Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip met cashewnoten uit de slowcooker

De slowcooker maakt het leven wel heel makkelijk. ‘s morgens even voorbereiden en als je thuis komt direct eten. Probeer deze kip met cashewnoten maar eens.

2 6.966

Kip met cashewnoten uit de slowcooker – Al een tijdje staat er op mijn aanrecht een slowcooker, een apparaat welke ik zeer regelmatig gebruik. Vooral op dagen dat ik toch lekker wil eten maar niet veel tijd heb om iets te bereiden of gewoon te laat thuis ben om nog uitgebreid te koken, is deze slowcooker een echte uitkomst. Hij  bereidt namelijk mijn maaltijd terwijl ik niet thuis ben het enige wat ik hoef te doen is wat licht voorbereidend werk voor ik de deur uit ga en als ik thuis kom is het eten zo goed als klaar.

Vandaag is ook weer zo’n dag en daarom besluit ik kip met cashewnoten te maken, een heerlijk vooruitzicht als ik straks thuis kom. Voor ik de deur uitga bereid ik in een kleine 15 minuten mijn maaltijd voor en het enige dat ik straks nog hoef te doen is het koken van de rijst of noodles.


Kip met cashewnoten uit de slowcooker

Vleesgerecht voor 4 personen

  • 800 gram kippendijen
  • 3 el maïzena
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el plantaardige olie
  • 140 ml soja saus
  • 50 ml rijstwijn azijn
  • 60 ml tomatenketchup
  • 30 ml zoete chili saus
  • 2 el bruine suiker
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 1 tl verse gember
  • 1/4 tl rode peper vlokken
  • 150 gram cashewnoten
  • 1 pedaalemmerzak

Snijd de kippendijen in, niet te kleine, stukken. Schep de maïzena en de peper in de pedaalemmerzak en doe de kippendijen hierbij. Draai de zak dicht en schud flink zodat de maïzena goed om de kippendijen plakt.

Verhit in een koekenpan de olie en bak de kippendijen hierin lichtjes aan (ongeveer 4 minuten). Meng in een kom alle overige ingrediënten. Schep de kippendijen in de schaal van de slowcooker en schenk de saus erover. Schep nog één keer om en schakel de slowcooker in op low voor 4 uur.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Hanny Van Koert zegt

    Dit recept is heerlijk.
    ik maak hem vandaag voor de tweede maal maar met 12 kippendijen zodat ik 2 porties in de vriezer kan leggen.
    i.p.v. pepervlokken een heel rode peper door gedaan.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept!

    1. Samantha Roelofs zegt

      Beste Hanny, Wat leuk om te lezen, zelf is dit absoluut ook één van mijn favoriete recepten, naast dat hij heel lekker is is hij ook gewoon heel makkelijk en zoals u hem vandaag maakt helemaal maar één keer voorbereiden, één keer de slowcooker aan en dan 3 keer lekker eten 🙂 Groeten Samantha

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer