Kipfilet in zoetzuur – Laat die kant-en-klare potten zoetzure saus staan en maak kip zoetzuur voortaan zelf. Niets is lekkerder dan kip in een saus die je zelf in de pan ziet ontstaan. Een saus vol verse ingrediënten en een saus waarvan je precies weet wat jij er in gestopt hebt. Ik ben er zeker van dat je na het proberen van dit recept zelf gaat experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld andere groenten, die jij toevallig nog hebt liggen. Van diezelfde groenten kun je nog veel meer gerechten maken.
Kipfilet
Kipfilet is een zeer gewaardeerd stukje vlees. Vooral ook omdat het zo veelzijdig is. Het is neutraal van smaak en past daardoor bij veel uitgesproken smaken. Je moet kipfilet wel opletten dat je het niet te lang bakt, het is een mager stukje vlees waar maar weinig vet in zit en daardoor kan het snel droog worden.
Zoetzure saus
Een zoetzure saus is zoals de naam al zegt een saus waaraan een zure en een zoete smaak toegevoegd is. In dit geval tomaat en azijn voor het zuurtje en suiker voor de zoete tegenhanger. Verder voegen we er nog veel lekkere verse groenten en specerijen aan toe. Een heerlijke manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.
Rijst
Je kunt rijst gewoon in water koken afgieten en klaar, maar je kunt ook smaakmakers aan het water toevoegen, zodat de rijst een licht smaak accent krijgt. Ik had er een kippenbouillonblokje aan toegevoegd en een 1/2 eetlepel tomatenpuree.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kipfilet in zoetzuur
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1 winterwortel
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 3 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 200 gram champignons
- 500 gram tomaten
- 1 ½ eetl. tomatenpuree
- een stukje gember, fijn geraspt
- 1 theelepel sambal
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 3 eetlepels azijn
- 1-2 eetlepels suiker, naar smaak
- een klein bosje koriander
- 1 kippenbouillonblokje
- 200 gram rijst
- 3 eetlepels olie
- peper / zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipfilet in zoetzuur:
Schil de wortel en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika, courgette en uien in grove stukken. Snijd de bleekselderij en de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snij een kruis op de bolle kant van de tomaten en dompel deze kort in het kokend water totdat de schil begint om te krullen. Leg ze direct in ijskoud water. Pel er nu de schil vanaf en snij in stukken en blender deze fijn. Zet apart. Doe het bouillonblokje en een halve eetlepel tomatenpuree in het water en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kipfilet kort tot deze net gaar is. Haal de kip uit de pan en roerbak hierin de in stukken gesneden groenten. Voeg de knoflook en een eetlepel tomatenpuree toe samen met de sambal. Bak even kort mee, voeg de tomatenpulp toe en breng dit aan de kook. Breng op smaak met azijn, suiker, zout en eventueel peper. Voeg de kipfilet weer toe en warm kort door. Giet de rijst af en stoom deze even kort droog. Serveer de kipfilet in zoetzuur samen met de gekookte rijst. Strooi er naar smaak een paar blaadjes koriander overheen. Geef bij de kipfilet in zoetzuur een lekkere komkommersalade.
Tafel lekker !!
Wat is dat rode wat door de rijst zit?
Er zit tomatenpuree en een kip bouillon blokje doorheen zoals beschreven in artikel. Wellicht dat ik er toen ook een stukje gesnipperde paprika bij heb gedaan.
Ga hem zaterdag op mijn werk maken!
Leuk te lezen dat je dit recept gaat maken, erg lekker met dit warme weer.
Vandaag kiipfilet-in-zoetzuur gemaakt.
Heerlijk!! Echt een succes.
Zo krijg je heerlijk veel groente binnen!
Wat fijn om te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen.