Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kalfsreepjes met groenten en saus van geitenkaas

In een half uur zet jij deze kalfsreepjes met groenten en geitenkaas op tafel. Serveer met witte rijst. Chicken tonight wordt kalfsvlees tonight.

0 616

Kalfsreepjes met groenten en geiten-kaassaus – Kalfsvlees is in onze cultuur nog niet gewoon geworden. Wie aan kalfsvlees denkt bedenkt zich direct de meest ingewikkelde gerechten. Toch kan dat ook veel simpeler. We laten dat graag zien met dit recept voor kalfsreepjes met wortels, champignons en een saus van geitenkaas. Een eenvoudig gerecht dat toch hoge ogen scoort aan tafel. Binnen 30 minuten staat het op tafel, dus ook doordeweeks kun je met dit recept prima uit de voeten.

Kalfsvlees verdient aandacht!

We drinken melk, we eten kaas, we pakken een ijsje of een lekker toetje. Standaard toch? Heb je er al eens over nagedacht dat voor alle melk die hiervoor gebruikt wordt een kalfje geboren is? Slechts een paar van die kalfjes worden straks een melkkoe. De meest kalfjes gaan echter voor de slacht. Dat kalfsvlees wordt verwerkt in diverse gerechten waarin jij het niet meer herkent. Een ander deel van dat kalfsvlees wordt geëxporteerd naar landen als Italië waar ze het wel kunnen waarderen. Een groot en nadelig gevolg is dat kalfsvlees hier vaak duur is. Door met z’n allen een keertje vaker kalfsvlees op het menu te zetten wordt kalfsvlees hier ook goedkoper en beter verkrijgbaar.

Kalfsreepjes met groenten

en saus van geitenkaas

Vleesgerecht voor 4 personen

  • 500 gr kalfslapjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 5 wortels
  • 250 gram champignons in schijfjes
  • 4 eetlepels gesnipperde peterselie
  • Peper, zout, cayennepeper
  • 1 doosje (150 gr) geitenkaas met honing
  • 150 gr kippenbouillon

Snijd de kalfslapjes in reepjes. Verhit wat olijfolie in een royale pan en bak de kalfsreepjes hierin op hoog vuur goudbruin. Haal de kalfsreepjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Bak in dezelfde pan de grof gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel zacht aan. Voeg de champignons toe en bak even mee. Doe dan de kalfsreepjes er weer bij en voeg de kippenbouillon toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Laat op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Voeg de geitenkaas en de gesnipperde peterselie toe. Laat nog even sudderen (eventueel wat bouillon toevoegen). Serveer de kalfsreepjes met groenten en geitenkaas-saus met gekookte rijst.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer