• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
2
Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus – Als je weer eens gehaktballetjes maakt, neem dan eens kalfsgehakt in plaats van rundergehakt of half-om-half. Het is weer eens wat anders en zeker zo lekker. Kalfsvlees is mager vlees, met een fijne structuur. Het is licht van kleur en zacht van smaak. Naarmate het kalf ouder wordt, wordt de kleur van het vlees donkerder.

Vaker kalfsvlees

Er wordt in Nederland niet heel veel kalfsvlees gegeten. 90% van het Nederlandse kalfsvlees wordt geëxporteerd. De reden dat er wel zoveel kalveren worden geboren in Nederland, is omdat melkkoeien regelmatig een kalf moeten werpen om melk te blijven produceren. Een klein deel van de vrouwelijke kalveren wordt gebruikt in de melkveehouderij. De stiertjes en de rest van de vrouwelijke kalveren worden gemest tot vleeskalveren en vervolgens geslacht. Een kalf is tot de leeftijd van een jaar een kalf. Daarna is het een rund.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus is een gerecht dat zacht van smaak is. Je kunt het daarom met veel andere smaken combineren. De champignons kun je eventueel vervangen door gemengde paddenstoelen.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Porties: 3 tot 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kalfsgehakt
  • rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper
  • 10 blaadjes salie, fijn gesneden
  • 250 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 ml runderbouillon
  • boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus:

Doe het gehakt met de citroenrasp, het citroensap, de helft van de salie, het zout, het paneermeel, het ei en wat zwarte peper in een grote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Leg deze op een bord en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Verhit wat boter in een braadpan. Bak hier in de ui met de knoflook glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Roer de crème fraîche er door en verdun de saus met de bouillon. Als het te dun wordt, laat de saus dan nog even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit wat boter in een grote koekenpan. Bak hier in de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Als de gehaktballetjes gaar zijn, schep ze dan voorzichtig door de saus. Strooi de andere helft van de salie erover om te garneren.

Serveer met gnocchi, pasta, of gekookte aardappels en gekookte groente of een groene salade.

Tafel lekker !!

DeelPin37Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Varkenswangen
Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Gestoofde runderwangen met oesterzwammen
Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen
Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

karbonade bakken
Kookschool

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Reepjesvlees
Kookschool

Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst

Lamscurry
Curry

Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt

Reacties 2

  1. Margriet van Stratum says:
    2 jaar geleden

    Ik word hoe langer hoe meer fan van jullie site. Vandaag hebben we gesmuld van deze gehaktballetjes in roomaus. In plaats van champignons heb ik eekhoorntjesbrood genomen en als pasta tagiatella met eekhoorntjesbrood. Ik had geen gekleurde bietjes, dus werden het rode , even voorgekookt en daarna in de oven. Helemaal top!

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Klinkt goed, Margriet! Eekhoorntjesbrood in plaats van champignons lijkt ons ook erg lekker. Goed idee!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen