Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipfilet in zoetzuur

Laat de potten zoetzure saus staan en maak je kipfilet in zoetzuur voortaan zelf. Je ziet de saus in de pan ontstaan. Kipfilet in zoetzuur op jouw manier!

4 4.120

Kipfilet in zoetzuur – Laat die kant en klare potten zoetzure saus staan en maak je kip zoetzuur voortaan zelf. Niets is lekkerder dan kip in een saus die je zelf in de pan ziet ontstaan. Een saus vol verse ingrediënten en een saus waarvan je precies weet wat jij er in gestopt hebt. Ik ben er zeker van dat je na het proberen van dit recept zelf gaat experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld andere groenten, die jij toevallig nog hebt liggen. Van diezelfde groenten kun je nog veel meer gerechten maken.

Kipfilet

Kipfilet een zeer gewaardeerd stukje vlees. Vooral ook omdat het zo veelzijdig is. Het is neutraal van smaak en past daardoor bij vele uitgesproken smaken. Wel moet je bij kipfilet oppassen dat je het niet te lang bakt, het is een mager stukje vlees met erg weinig vet waardoor het erg droog kan worden.

Zoetzure saus

Een zoetzure saus is zoals de naam al zegt een saus waaraan een zure en een zoete smaak is toegevoegd. In dit geval tomaat en azijn voor het zuurtje en suiker voor de zoete tegenhanger. Verder voegen we er nog veel lekkere verse groenten en specerijen aan toe. Een heerlijke manier om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.

Rijst

Je kan rijst gewoon in water koken afgieten en klaar, maar je kan ook smaakmakers aan je water toevoegen zodat je rijst een licht smaak accent krijgt. Ik had er een kippenbouillon blok aan toegevoegd en een 1/2 eetlepel tomatenpuree.


Kipfilet in zoetzuur

Rijstgerecht voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 winterwortel
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 500 gram tomaten
  • 1 ½ eetl. tomatenpuree
  • Stukje gember fijn geraspt
  • 1 theelepel sambal
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 3 eetlepels azijn
  • 1-2 eetlepels suiker naar smaak
  • Klein bosje koriander
  • 1 kippenbouillon blok
  • 200 gram rijst
  • 3 eetlepels olie
  • peper/zout

Schil de wortel en snij deze in dunne plakjes. Snij de paprika, courgette en uien in grove stukken. Snij de bleekselderij en de champignons in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Snij een kruis op de bolle kant van de tomaten en dompel deze kort in het kokend water totdat de schil begint om te krullen. Leg ze direct in ijskoud water. Pel er nu de schil vanaf en snij in stukken en blender deze fijn. Zet apart. Doe het bouillonblokje en een halve eetlepel tomatenpuree in het water en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kipfilet kort tot deze net gaar is. Haal de kip uit de pan en roerbak hierin de in stukken gesneden groenten. Voeg de knoflook en een eetlepel tomatenpuree toe samen met de sambal. Bak even kort mee, voeg de tomatenpulp toe en breng dit aan de kook. Breng op smaak met azijn, suiker, zout en eventueel peper. Voeg de kipfilet weer toe en warm kort door.  Giet de rijst af en stoom deze even kort droog. Serveer de kipfilet in zoetzuur samen met de gekookte rijst. Strooi er naar smaak een paar blaadjes koriander overheen. Geef bij de kipfilet in zoetzuur een lekkere komkommersalade.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Mariet zegt

    Ga hem zaterdag op mijn werk maken!

    1. Connie zegt

      Leuk te lezen dat je dit recept gaat maken, erg lekker met dit warme weer.

  2. A zegt

    Vandaag kiipfilet-in-zoetzuur gemaakt.
    Heerlijk!! Echt een succes.
    Zo krijg je heerlijk veel groente binnen!

    1. Connie Derks zegt

      Wat fijn om te horen dat het zo goed in de smaak is gevallen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer