• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Een echte Italiaanse klassieker

door Samantha
in Vleesgerechten
0
0
Kalfsschnitzel met Parmaham en salie

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana – Saltimbocca alla Romana is een echte Italiaanse klassieker waarvan de naam letterlijk betekent “spring in de mond”. We vermoeden dat dit gerecht zijn naam te danken heeft aan het feit dat het zo snel en simpel te maken is. En daarnaast zo lekker, met het zoute van de ham en het houtachtige van de salie, dat je niets anders wil dan dat het gelijk in je mond “springt”.

Recept is officieel vastgelegd

Leuk om te weten is dat het recept van saltimbocca het enige hoofdgerecht in Italië is waarvan de ingrediënten ook daadwerkelijk zijn goedgekeurd en vastgelegd. Dit gebeurde in 1962 in de centrale hal van paleis “Grazzi” in Venetië, tijdens een bijeenkomst van diverse chef-koks, waar onder Luigi Carnacina. Carnacina was naast chef-kok en eigenaar van diverse hotels ook de auteur van vele kookboeken (o.a. La Grande cucina, À la carte en Il Carnacina), die tegenwoordig bijna tot de standaard uitrusting van een Italiaanse keuken horen.

Schnitzels zelf paneren

Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

In 10 minuten kun je schnitzels zelf paneren. Met deze stap voor stap uitleg kan het niet misgaan en maak je zelf gepaneerde schnitzels.

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kalfsschnitzels à 125 gram per stuk
  • 8 plakken Parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 4 cocktailprikkers
  • 50 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 400 gram pasta naar keuze
  • 400 gram spinazie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Kalfsschnitzel met Parmaham maak je zo:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spinazie met de fijngesneden ui en de uitgeperste knoflook in een eetlepel olijfolie tot ze geslonken is (ongeveer 5 minuten).

Leg de schnitzels op een plank en leg over iedere schnitzels een stukje vershoudfolie. Sla met de zijkant van een vleeshamer de lapjes vlees zachtjes plat tot ongeveer 1 cm dikte. Haal het vershoudfolie eraf en leg op iedere schnitzel 2 plakken Parmaham en daar bovenop 2 blaadjes salie. Maak de ham en salie vast met een cocktailprikker.

Verhit in een koekenpan (liefst zonder antiaanbaklaag) de olijfolie en de helft van de boter. Zodra de olie op temperatuur is leg je de schnitzels met de salie en ham naar beneden in de pan. Bak deze kant in twee minuten bruin, draai om en bak ook de andere kant bruin. Neem de lapjes vlees uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Doe de overige boter in de pan, laat smelten en meng met de aanbaksels die in de pan zitten. Blus het geheel af met de witte wijn en laat deze inkoken.

Verdeel de pasta over vier borden, schep daarop een flinke schep van de geroerbakte spinazie en leg bovenop de spinazie één van de kalfsschnitzels. Schep de wijnsaus ruimschoots over het vlees.

Tafel lekker !!

DeelPin16TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Korma
Vleesgerechten

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Gehaktbrood van wildgehakt
Recepten

Gehaktbrood van wildgehakt

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Wildgehaktballen
Vleesgerechten

Wildgehaktballen; wild kan ook eenvoudig

Kip gestoofd in tomatensaus
Vleesgerechten

Kip gestoofd in tomatensaus

Varkenshaas met spek en rozemarijn
Vleesgerechten

Varkenshaas met spek en rozemarijn

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Kip uit de oven
Vleesgerechten

Kip uit de oven; een complete maaltijd met aardappels en groente

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen