Kip Korma – Deze klassieker uit de Indiase keuken heb je vast wel eens gegeten. Of misschien zelfs wel eens zelf gemaakt. Vaak komt er dan een doos met een wereldgerecht of een potje met een kant-en-klare saus aan te pas. Eigenlijk is dat best jammer. Want je kunt kip korma best makkelijk zelf maken. Zoals met veel klassiekers zijn er duizenden verschillende recepten in omloop. Dat is met dit gerecht ook het geval. Soms zit er kokos in, soms wordt het zonder yoghurt gemaakt, en over het verschil in de kruidenmengsels zullen we het al helemaal niet hebben, want dat wordt een eindeloze discussie. Waarschijnlijk heeft elke familie een eigen recept, en zijn ze allemaal anders. We beweren dan ook niet dat ons recept de juiste is. We weten wel dat onze kip korma erg lekker is. En dat is tenslotte waar het om gaat, niet waar? Laat die doos of het potje de volgende keer dus lekker in de supermarkt achter, en maak je eigen kip korma, met verse ingrediënten. Je kunt dit kipgerecht als op opzichzelfstaande maaltijd eten, maar ook als onderdeel van een rijsttafel misstaat het beslist niet!
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kip korma
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kipdijfilet of kipfilet, in stukjes
- 5 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zout
- 250 ml kippenbouillon
- 4 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan
- olie om te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kip korma:
Snijd de kipdijfilet of kipfilet in stukjes.
Doe in een grote kom 5 eetlepels Griekse yoghurt. Meng hier de gember, de knoflook, de komijn, de koriander, de kardemom, de paprikapoeder, de chilivlokken, de kurkuma en het zout doorheen. Schep hier de stukjes kip doorheen, dek de schaal af en zet voor 4 uur in de koelkast om te marineren.
Verhit in een braadpan een scheut olie. Bak hierin de kip, met de marinade, even aan.
Blus af met de kippenbouillon. Breng alles aan de kook en laat een half uurtje, met het deksel op de pan, op een laag vuurtje stoven. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan, zodat de saus wat kan inkoken.
Meng het amandelmeel door de kip korma en laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
Bestrooi voor het serveren de kip korma met het amandelschaafsel. Lekker met witte rijst, naan en sperzieboontjes.
Tafel lekker !!