. Niet? Duik dan nog even de toko in. De inspiratie die je onderweg meeneemt, komt straks helemaal van pas in de keuken. Die inspiratie neem je als het ware mee de pan in. Als tijdens het koken de geuren uit het gerecht vrij komen snap je dat. En je proeft dat terug op het bord. Diezelfde inspiratie kun je op een subtiele manier in je presentatie verwerken.

Tip: Pinda’s en noten worden veel gebruikt in de Thaise keuken. In de kai panang wordt pindakaas gebruikt en die maak je heel eenvoudig zelf. Doe een hoeveelheid pinda’s in een keukenmachine of sterke blender. Doe er wat olie bij, en laat simpelweg draaien. Je ziet de pindakaas vanzelf ontstaan. Voeg eventueel olie bij om jouw favoriete structuur te bereiken.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram kipfilet in fijne reepjes gesneden (dit gaat het best als ze even in de diepvriezer heeft gelegen)
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 middelgrote rode ui fijn gesneden
  • 5 eetlepels rijstolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 a 5 limoenblaadjes
  • 2 bosuien (lente-uitjes)
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 zakje snelkookrijst
  • Basilicum en platte peterselie om af te werken

Bereidingswijze van dit recept

Kai panang (Thaise kip in pindacurry) maak je zo:

Verhit de olie in de wok tot je er licht rook vanaf ziet komen. Een hete wok is echt van groot belang. Roerbak de knoflook en ui kort (30 sec.) in de hete olie. Doe er dan de kip bij en laat al omscheppend licht kleuren.

Haal de kip uit de wok en verwarm in de overgebleven olie, de rode currypasta. Zodra je de currypasta echt ruikt voeg je de kokosolie bij die je dan weer naar het kookpunt brengt. Zet vervolgens het vuur helemaal laag en voeg er de pindakaas en limoenblaadjes aan toe. Meng alles goed en doe de licht gewokte kip er weer bij.

Voeg vissaus, sojasaus en limoensap bij en laat nog even zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes, en snijd de bosuitjes over de lengte doormidden. Schep de paprika en wat fijn gesneden basilicum door de rijst en leg de gehalveerde bosuitjes erbij.

Serveer de kai panang in kleine kommetjes. Ook deze kommetjes leuk je even op met basilicum (koriander kan ook), bosuitjes en nog een klein stukje oranje paprika.

Tafel lekker !!

Tags: ThaisVlees
DeelPin320Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Varkenshaas met champignons en krieltjes
Vleesgerechten

Varkenshaas met champignons en krieltjes

Kipcurry met kikkererwten
Curry

Kipcurry met kikkererwten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Donna van Vliet op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker
  • Angela op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Connie Derks op Botersaus
  • Redactie op Krieltjes op een stokje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen