Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kip Korma

Kip Korma is een mild Indiaas gerecht bestaande uit o.a. vlees, yoghurt en veel specerijen waaronder kardemom. We delen het recept van zelfgemaakte Kip Korma graag met jullie. Niet met kipfilet, maar met heerlijk malse kippendijen.

2 4.229

Kip Korma; Indiase Klassieker met yoghurt – Een korma is een zuid Aziatisch gerecht dat vooral gemaakt word in India. De Indiase keuken staat vooral bekend om zijn specerijen en kruiden die de steunpilaren zijn van de lokale gerechten. Omdat men in India vooral Hindoestaans of Moslim is, word er voornamelijk lam en kip gegeten in het binnenland en veel vis aan de kust.

De basis van Korma

De basis bestaat uiteraard uit veel specerijen, een must daarin is Kardemom. Kardemom kun je gemalen maar ook in de vorm van peulen krijgen. Deze peulen kneus je in een vijzel zodat ze hun geur en smaak goed kunnen afgeven. Aan het einde haal je de peulen uit het gerecht, net als met een laurierblaadje. Verder zit er altijd kurkuma in voor de gele kleur, gember en natuurlijk knoflook. De basis is yoghurt, dat gebruikt word om het vlees te marineren. Verder zitten er evt. groenten in en ik persoonlijk bind het graag met amandelmeel. Amandemeel word in het ene recept wel gebruikt en in het andere niet. Een korma kan heel pittig zijn door het gebruik van gedroogde pepers maar ook heel mild. Het kan allemaal. Hier ons recept waar we het geheel hebben afgemaakt met wat kokosmelk.

Tip: Hoe langer je de kip marineert, hoe malser deze zal worden.


Kip Korma

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 600 gr. kippendijfilet
  • 350 ml yoghurt
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. vers geraspte gember
  • 1 tl. gemalen kardemom
  • 0.5 tl. djinten
  • 1 tl. chilivlokken
  • 1 tl. garam masala
  • 1 tl. katoembar
  • 100 ml. kokosmelk
  • zout & peper

Snij de kip in kleine blokjes en doe deze in een kom. Doe hier 200 ml yoghurt bij en laat dit minimaal 1 uur trekken, maar 6 uren zou nog veel beter zijn. Zet de kip tijdens het marineren in de koelkast. Snipper de ui fijn en fruit deze aan in een ruime hapjespan met de zonnebloemolie. Als de ui glazig is voeg je de knoflook en geraspte gember toe en bak deze even mee. Voeg de specerijen toe en bak deze ook even een paar minuten mee. Maar pas op dat je de specerijen niet laat aanbranden. Dan word je gerecht namelijk bitter.

Voeg nu de resterende yoghurt toe en laat het vocht grotendeels verdampen. Voeg de kippendijfilet toe met de yoghurt, als de yoghurt weer wat verdampt is doe je de kokosmelk erbij. Zet het vuur op zachtjes. Laat de kip zachtjes 15 minuten stoven op het fornuis. Roer af en toe om te controleren of de saus niet aanbrand. Kijk na 15 minuten of de kip gaar is, dit is afhankelijk van de dikte van je kippendijfilet. Na 15 minuten kun je proeven of er nog wat zout of peper bij moet. En klaar is je Kip Korma!

Serveer lekker met je favoriete rijst.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Rik zegt

    Leuk recept Hanneke.
    Maareh wat doe jij met die andere 100 ml of 300 ml kokosmelk?

    1. Hanneke Dekker zegt

      Beste Rik,
      De kleinste verpakkingen zijn tegenwoordig 150 ml. De overige hoeveelheid zou je kunnen gebruiken voor in een smoothie met banaan bijvoorbeeld, erg lekker. Of lekker door bijvoorbeeld pompoensoep. Als je zoekt op kokosmelk op de website komt je ontzettend veel leuke recepten tegen voor die overige kokosmelk uit je verpakking.
      Groeten Hanneke

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.