Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip in het pannetje met parmaham, bonen en tomaatjes

Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Met dit gerecht zet je in zeer korte tijd iets lekkers op tafel. In dit gerecht zit de geweldige combi van witte bonen en salie verwerkt. Die salie ruikt verrukkelijk als je kip in het pannetje maakt. Voor meer smaak maakt je gebruik van gedroogde bonen.

1 1.237

Kip in het pannetje – Voedzame gerechten van verse ingrediënten, dat is waar we van houden. De combinatie van salie en witte bonen is echt eindeloos. Zodra je de salie gaat ruiken krijgt iedereen trek om aan tafel te gaan. De stukjes parmaham geven echt accent in dit gerecht en het geheel staat in een handomdraai op tafel.

Snel of slow

Iedereen lijkt wel op zoek naar de snelle keuken. Tijd om te koken nemen we vaak nauwelijks. Voor meer smaak in dit gerecht maak je gebruik van grote, gedroogde witte bonen. Deze zul je eerst 24 uur in water moeten wellen. Tijd kost dat niet, je moet het wel even inplannen een dag van tevoren. Ga je uit impuls voor dit gerecht, kies dan voor bonen uit een pot. Neem bij voorkeur grote bonen.

Verder is het recept echt pure eenvoud. Kip in het pannetje is voedzaam, snel en smaakvol tegelijkertijd. Het recept is zo simpel dat een kind het kan bereiden. Serveer het met zelfgemaakte aardappelpuree en een eveneens zelfgemaakt koolsalade. Met kip in het pannetje zet je in een handomdraai echt iets bijzonders op tafel.


Kip in het pannetje

Vleesgerecht voor 4 personen

  • 4 scharrelkipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram roma tomaatjes of cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram parmaham, in reepjes.
  • 400 gram gekookte witte bonen (uit blik)
  • handje verse salie
  • zout, peper

Kruid de kipfilets met zout en peper uit de molen. Verhit 2 eetlepels olie in een royale pan en bak hierin de kipfilets rondom bruin en gaar. Doe ui en parmaham erbij en bak kort mee. Schep de salie, de tomaatjes en de bonen over de kip en laat het geheel nog 15 minuten smoren.

Tip: Bak de scharrelkipfilet niet te lang. Natuurlijk willen we veilig kip eten, maar te lang bakken levert droge kip op. Zorg dus dat je verse kipfilets vers en mals blijven.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Jacolien zegt

    Heerlijk! Dit gerecht ga ik maken als we de koekepan gewonnen hebben!!!!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer