• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus – Als je weer eens gehaktballetjes maakt, neem dan eens kalfsgehakt in plaats van rundergehakt of half-om-half. Het is weer eens wat anders en zeker zo lekker. Kalfsvlees is mager vlees, met een fijne structuur. Het is licht van kleur en zacht van smaak. Naarmate het kalf ouder wordt, wordt de kleur van het vlees donkerder.

Er wordt in Nederland niet heel veel kalfsvlees gegeten. 90% van het Nederlandse kalfsvlees wordt geëxporteerd. De reden dat er wel zoveel kalveren worden geboren in Nederland, is omdat melkkoeien regelmatig een kalf moeten werpen om melk te blijven produceren. Een klein deel van de vrouwelijke kalveren wordt gebruikt in de melkveehouderij. De stiertjes en de rest van de vrouwelijke kalveren worden gemest tot vleeskalveren en vervolgens geslacht. Een kalf is tot de leeftijd van een jaar een kalf. Daarna is het een rund.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus is een gerecht dat zacht van smaak is. Je kunt het daarom met veel andere smaken combineren. De champignons kun je eventueel vervangen door gemengde paddenstoelen.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Vleesgerecht voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gram kalfsgehakt
  • rasp van een halve citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper
  • 10 blaadjes salie, fijn gesneden
  • 250 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 ml runderbouillon
  • boter om in te bakken

Zo maak je kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus:

Doe het gehakt met de citroenrasp, het citroensap, de helft van de salie, het zout, het paneermeel, het ei en wat zwarte peper in een grote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm er balletjes van, ter grootte van een golfbal. Leg deze op een bord en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Verhit wat boter in een braadpan. Bak hier in de ui met de knoflook glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Roer de crème fraîche er door en verdun de saus met de bouillon. Als het te dun wordt, laat de saus dan nog even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit wat boter in een grote koekenpan. Bak hier in de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Als de gehaktballetjes gaar zijn, schep ze dan voorzichtig door de saus. Strooi de andere helft van de salie erover om te garneren.

Serveer met gnocchi, pasta, of gekookte aardappels en gekookte groente of een groene salade.

Tags: Vlees - GehaktballenVlees - Gehaktballen maaltijdVlees - Kalfsvlees

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tex-Mex gehaktballen
Vleesgerechten

Tex-Mex gehaktballen

Vitello tonnato deluxe
Voorgerecht

Vitello Tonnato deluxe

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Gehaktballetjes met pompoencrème
Vleesgerechten

Gehaktballetjes met pompoencrème

Zigeunerschnitzel
Vleesgerechten

Zigeunerschnitzel, een schnitzel met paprikasaus

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen