- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kalfsschnitzel rolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Kalfsschnitzel – De kalfsschnitzel is zeker in Italië een veel gegeten stukje vlees, daarom geef ik deze lekkere vleesrolletjes een Italiaans tintje mee.

Kalfsschnitzel

De kalfsschnitzel is een mals stukje vlees welke komt van de platte bil van het kalf, het is vetarm, wat milder van smaak dan rundvlees en sappiger en malser dan varkensvlees. De kalfsschnitzel wordt onder andere gebruikt voor Saltimbocca[1] maar ook voor de originele Wiener schnitzel[2].

Taleggio; een Italiaanse kaas

De kaas die we in de kalfsschnitzel rollen moet er één zijn die lekker smelt en om het geheel een beetje Italiaans te houden kies ik voor de Taleggio, een Italiaanse zachte roodschimmelkaas met een ietwat zoete smaak. Zijn zoete smaak combineert perfect met de snijbiet en zijn afkomst maakt het Italiaanse in dit gerecht helemaal af.

Taleggio kun je eventueel vervangen door camembert of brie

Kalfsschnitzel

Rolletjes gevuld met snijbiet en Taleggio

Voor 4 personen

Kalfsschnitzel rolletjes bereiden

Laat de kraan lopen en was de snijbiet goed onder het zacht stromende water. Verwijder de bladeren van de stelen en kook de bladeren 1 minuut in zout water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken. Snijd de stelen in kleine blokjes.

Leg de kalfsschnitzel onder een stukje huishoudfolie en sla ze met de onderkant van een koekenpan of met een vleeshamer plat. Bestrooi het vlees met zout en peper. Beleg iedere schnitzel met snijbiet en 25 gram van de Taleggio. Rol de kalfsschnitzel op, snijd door de helft en steek ieder rolletje vast met een houten prikker.

Tomaten ontvel je door met een scherp mes een kruis te maken in de onderkant van de tomaat. Leg de tomaat vervolgens 10 tellen in kokend water. Neem met een schuimspaan uit het water en dompel onder in ijskoudwater. Het vel van de tomaat gaat los zitten en kun je nu gemakkelijk verwijderen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes, maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze fijn. Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak hierin de kalfsschnitzel rolletjes aan beide kanten even aan. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de ui, de knoflook en de blokjes van de snijbietstelen voor 2 minuten. Voeg nu de tomatenblokjes en de runderbouillon toe en breng opnieuw aan de kook.

Leg de kalfsschnitzel in de saus en plaats de pan in de voorverwarmde oven. Neem na 20 minuten de pan uit de oven. Neem de rolletjes uit de saus, houd ze eventueel warm door ze in een ovenvaste schaal, terug te plaatsen in de uitgeschakelde oven. Voeg bij de saus de tomatenpuree voor wat meer binding en breng op smaak met de balsamicoazijn en eventueel nog zout en/of peper. Heb je eventueel nog wat snijbiet over dan kun je die nu ook door de saus roeren. Doe de kalfsschnitzel terug in de saus en strooi er wat fijngesneden basilicumblaadjes over.

Serveer de gevulde kalfsschnitzel rolletjes met een pasta of bijvoorbeeld courgetti (spaghetti van courgette).

Tafel lekker !!

Links in dit artikel
  1. Saltimbocca: https://lekkertafelen.nl/recepten/kalfsschnitzel-met-parmaham/
  2. Wiener schnitzel: https://lekkertafelen.nl/specials/schnitzels-zelf-paneren/