Kipdrumsticks in teriyaki marinade – Zoet, zout, licht pittig en boordevol oosterse smaken.
Kipdrumsticks; dat wordt lekker kluiven
Ze zijn niet alleen lekker bij de warme maaltijd, maar ook bij de borrel zullen ze zeker in de smaak vallen. Door de drumsticks na het garen nog even door de saus te wentelen krijgen ze een heerlijk dun laagje saus. Die saus maakt het vleesgerecht lekkerder en ziet er appetijtelijk uit, vooral met de geroosterde sesamzaadjes en korianderblaadjes erover.
De lekkerste drumsticks ooit!
Kipdrumsticks marineren voor meer smaak
Marineren geeft je zo veel meer smaak dan alleen kruiden. Door het vel van de poten los te halen, zal de marinade beter in het vlees trekken. Haal het er niet af, maar duw het weer terug op de plaats, het vet uit het vel zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt. Het is het beste om de teriyaki marinade een paar uur of liever nog een dag in de kipdrumsticks te laten trekken voor het beste resultaat.
Weinig werk, groots resultaat
Teriyaki marinade maak je zelf
De marinade voor de kipdrumsticks is gebaseerd op teriyakisaus. De saus kan natuurlijk kant-en-klaar gekocht worden, maar we hebben de saus al eens eerder gemaakt en vonden hem zo lekker dat we de kans niet voorbij laten gaan om hem ook eens te gebruiken als marinade. Het is vrij eenvoudig, je hebt er alleen een paar specifieke ingrediënten voor nodig. Als je liefhebber bent van de oosterse keuken heb je ze misschien al in huis en anders gaat het toch wel op want deze saus ga je zeker vaker maken.
Teriyaki saus; breng je gerecht naar een ander level
Een recept voor Teriyaki saus. De saus waarmee je zowel vis, vlees als groentegerechten eenvoudig op smaak brengt.
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.
Kipdrumsticks in teriyaki marinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 kipdrumsticks
- 250 ml teriyakisaus
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- blaadjes koriander
- 1 eetlepel maizena
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipdrumsticks in teriyaki marinade:
Meng sambal naar smaak door de teriyakisaus voor de marinade. Haal het vel los van de poten en wrijf het vlees in met saus. Duw het vel terug op z’n plek en doe de drumsticks in een zipp-lock zak. Voeg er de resterende marinade aan toe en sluit de zak. Leg de zak op een bord of schaal en zet het minimaal 2 uur maar liever een dag koud weg.
Doe de kipdrumsticks samen met de marinade in een ovenschaal. Zet de oven op 280 graden en laat de drumsticks hierin ongeveer 30- 40 minuten garen. Draai de poten na ongeveer 20 minuten een keer om. De kippenpoten zijn gaar als de kerntemperatuur boven de 68 graden is. Je kunt de garing ook testen door ze op het dikste deel in te snijden en te kijken of het vlees niet meer helder is.
Giet zoveel mogelijk saus in een pannetje. Meng de maizena met een half kopje water en bind de saus tot licht gebonden zodat hij makkelijk op de drumsticks blijft hangen. Het kan zijn dat je niet alle maizena nodig hebt. Giet de saus over de drumsticks en draai ze een keer rond door de teriyakisaus. Doe de kipdrumsticks in een kommetje en bestrooi ze met sesam en korianderblaadjes.
Tafel lekker !!