• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

door Connie Derks
in Rijstgerechten, Vleesgerechten
0
4
Kipfilet in zoetzuur

Kipfilet in zoetzuur – Laat die kant en klare potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Niets is lekkerder dan kip in een saus die je zelf in de pan ziet ontstaan. Een saus vol verse ingrediënten en een saus waarvan je precies weet wat jij er in gestopt hebt. Ik ben er zeker van dat je na het proberen van dit recept zelf gaat experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld andere groenten, die jij toevallig nog hebt liggen. Van diezelfde groenten kun je nog veel meer gerechten maken.

Kipfilet

Kipfilet een zeer gewaardeerd stukje vlees. Vooral ook omdat het zo veelzijdig is. Het is neutraal van smaak en past daardoor bij vele uitgesproken smaken. Wel moet je bij kipfilet oppassen dat je het niet te lang bakt, het is een mager stukje vlees met erg weinig vet waardoor het erg droog kan worden.

Zoetzure saus

Een zoetzure saus is zoals de naam al zegt een saus waaraan een zure en een zoete smaak is toegevoegd. In dit geval tomaat en azijn voor het zuurtje en suiker voor de zoete tegenhanger. Verder voegen we er nog veel lekkere verse groenten en specerijen aan toe. Een heerlijke manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.

Rijst

Je kan rijst gewoon in water koken afgieten en klaar, maar je kan ook smaakmakers aan je water toevoegen zodat je rijst een licht smaak accent krijgt. Ik had er een kippenbouillon blok aan toegevoegd en een 1/2 eetlepel tomatenpuree.

Kipfilet in zoetzuur

Rijstgerecht voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 winterwortel
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 500 gram tomaten
  • 1 ½ eetl. tomatenpuree
  • Stukje gember fijn geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels azijn
  • 1-2 eetlepels suiker naar smaak
  • Klein bosje koriander
  • 1 kippenbouillon blok
  • 200 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • peper/zout

Schil de wortel en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika, courgette en uien in grove stukken. Snij de bleekselderij en de champignons in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snij een kruis op de bolle kant van de tomaten en dompel deze kort in het kokend water totdat de schil begint om te krullen. Leg ze direct in ijskoud water. Pel er nu de schil vanaf en snij in stukken en blender deze fijn. Zet apart. Doe het bouillonblokje en een halve eetlepel tomatenpuree in het water en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kipfilet kort tot deze net gaar is. Haal de kip uit de pan en roerbak hierin de in stukken gesneden groenten. Voeg de knoflook en een eetlepel tomatenpuree toe samen met de sambal. Bak even kort mee, voeg de tomatenpulp toe en breng dit aan de kook. Breng op smaak met azijn, suiker, zout en eventueel peper. Voeg de kipfilet weer toe en warm kort door.  Giet de rijst af en stoom deze even kort droog. Serveer de kipfilet in zoetzuur samen met de gekookte rijst. Strooi er naar smaak een paar blaadjes koriander overheen. Geef bij de kipfilet in zoetzuur een lekkere komkommersalade.

Tafel lekker!

Tags: GroenteGroente - Vruchtgroenten - TomatenRijstVleesVlees - KipVlees - KipfiletVruchtgroenten
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Lamsköfte
Vleesgerechten

Lamsköfte met een muntsausje

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes
Pannenkoeken

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Reacties 4

  1. Mariet says:
    4 jaar geleden

    Ga hem zaterdag op mijn werk maken!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Leuk te lezen dat je dit recept gaat maken, erg lekker met dit warme weer.

      Beantwoorden
  2. A says:
    4 jaar geleden

    Vandaag kiipfilet-in-zoetzuur gemaakt.
    Heerlijk!! Echt een succes.
    Zo krijg je heerlijk veel groente binnen!

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Wat fijn om te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen