• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kip met 40 teentjes knoflook

Je hoeft na het eten van deze kip niet in quarantaine

door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook  – Niet direct op de loop gaan als je de titel van dit recept hebt gelezen. Het klinkt een stuk heftiger dan het lijkt, en veel belangrijker, het is gewoon heel erg lekker! Kip met 40 teentjes knoflook is een kipgerecht uit de oven dat heel makkelijk te maken is. Een hele kip bereiden lijkt moeilijk, maar dat is het niet en het is een gerecht dat niet veel voorbereiding vraagt. De knoflook hoef je niet te pellen, je snijdt wat groenten en citroen, je vult de kip, de rest leg je eronder en om heen, en de oven doet de rest. Lekker met wat geroosterde aardappels en een groene salade.

Kies bewust een (hele) kip

Dit recept kan ook gemaakt worden met kipdelen als kippendijen of kippenbouten. Toch pleiten we ervoor om voor het bereiden van kip met 40 teentjes knoflook een hele kip te gebruiken. De kippendijen en -bouten zijn na de kipfilets de meest verkochte delen van de kip. De rest wordt veel minder verkocht. Als je een hele kip gebruikt, eet je het hele dier. Dus dan maak je een bewuste keuze. En natuurlijk koop je wel een ‘verantwoorde’ kip. Een echte scharrelkip is wel duurder dan een gewone kip, maar je eet ongetwijfeld een stuk lekkerder met het idee dat de kip op je bord een beter leven heeft gehad.

Kip met 40 teentjes knoflook… echt waar?

Toen je de titel van dit recept las, vroeg je je mogelijk af of je na het eten van het gerecht minstens drie dagen in quarantaine moet omdat er een enorme knoflookwalm om je heen hangt. We kunnen je geruststellen, bij het bereiden van kip met 40 teentjes knoflook gebruik je de knoflookteentjes ongepeld. Ze worden onder andere gebruikt om de kip te vullen, en als smaakmaker tijdens het bereiden onder en rond de kip. De knoflooksmaak die ze afgeven is niet extreem. Daarnaast, knoflook die heel goed gegaard is, en dat is het beslist na 90 minuten in de oven, geeft veel minder knoflookgeur af dan rauwe knoflook. Je kunt dus met een gerust hart kip met 40 teentjes knoflook eten!

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Kip met 40 teentjes knoflook

Kip met 40 teentjes knoflook

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 100 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 scharrelkip van ongeveer 1500 gram
  • 40 teentjes knoflook, ongepeld
  • 1 ui, in grove, kwart ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 citroenen, in halve plakjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • een klein bosje tijm
  • olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • peper en zout
  • keukentouw

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kip met 40 teentjes knoflook:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrooi de kip van binnen met peper en zout. Vul de kip met wat teentjes knoflook, een paar plakjes citroen, een takje rozemarijn en een paar takjes tijm. Bind de kip dicht met keukentouw. Zorg dat de poten zo dicht mogelijk tegen de kip zitten en de vleugels onder de kip gevouwen. Dit om te voorkomen dat de kip ongelijkmatig gaart.

Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi de buitenkant met peper en zout.

Verdeel de groenten, de rest van de citroen, de rest van de kruiden en de overige knoflookteentjes over de bodem van een braadslee of een grote vuurvaste schaal. Besprenkel met wat olijfolie en de wijn.

Leg de kip in de braadslee en zet in het midden van de oven. De kip heeft ongeveer 90 minuten nodig om gaar te worden. Let er op dat het niet te hard gaat en de kip verbrandt.

Haal na 90 minuten de braadslee uit de oven. Dek hem af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd de kip aan tafel aan. Serveer er wat stokbrood bij. Je kunt de gare knoflookteentjes uitknijpen en op een stukje brood smeren.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tartaar met een kaasvulling
Vleesgerechten

Tartaar met een kaasvulling

Cheeseburger
Vleesgerechten

Cheeseburger; klassiek Amerikaans fastfood

Blauwe kaasburger
Vleesgerechten

Blauwe kaasburger

pittige kip
Vleesgerechten

Pittige kip in zoetzure ananassaus

Souvlaki
Vleesgerechten

Griekse souvlaki van varkenshaas

Oma’s gehaktballen
Vleesgerechten

Oma’s gehaktballen

runderrollade uit de oven
Vleesgerechten

Runderrollade uit de oven

goulash uit de snelkookpan met paprika
Vleesgerechten

Goulash uit de snelkookpan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen