- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kalfsreepjes met groenten en saus van geitenkaas

Kalfsreepjes met groenten [1] en geiten-kaassaus – Kalfsvlees is in onze cultuur nog niet gewoon geworden. Wie aan kalfsvlees denkt bedenkt zich direct de meest ingewikkelde gerechten. Toch kan dat ook veel simpeler. We laten dat graag zien met dit recept voor kalfsreepjes met wortels, champignons en een saus van geitenkaas. Een eenvoudig gerecht dat toch hoge ogen scoort aan tafel. Binnen 30 minuten staat het op tafel, dus ook doordeweeks kun je met dit recept prima uit de voeten.

Kalfsvlees verdient aandacht!

We drinken melk, we eten kaas [2], we pakken een ijsje of een lekker toetje. Standaard toch? Heb je er al eens over nagedacht dat voor alle melk die hiervoor gebruikt wordt een kalfje geboren is? Slechts een paar van die kalfjes worden straks een melkkoe. De meest kalfjes gaan echter voor de slacht. Dat kalfsvlees wordt verwerkt in diverse gerechten waarin jij het niet meer herkent. Een ander deel van dat kalfsvlees wordt geëxporteerd naar landen als Italië waar ze het wel kunnen waarderen. Een groot en nadelig gevolg is dat kalfsvlees hier vaak duur is. Door met z’n allen een keertje vaker kalfsvlees op het menu te zetten wordt kalfsvlees hier ook goedkoper en beter verkrijgbaar.


Kalfsreepjes met groenten

en saus van geitenkaas

Vleesgerecht[3] voor 4 personen

Snijd de kalfslapjes in reepjes. Verhit wat olijfolie in een royale pan en bak de kalfsreepjes hierin op hoog vuur goudbruin. Haal de kalfsreepjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Bak in dezelfde pan de grof gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel zacht aan. Voeg de champignons toe en bak even mee. Doe dan de kalfsreepjes er weer bij en voeg de kippenbouillon toe. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Laat op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes stoven.

Voeg de geitenkaas en de gesnipperde peterselie toe. Laat nog even sudderen (eventueel wat bouillon toevoegen). Serveer de kalfsreepjes met groenten en geitenkaas-saus met gekookte rijst.

Tafel lekker!

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2018/03/Kalfsreepjes-met-groenten-123936.jpg
  2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2018/03/Kalfsreepjes-met-groenten-131329.jpg
  3. Vleesgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/