• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, maart 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
1
Kip in het pannetje

Kip in het pannetje; de klassieker! – Dit is typisch zo’n gerecht dat in de jaren 70 in de nodige restaurants op de kaart stond. Inmiddels allang vervangen door meer trendy gerechten natuurlijk. Maar eigenlijk is dat jammer, want het is wel een erg lekker gerecht. En veel mensen die zijn opgegroeid in de jaren 70 zullen het zich zeker nog kunnen herinneren. Als je van kip houdt, zul je het zeker lekker vinden. Hoe klassiek dit gerecht ook is, we hebben gemerkt dat ook jongere generaties kip die op deze manier bereid is zeker waarderen! En laat deze ‘Kip in het pannetje’ nu een vleesgerecht zijn wat ook nog eens heel makkelijk te bereiden is. De bereidingstijd van 75 minuten klinkt erger dan het is, de kip suddert een uur op een laag vuurtje. Je hebt er weinig omkijken naar.

Doe eens gek, en ga een avondje terug naar de jaren 70 met ‘Kip in het pannetje’!

Het meest veelzijdige stukje vlees

Dat is de bekende leus uit de kipreclame. In dit geval gaat dat ook echt op, want je kunt voor dit gerecht bijna alle delen van de kip gebruiken. Wij hebben kippendijen gebruikt, maar kippenpoten, drumsticks, of een hele kip in 8 delen gesneden kan ook heel goed. Kipfilet is een minder goed idee, je loopt de kans dat dat erg droog wordt. Wil je liever geen botjes, gebruik dan kipdijfilet.

Ga je ‘Kip in het pannetje’ maken, koop dan scharrelkip van goede kwaliteit en zeker geen kiloknallers. Je slager of poelier zal je hier graag advies over geven. Hij of zij weet ook de herkomst van de kip. Daarnaast, een kip van goede kwaliteit en herkomst smaakt gewoon een stuk beter!

Kip uit het pannetje

Tips en weetjes

Kip in het pannetje is een leuk gerecht om te serveren als je gasten krijgt en niet te ingewikkeld wilt koken. Je kunt het een dag van tevoren bereiden, af laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Je kunt van kip in het pannetje een eenpansgerecht maken door 20 minuten voor het einde van de kooktijd wat stukken rauwe, vastkokende aardappels toe te voegen en deze in de saus te laten garen. Een groene salade erbij voor de vitamientjes en je maaltijd is compleet!

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Kip in het pannetje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 kippendijen, of 1 kip in 8 stukken, of 8 drumsticks
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke winterpeen, in blokjes
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram boter
  • olie om in te bakken
  • 300 ml rode wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • peper en zout
  • wat gehakte peterselie ter garnering

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip in het pannetje:

Bestrooi de kipdelen met zout en peper.

Verhit de boter en de olie in een braadpan die groot genoeg is, zo dat alle ingrediënten er goed in passen. Bak de kip rondom bruin aan, haal het vervolgens uit de pan en leg het even weg op een bord.

Bak de spekjes uit in hetzelfde braadvet. Voeg dan de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij toe en bak ze even mee. Daarna de tomatenpuree erbij en ook even mee bakken.  Schenk de bouillon en de wijn in de pan, voeg de tijm toe en breng alles weer aan de kook.

Doe de kipdelen terug in de pan en laat ze op een zacht vuurtje een uurtje sudderen.

Bestrooi de kip in het pannetje voor je het gaat serveren met wat gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappels en gekookte groente of een salade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin167Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

Kip met 40 teentjes knoflook
Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

Reacties 1

  1. Lia says:
    2 jaar geleden

    Het recept met kip ga ik een keer maken maar wel met kippendijen. Lijk mij een heerlijk recept als je visite krijgt. Als je een hele kip gebruikt is dan een uur sudderen genoeg?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Rösti
Bijgerecht

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

Geraspte aardappel, en dat op zijn Zwitsers. Dan hebben we het over rösti. Een lekker bijgerecht, waarmee het heerlijk variëren is!

Check het recept of lees de info
witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Venkeltaart met ham en kaas

Venkeltaart met ham en kaas

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen