Kipfilet in een heerlijke paprika roomsaus uit de oven – Dat makkelijk en erg lekker goed samen kunnen gaan zie en proef je terug in dit recept voor kipfilet uit de oven. Het moeilijkste is het wachten tot de kip gaar is, de rest is kinderlijk eenvoudig. Je mengt plakken kipfilet met de rest van de ingrediënten en doet alles in een ovenschaal en de oven doet de rest. Het resultaat: heerlijke malse plakjes kipfilet in een paprika roomsaus, boordevol smaak.
Maar liefst 4 soorten paprika
Nee, niet rood, groen, geel, en oranje, maar in dit recept voor kipfilet in heerlijke paprika roomsaus gaat verse rode paprika, zoet paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en paprikapuree. Paprikapoeder is er in veel variaties en welke je kiest, maakt echt veel uit voor de smaak. De meest bekende zijn zoete ofwel edelsüss, Hongaarse, pittige en gerookt paprikapoeder, die ook weer in verschillende soorten te verkrijgen is. Je hoeft niet alle soorten in huis te hebben. Vaak is de zoete en de gerookte voldoende. De paprikapuree is net zoiets als tomatenpuree en vaak te koop bij een Turkse winkel. Kun je er niet aankomen, dan kan het vervangen worden door tomatenpuree.
Plakken kipfilet garen in de paprika roomsaus
De kipfilet wordt in plakken gesneden voor hij in de heerlijke paprika roomsaus gegaard wordt. Niet alleen omdat hij dan eerder gaar is, maar ook omdat de smaak van de paprikasaus beter zijn werk kan doen. Het zuur van de paprikapuree in de saus zorgt ervoor dat de kip heerlijk zacht wordt. De smaak van de saus zal tijdens het garen in de kip trekken, die op zijn beurt weer smaak aan de saus geeft. Dit vleesgerecht is heerlijk bij rijst of pasta, geef er gewokte groente bij en je hebt met weinig moeite een geweldig lekkere maaltijd op tafel staan.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kipfilet
- 200 ml slagroom
- 100 ml melk
- 2 teentjes knoflook geperst
- zout en peper
- 1/2 eetlepel tomaten of paprikapuree
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels zoet paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- snufje chilipoeder naar smaak
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipfilet in heerlijke paprika roomsaus uit de oven:
Snijd de kipfilet overdwars doormidden zodat je als het ware twee schnitzels krijgt.
Meng in een grote kom alle ingrediënten op de stukjes paprika na door elkaar tot een glad mengsel zonder klontjes.
Doe er de plakken kipfilet en de paprikablokjes bij en meng dit door elkaar. Dit mag eventueel al eerder op de dag zodat de smaken goed in kunnen trekken, maar is niet noodzakelijk.
Zet de oven op 180 graden.
Verdeel een beetje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de plakken kip netjes overlappend op zodat de vorm gelijkmatig gevuld is. Dit is belangrijk voor het garingsproces. Giet er de resterende saus over en zet de schaal met kipfilet in paprikasaus in de oven. De garingstijd is afhankelijk van de grootte van de vorm, starttemperatuur, de dikte van de plakken kipfilet ongeveer 30-45 minuten.
Check altijd of de kip goed gaar is, de kerntemperatuur moet minimaal 70 graden zijn. Een kernthermometer is hiervoor erg handig, vaak kun je ze tijdens het garen in je gerechten steken en gaat een alarm af als de ingegeven temperatuur bereikt is.
Serveer de kipfilet met paprika roomsaus met pasta of rijst.
Tafel lekker !!