• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)

door Arianne Parent
in Curry, Vleesgerechten
0
0
Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)

Kai panang is één van de meest populaire curry’s uit Thailand. Normaliter gemaakt met kip, maar heb je toevallig nog een stukje rund- of varkensvlees liggen, schroom niet om deze rijke curry te serveren. Dit is een heerlijk licht pikant Thais stoofgerecht. Serveer volgens de aanwijzingen onderaan het recept en je waant je voor even in Thailand.

Kijken, voelen, ruiken, proeven

Dit Thaïse stoofgerecht is er nu echt één waarvoor je graag een keertje over de markt struint. De ingrediënten kies je zorgvuldig bij de poelier en de groenteman. Ook de rijstolie is ongetwijfeld op de markt verkrijgbaar. Niet? Duik dan nog even de toko in. De inspiratie die je onderweg meeneemt komt straks helemaal van pas in de keuken. Die inspiratie neem je als het ware mee de pan in. Als tijdens het koken de geuren uit het gerecht vrij komen snap je wat ik bedoel. En dat proef je terug op het bord. Diezelfde inspiratie kun je op subtiele wijze in je presentatie verwerken.

Kai Panang

Vleesgerecht voor 4 personen

Pinda’s en noten worden veel gebruikt in de Thaise keuken. In de kai panang wordt pindakaas gebruikt en die maak je heel eenvoudig zelf. Doe een hoeveelheid pinda’s in een keukenmachine of sterke blender. Doe er wat olie bij, en laat simpelweg draaien. Je ziet de pindakaas vanzelf ontstaan. Voeg eventueel olie bij om jouw favoriete structuur te bereiken.

  • 400 gram kipfilet in fijne reepjes gesneden ( dit gaat het best als ze even in de diepvriezer heeft gelegen)
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 middelgrote rode ui fijn gesneden
  • 5 eetlepels rijstolie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 a 5 limoenblaadjes
  • 2 bosuien (lente uitjes)
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 zakje snelkookrijst
  • Basilicum en platte peterselie om af te werken

Verhit de olie in de wok tot je er licht rook vanaf ziet komen. Een hete wok is echt van groot belang. Roerbak de knoflook en ui kort (30 sec.) in de hete olie. Doe er dan de kip bij en laat al omscheppend licht kleuren.

Haal de kip uit de wok en verwarm in de overgebleven olie, de rode currypasta. Zodra je de currypasta echt ruikt voeg je de kokosolie bij die je dan weer naar het kookpunt brengt. Zet vervolgens het vuur helemaal laag en voeg er de pindakaas en limoenblaadjes aan toe. Meng alles goed en doe de licht gewokte kip er weer bij.

Voeg vissaus, sojasaus en limoensap bij en laat nog even zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes, en snijd de bosuitjes over de lengte doormidden. Schep de paprika en wat fijn gesneden basilicum door de rijst en leg de gehalveerde bosuitjes erbij.

Serveer de kai panang in kleine kommetjes. Ook deze kommetjes leuk je even op met basilicum (koriander kan ook), bosuitjes en nog een klein stukje oranje paprika.

Tafel lekker.

Tags: CurryThaisVlees - Kipfilet
DeelPin237Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kipcocktail
Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Skrei; op z'n Thais uit de stoomoven
Visgerechten

Skrei; op z’n Thais uit de stoomoven

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Chinese kippensoep
Maaltijdsoep

Chinese kippensoep ( met knapperige taugé )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen