Kip met cashewnoten uit de slowcooker – Al een tijdje staat er op mijn aanrecht een slowcooker, een apparaat welke ik zeer regelmatig gebruik. Vooral op dagen dat ik toch lekker wil eten maar niet veel tijd heb om iets te bereiden of gewoon te laat thuis ben om nog uitgebreid te koken, is deze slowcooker een echte uitkomst. Hij bereidt namelijk mijn maaltijd terwijl ik niet thuis ben het enige wat ik hoef te doen is wat licht voorbereidend werk voor ik de deur uit ga en als ik thuis kom is het eten zo goed als klaar.
Vandaag is ook weer zo’n dag en daarom besluit ik kippendijen met cashewnoten te maken, een heerlijk vooruitzicht als ik straks thuis kom. Voor ik de deur uitga bereid ik in een kleine 15 minuten mijn maaltijd voor en het enige dat ik straks nog hoef te doen is het koken van de rijst of noodles.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Kip met cashewnoten uit de slowcooker
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram kippendijen
- 3 el maïzena
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 el plantaardige olie
- 140 ml soja saus
- 50 ml rijstwijn azijn
- 60 ml tomatenketchup
- 30 ml zoete chili saus
- 2 el bruine suiker
- 3 tenen knoflook (geperst)
- 1 tl verse gember
- 1/4 tl rode peper vlokken
- 150 gram cashewnoten
- 1 pedaalemmerzak
Bereidingswijze van dit recept
Snijd de kippendijen in, niet te kleine, stukken. Schep de maïzena en de peper in de pedaalemmerzak en doe de kippendijen hierbij. Draai de zak dicht en schud flink zodat de maïzena goed om de kippendijen plakt.
Verhit in een koekenpan de olie en bak de kippendijen hierin lichtjes aan (ongeveer 4 minuten). Meng in een kom alle overige ingrediënten. Schep de kippendijen in de schaal van de slowcooker en schenk de saus erover. Schep nog één keer om en schakel de slowcooker in op low voor 4 uur.
Tafel lekker !!
Vandaag gemaakt en het was heerlijk, het hele recept gevolgd behalve de gember,heb ik niet gebruikt.
Het was echt heerlijk.Ga het zeker nog eens maken.
At er verse sperzieboontjes bij met die conimex mix voor japanse boontjes.En noedels.
Fijn dat het gesmaakt heeft! De volgende keer dit recept ( https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/sambalboontjes-sperziebonen-indonesische-stijl/ ) er even bijpakken hoor 😉
Hai, recept ook gemaakt, zalig! Alleen zo mooi donker en kleverig zoals op het plaatje werd het niet. Ik had ook gewone azijn gebruikt en sojasaus van AH, vind het niet te zout. Boontjes en rijst erbij. Heerlijk
Groetjes Andrea
Fijn dat het gesmaakt heeft Andrea
Ik wil dit deze week ook maken, heb net vorige week een slowcooker gekocht dus nu flink aan het experimenteren met verschillende receptjes waaronder nu ook deze…vraagje: ik heb een slowcooker van 3,5 liter. Kan ik dat daar ook in maken of moet ik de ingrediënten aanpassen qua hoeveelheid?
Jazeker Rita, de grootte van de pan maakt niet uit.
Leuk recept, maar zelfs na laatste toevoeging van ietwat water, pasta en doperwten véél te zout, helaas…
2e keer dat ik het klaar maak. Doe ik iets niet goed? Voor de 2e keer droogt alles binnen een uur in en koekt aan.
Maar een beker water er bij gedaan nu en ieder uur even doorroeren.
De Slowcooker staat op de lage stand.
Iemand anders daar geen last van?
Ik zie graag reacties of oplossingen.
In ieder geval geen zoete ketjap gebruiken, de cashewnoten ongezouten zelf kleuren in wat boter en niet mee laten trekken in slow cocker, ze worden dan te zacht.
Opgediend met stukjes haricovert en gewelde pruimen ( laatste 5 minuten) bij de kip.
De chiliflakes is een keus maar kan te spijzig uitpakken.
Ander bij gerecht dus apart: op bedje van veld sla wat koude basmati rijst met wat gemalen komijn en een scheutje rijstazijn. Geeft een Japans tintje en is lekker fris.
Erg lekker. De tweede keer dat ik dit maakte heb ik het koolhydraatarm gemaakt. Door maizena te vervangen voor johannesbroodpitmeel, suiker door zoetstof, ketchup door tomatenpuree. Verder heb ik er een ui doorheen gedaan. Op het einde mengen met gekookte bloemkool rijst en garneren met lente ui en sesamzaad. Heerlijke en gezondere versie.
Mega lekker. Maar zo knetter zout!
Recept volledig gevolgd. Misschien de helft van de soja met water vervangen? Indikken doet het toch wel, met maizena in slowcooker lijkt mij.
Dit gerecht is heerlijk en makkelijk te maken in de slow cooker. Ik heb alleen de rijstwijn azijn moeten vervangen voor gewone azijn, want onze winkel had deze niet. We hebben in ieder geval gesmuld!
En dat laatste is het belangrijkst Beau ?
Heerlijk! Wij maken het vandaag voor de derde keer, na de eerste keer de sojasaus te zijn vergeten, ketjap manis gebruikt 1:1 vervangen. Was in onze smaak eigenlijk veel smaakvoller.
Ipv rode peper vlokken gebruiken wij Chili vlokken, en als extra doen wij er nog gebroken sperzieboontjes doorheen. ??
Top dat het zo goed bevalt Anita en nog leuker dat je er zelf mee varieert ?
Wat een heerlijk recept! Ik heb het geloof ik al 6 x gemaakt. Iedere keer als ik eters krijg. (wel steeds andere eters?).
Dus binnenkort moet ik weer een ander recept zien te vinden?
Haha, leuk! Er staan gelukkig ideeën genoeg op Lekker Tafelen ?
Is het ook mogelijk om dit met ketjap te maken? Wij zijn geen fan van sojasaus
Kip in ketjap kan prima Ellen. Alleen één op één vervangen in dit recept is niet de juiste keuze denk ik.
Ziet er lekker uit, maar is 800 gram kip niet veel voor 4 personen?
Dankjewel! Als je strikt de voedingsrichtlijnen hanteert is 100 gram per persoon voldoende en zou je het recept dus kunnen halveren of het gerecht opdelen in twee porties. De kans is echter groot aanwezig dat die 800 gram echt opgaat. Het is ook een optie om daarna één of twee daagjes zonder vlees in te plannen ?
140 ml sojasaus? Zo een flesje van Kikkoman is 150ml. Dat lijkt me wel veel!
Oh sorry, ging verkeerd!
140 ml sojasaus? Zo een flesje van Kikkoman is 150ml. Dat lijkt me wel extreem veel! En zout!
Mede gezien eerdere reacties zou ik het toch eerst proberen Christy ?
Ik ben het met Christy eens. Heb het recept vandaag gemaakt en mijn vriend en ik vonden het veel te zout…en dat terwijl ik deels minder zoute sojasaus heb gebruikt omdat de gewone op was. Jammer, want verder was het wel lekker. Misschien doe ik volgende keer ook wel (deels) ketjap ipv sojasaus.
Als je het te zout vindt is ketjap een prima idee
Ik vond het ook te zout, maar gebruik nu de kikoman sojasaus met groene dop en dan is het perfect op smaak!
Ik ga het vrijdag maken. Moeten de cashew noten er ook gelijk in. Welke cashewnoten moeten het zijn? Ongebrand ??
Klopt Suzan, de cashewnoten gelijk erin. Ongebrande cashewnoten is prima.
Dit recept is heerlijk.
ik maak hem vandaag voor de tweede maal maar met 12 kippendijen zodat ik 2 porties in de vriezer kan leggen.
i.p.v. pepervlokken een heel rode peper door gedaan.
Dank je wel voor dit heerlijke recept!
Beste Hanny, Wat leuk om te lezen, zelf is dit absoluut ook één van mijn favoriete recepten, naast dat hij heel lekker is is hij ook gewoon heel makkelijk en zoals u hem vandaag maakt helemaal maar één keer voorbereiden, één keer de slowcooker aan en dan 3 keer lekker eten 🙂 Groeten Samantha