Kalfsbiefstuk – Als het om biefstuk gaat hebben we het meestal over rundvlees. We zouden ook eens vaker voor kalfsvlees moeten kiezen. Vanuit duurzaamheid, maar vooral ook vanuit smaak. Je wilt tenslotte een lekker stukje vlees.
Melk drinken? Dan ook kalfsvlees eten
Drink je regelmatig melk? Of eet je producten waar melk in verwerkt is? Eet dan ook eens vaker kalfsvlees. Zonder kalfjes is er geen melk! Een groot deel van het Nederlandse kalfsvlees wordt geëxporteerd. Waarom zouden we dat doen? We eten rundvlees (van speciaal gefokte runderen) terwijl er voldoende kalfsvlees beschikbaar is als gevolg van onze melkconsumptie.
Smaak
Kalfsbiefstuk heeft een fantastische smaak. Wil je origineel en gastvrij voor de dag komen? Zet dan kalfsbiefstuk op tafel. Je serveert dan echt iets anders en je gasten zullen de smaak van deze kalfsbiefstuk absoluut waarderen.
Kalfsbiefstuk
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kalfsbiefstuk
- zout
- peper
- een klontje roomboter
- wat olijfolie
- aluminiumfolie
Bereidingswijze van dit recept
Kalfsbiefstuk bakken doe je zo:
Neem per persoon een kalfsbiefstukje van ongeveer 100 gram. Laat dit voor de bereiding een uurtje op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met zout en grof gemalen peper, smelt een klontje roomboter in een koekenpan en voeg er een scheutje olijfolie aan toe. Bak hierin de kalfsbiefstukjes al naar gelang de dikte in ongeveer 2 tot 3 minuten rosé, laat 5 minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie. Snij er overdwars reepjes van. Lekker met een stamppot van rauwe andijvie, veldsla of rucola en een beetje tapenade.
Tafel lekker !!
Nooit zo bij stilgestaan wat betreft kalfs -vlees.
Maar bedankt voor de tip!:)