• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, maart 7, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip Cancun; een Mexicaans kippannetje

door Samantha
in Vleesgerechten
0
0
Kip Cancun; Mexicaans kippannetje

Kip Cancun; een Mexicaans kippannetje – Cancun chicken of te wel kip Cancun is een bekend kipgerecht uit Mexico, heerlijk fris door de mango maar tegelijkertijd lekker kruidig door de toegevoegde kruiden en specerijen. Een smakelijk gerecht met kippendijen welke zich makkelijk in één pan laat bereiden.

De Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken is eigenlijk een samenvoeging van verschillende keuken’s, waaronder de Spaanse en Azteekse keuken. Mexicaanse gerechten zijn kleurrijk, er wordt vaak en veel gebruik gemaakt van mais, bonen en avocado. Bekende Mexicaanse gerechten zijn bijvoorbeeld taco’s, fajitas, chili con carne en enchilada’s.

Kip Cancun

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kippendijen
  • 200 gram grote verse garnalen
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 el olie
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 4 stengels lente ui
  • 1 blikje bonduelle bonenmix (160 gram)
  • 1 mango
  • 1/2 rode peper vlokken
  • 1 limoen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip cancun:

Snijd het vlees is stukken. Pel de knoflook en hak hem fijn. De helft van de koriander fijn snijden. De garnalen even afspoelen onder de koude kraan.

Zorg dat het darmkanaal van de garnalen is verwijderd, is dit niet het geval neem dan een scherp mes en verwijder het darmkanaal alsnog door met een scherp mes een insnede te maken langs de rug van de garnaal, gebruik de punt van het mes om het zwarte kanaal omhoog te tillen, verwijder vervolgens voorzichtig, met je vingers, het darmkanaal.

Doe in een kom de olie samen met het paprikapoeder, de knoflook en de fijngesneden koriander en de pepervlokken, roer dit door elkaar en laat de kippendijen en de garnalen hierin marineren.

Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en zaden en snijd de paprika in blokjes. Verwijder het kontje van de lente ui, spoel de ui schoon onder de kraan en snijd hem in stukken van zo’n 3 cm. Schenk de bonenmix op een zeef en spoel af onder koud water. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verhit wat olie in een wok en bak hierin de kipfilet en de garnalen gaar en neem ze weer uit de pan. Bak in het achtergebleven braadvet de paprika, de lente ui en de bonenmix. Bak deze al scheppend 3 tot 4 minuten. Voeg de kip en garnalen weer toe. Bak deze nog 3 minuten mee. Neem de pan van het vuur schep de mango door het gerecht en knijp de limoen uit over het gerecht. Strooi er als laatste de overgebleven koriander over.

Ik serveerde bij de kip cancun een zoete aardappelpuree, dit bleek een heerlijke combinatie.

300 gram zoete aardappel gaar koken, afgieten en stampen met een flinke eetlepel slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees - Kippendijen
DeelPin77Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons
Vleesgerechten

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Gua bao met pulled chicken
Hartig

Gua bao met pulled chicken

Kip ragout ( Vol-au-vent )
Voorgerecht

Kip ragout ( Vol-au-vent )

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Deze couscous salade met kip en mango is een boost voor je zintuigen. Hij ziet er niet alleen lekker uit...

Lees verder
Ovenschotel met eieren en spinazie

Ovenschotel met eieren en spinazie

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Scholrolletjes met een vulling van gegrilde paprika

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Rutger op Pasta Bolognese
  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen