Kalfskotelet bakken: Een stoere kalfskotelet uit de pan of van de barbecue is een geweldig lekker stuk kalfsvlees en een genot voor de vleesliefhebber.
Sharing
Deze heerlijke kalfskotelet heeft een flink formaat. Een kotelet is dan ook voldoende voor 2 personen. Ga niet vooraf het vlees in porties snijden, maar snij er na het bakken dunne plakjes van die je verdeeld. Zo gaart je vlees mooier en het eet ook veel makkelijker.
Knoflook, tijm en zeezout
De krachtige smaken van knoflook en tijm passen perfect bij een stoer stuk vlees. Wrijf de geperste knoflook en de verse tijm er goed in en laat dit liefst een kwartiertje buiten de koelkast intrekken. Als we de kalfskotelet bakken voegen we zout pas toe tijdens het bakken. Het liefst gebruik ik daarvoor grof zeezout. Dit zeezout lost namelijk niet helemaal op wat tijdens het eten voor een extra smaakaccent zorgt.
Kalfskotelet bakken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 dikke kalfskoteletten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 6 takjes tijm
- zeezout
- zwarte peper uit de molen
- roomboter (bij in de pan bakken)
Bereidingswijze van dit recept
Kalfskotelet bakken doe je zo:
Pers de knoflook en meng deze met de olijfolie. Haal de kalfskoteletten uit de koelkast en besmeer deze met de olie. Bestrooi de koteletten met de tijmblaadjes en zwarte peper uit de molen. Wrijf dit er even goed in en laat dit 15 minuten afgedekt op kamertemperatuur liggen.
Verwarm een pan tot zeer heet of zorg ervoor dat de barbecue op temperatuur is. Doe een klontje boter in de pan en zorg ervoor dat deze mooi bruin kleurt. Leg het vlees in de pan en bak dit 5 minuten aan beide kanten. Ga niet schuiven of prikken in het vlees maar laat dit rustig bakken.
Haal na het bakken het vlees uit de pan en bestrooi met grof zeezout. Verpak het in aluminiumfolie en laat het zo 5 tot 10 minuten rusten. Als je de kalfskoteletten in de pan gebakken hebt, kun je een klein scheutje water of wijn in de pan bij de aanbaksels gieten en deze even los koken. Breng op smaak met peper en zout voor een heerlijk krachtige jus. Serveer de gebakken kalfskotelet in reepjes gesneden op een robuuste plank voor een wauw effect.
Tafel lekker !!