Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
- Advertentie -
Adverteren op deze plek? Klik hier!

- Advertentie -

- Advertentie -

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekend glans en yaki betekend bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. Zo eet je thuis uit de Japanse keuken.

Kip Teriyaki met paksoi – Teriyaki wat is het eigenlijk? Teriyaki is een Japanse kooktechniek. Bij deze techniek wordt vlees of vis eerst gemarineerd in een soja marinade waarna het gebakken (yaki) wordt. Na het bakken heeft het vlees door de marinade een glans (teri). Teriyaki betekend dus letterlijk glans gebakken.

Vlees marineren

Door vlees te marineren wordt het veel malser. De meeste marinades bevatten een zuur wat de structuur van het vlees aantast, hierdoor wordt het vlees malser. De marinade is niet alleen voor de structuur van het vlees maar vooral ook de smaak wordt er anders door.

Paksoi

Bij dit heerlijke Japanse vleesgerecht past de paksoi perfect. Het harde deel snij je in reepjes en roerbak je samen met de groenten mee. De zachtere groene bladeren voeg je op het laatst toe.

Kip Teriyaki met paksoi

Teriyaki marinade

  • 1 knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 3 eetl zoete sojasaus
  • 3 eetl zoute sojasaus
  • 3 eetl rijstazijn
  • 1 mespunt sambal
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • Mespuntje kruidnagelpoeder

Rasp of hak de gember en de knoflook en meng alle overige ingrediënten door elkaar.

Kip Teriyaki met paksoi uit de wok

  • 500 gram kippendijen
  • 1 paksoi
  • 100 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 lente-uitjes
  • 1-2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels sesamzaadjes

Snij de kippendijen in reepjes en roer ze om met de marinade. Zet dit een half uurtje koel weg. Snij ondertussen de champignons in plakjes en de paprika en bleekselderij in reepjes. Snij de paksoi ook in reepjes maar hou het groene gedeelte apart, deze voeg je op het laatste moment toe. Snij de lente-uitjes in ringetjes en voeg deze bij de bladeren van de paksoi. Rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zien.

Doe het vlees in een zeef of vergiet en vang de marinade op. Roerbak het vlees kort in een eetlepel olie tot het gaar is. Voeg de marinade toe en kook even goed door. Los de maïzena op in een half kopje water en bind hiermee de saus naar wens. Haal alles uit de pan of neem een andere pan en roerbak in een eetlepel olie de groente kort zodat deze nog knapperig blijven. Voeg vlak voor het serveren het vlees bij de groenten en warm dit samen goed door. Voeg nu pas de lente-ui en de paksoi bladeren toe. Schep alles om en strooi het sesamzaad erover.

Serveer met rijst of mie

Tafel lekker!

Printen

- Advertentie -

- Advertentie -

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.