• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip met cashewnoten uit de slowcooker

door Samantha
in Vleesgerechten
0
32
Kip met cashewnoten uit de slowcooker

Kip met cashewnoten uit de slowcooker – Al een tijdje staat er op mijn aanrecht een slowcooker, een apparaat welke ik zeer regelmatig gebruik. Vooral op dagen dat ik toch lekker wil eten maar niet veel tijd heb om iets te bereiden of gewoon te laat thuis ben om nog uitgebreid te koken, is deze slowcooker een echte uitkomst. Hij  bereidt namelijk mijn maaltijd terwijl ik niet thuis ben het enige wat ik hoef te doen is wat licht voorbereidend werk voor ik de deur uit ga en als ik thuis kom is het eten zo goed als klaar.

Vandaag is ook weer zo’n dag en daarom besluit ik kippendijen met cashewnoten te maken, een heerlijk vooruitzicht als ik straks thuis kom. Voor ik de deur uitga bereid ik in een kleine 15 minuten mijn maaltijd voor en het enige dat ik straks nog hoef te doen is het koken van de rijst of noodles.

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Kip met cashewnoten uit de slowcooker

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 250 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram kippendijen
  • 3 el maïzena
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el plantaardige olie
  • 140 ml soja saus
  • 50 ml rijstwijn azijn
  • 60 ml tomatenketchup
  • 30 ml zoete chili saus
  • 2 el bruine suiker
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl verse gember
  • 1/4 tl rode peper vlokken
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 pedaalemmerzak

Bereidingswijze van dit recept

Snijd de kippendijen in, niet te kleine, stukken. Schep de maïzena en de peper in de pedaalemmerzak en doe de kippendijen hierbij. Draai de zak dicht en schud flink zodat de maïzena goed om de kippendijen plakt.

Verhit in een koekenpan de olie en bak de kippendijen hierin lichtjes aan (ongeveer 4 minuten). Meng in een kom alle overige ingrediënten. Schep de kippendijen in de schaal van de slowcooker en schenk de saus erover. Schep nog één keer om en schakel de slowcooker in op low voor 4 uur.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin795Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Reacties 32

  1. Cm Zuidhoek says:
    2 maanden geleden

    Vandaag gemaakt en het was heerlijk, het hele recept gevolgd behalve de gember,heb ik niet gebruikt.
    Het was echt heerlijk.Ga het zeker nog eens maken.
    At er verse sperzieboontjes bij met die conimex mix voor japanse boontjes.En noedels.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 maanden geleden

      Fijn dat het gesmaakt heeft! De volgende keer dit recept ( https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/sambalboontjes-sperziebonen-indonesische-stijl/ ) er even bijpakken hoor 😉

      Beantwoorden
  2. andrea blok says:
    6 maanden geleden

    Hai, recept ook gemaakt, zalig! Alleen zo mooi donker en kleverig zoals op het plaatje werd het niet. Ik had ook gewone azijn gebruikt en sojasaus van AH, vind het niet te zout. Boontjes en rijst erbij. Heerlijk
    Groetjes Andrea

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Fijn dat het gesmaakt heeft Andrea

      Beantwoorden
  3. Rita van Oosten-Schulte says:
    6 maanden geleden

    Ik wil dit deze week ook maken, heb net vorige week een slowcooker gekocht dus nu flink aan het experimenteren met verschillende receptjes waaronder nu ook deze…vraagje: ik heb een slowcooker van 3,5 liter. Kan ik dat daar ook in maken of moet ik de ingrediënten aanpassen qua hoeveelheid?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Jazeker Rita, de grootte van de pan maakt niet uit.

      Beantwoorden
  4. RontS says:
    8 maanden geleden

    Leuk recept, maar zelfs na laatste toevoeging van ietwat water, pasta en doperwten véél te zout, helaas…

    Beantwoorden
  5. Harold says:
    8 maanden geleden

    2e keer dat ik het klaar maak. Doe ik iets niet goed? Voor de 2e keer droogt alles binnen een uur in en koekt aan.
    Maar een beker water er bij gedaan nu en ieder uur even doorroeren.
    De Slowcooker staat op de lage stand.
    Iemand anders daar geen last van?
    Ik zie graag reacties of oplossingen.

    Beantwoorden
  6. Johannes says:
    10 maanden geleden

    In ieder geval geen zoete ketjap gebruiken, de cashewnoten ongezouten zelf kleuren in wat boter en niet mee laten trekken in slow cocker, ze worden dan te zacht.
    Opgediend met stukjes haricovert en gewelde pruimen ( laatste 5 minuten) bij de kip.
    De chiliflakes is een keus maar kan te spijzig uitpakken.
    Ander bij gerecht dus apart: op bedje van veld sla wat koude basmati rijst met wat gemalen komijn en een scheutje rijstazijn. Geeft een Japans tintje en is lekker fris.

    Beantwoorden
  7. Anton says:
    1 jaar geleden

    Erg lekker. De tweede keer dat ik dit maakte heb ik het koolhydraatarm gemaakt. Door maizena te vervangen voor johannesbroodpitmeel, suiker door zoetstof, ketchup door tomatenpuree. Verder heb ik er een ui doorheen gedaan. Op het einde mengen met gekookte bloemkool rijst en garneren met lente ui en sesamzaad. Heerlijke en gezondere versie.

    Beantwoorden
  8. Kitty says:
    1 jaar geleden

    Mega lekker. Maar zo knetter zout!
    Recept volledig gevolgd. Misschien de helft van de soja met water vervangen? Indikken doet het toch wel, met maizena in slowcooker lijkt mij.

    Beantwoorden
  9. Beau says:
    2 jaar geleden

    Dit gerecht is heerlijk en makkelijk te maken in de slow cooker. Ik heb alleen de rijstwijn azijn moeten vervangen voor gewone azijn, want onze winkel had deze niet. We hebben in ieder geval gesmuld!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      En dat laatste is het belangrijkst Beau ?

      Beantwoorden
  10. Anita says:
    2 jaar geleden

    Heerlijk! Wij maken het vandaag voor de derde keer, na de eerste keer de sojasaus te zijn vergeten, ketjap manis gebruikt 1:1 vervangen. Was in onze smaak eigenlijk veel smaakvoller.
    Ipv rode peper vlokken gebruiken wij Chili vlokken, en als extra doen wij er nog gebroken sperzieboontjes doorheen. ??

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Top dat het zo goed bevalt Anita en nog leuker dat je er zelf mee varieert ?

      Beantwoorden
  11. E. den Haan says:
    2 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept! Ik heb het geloof ik al 6 x gemaakt. Iedere keer als ik eters krijg. (wel steeds andere eters?).
    Dus binnenkort moet ik weer een ander recept zien te vinden?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Haha, leuk! Er staan gelukkig ideeën genoeg op Lekker Tafelen ?

      Beantwoorden
  12. Ellen says:
    2 jaar geleden

    Is het ook mogelijk om dit met ketjap te maken? Wij zijn geen fan van sojasaus

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Kip in ketjap kan prima Ellen. Alleen één op één vervangen in dit recept is niet de juiste keuze denk ik.

      Beantwoorden
  13. Bar says:
    2 jaar geleden

    Ziet er lekker uit, maar is 800 gram kip niet veel voor 4 personen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Dankjewel! Als je strikt de voedingsrichtlijnen hanteert is 100 gram per persoon voldoende en zou je het recept dus kunnen halveren of het gerecht opdelen in twee porties. De kans is echter groot aanwezig dat die 800 gram echt opgaat. Het is ook een optie om daarna één of twee daagjes zonder vlees in te plannen ?

      Beantwoorden
  14. Christy says:
    2 jaar geleden

    140 ml sojasaus? Zo een flesje van Kikkoman is 150ml. Dat lijkt me wel veel!

    Beantwoorden
    • Christy says:
      2 jaar geleden

      Oh sorry, ging verkeerd!

      Beantwoorden
  15. Christy says:
    2 jaar geleden

    140 ml sojasaus? Zo een flesje van Kikkoman is 150ml. Dat lijkt me wel extreem veel! En zout!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Mede gezien eerdere reacties zou ik het toch eerst proberen Christy ?

      Beantwoorden
    • Mar says:
      2 jaar geleden

      Ik ben het met Christy eens. Heb het recept vandaag gemaakt en mijn vriend en ik vonden het veel te zout…en dat terwijl ik deels minder zoute sojasaus heb gebruikt omdat de gewone op was. Jammer, want verder was het wel lekker. Misschien doe ik volgende keer ook wel (deels) ketjap ipv sojasaus.

      Beantwoorden
      • Redactie says:
        2 jaar geleden

        Als je het te zout vindt is ketjap een prima idee

        Beantwoorden
      • W KETTING-VAN VRIESLAND says:
        1 week geleden

        Ik vond het ook te zout, maar gebruik nu de kikoman sojasaus met groene dop en dan is het perfect op smaak!

        Beantwoorden
  16. Suzan Jansen says:
    2 jaar geleden

    Ik ga het vrijdag maken. Moeten de cashew noten er ook gelijk in. Welke cashewnoten moeten het zijn? Ongebrand ??

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Klopt Suzan, de cashewnoten gelijk erin. Ongebrande cashewnoten is prima.

      Beantwoorden
  17. Hanny Van Koert says:
    6 jaar geleden

    Dit recept is heerlijk.
    ik maak hem vandaag voor de tweede maal maar met 12 kippendijen zodat ik 2 porties in de vriezer kan leggen.
    i.p.v. pepervlokken een heel rode peper door gedaan.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      6 jaar geleden

      Beste Hanny, Wat leuk om te lezen, zelf is dit absoluut ook één van mijn favoriete recepten, naast dat hij heel lekker is is hij ook gewoon heel makkelijk en zoals u hem vandaag maakt helemaal maar één keer voorbereiden, één keer de slowcooker aan en dan 3 keer lekker eten 🙂 Groeten Samantha

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen