Kipfilet met champignons – Heerlijk toch zomertijd en zeker als je in vakantie modus bent. ’s Morgens bezoek je in het vroege ochtendzonnetje de plaatselijk markt, je proeft van de lekkere lekkernijen om dan uiteindelijk te belanden op een terrasje. Wat kan het leven toch simpel en mooi zijn. Je wilt dan niet teveel tijd besteden aan de maaltijd ’s avonds, maar natuurlijk wel een lekker gerecht op tafel zetten. Dit is zo’n gerechtje dat prima past bij een zomeravond.
Maar natuurlijk kan kipfilet bijna altijd, dus wanneer je op elke andere dag in elk ander seizoen snel wat lekkers op tafel wilt zetten, ook dan past dit recept prima. En door de Provençaalse kruiden zit je in gedachten toch weer een beetje op dat terrasje.
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kipfilet met champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 enkele kipfilets
- 500 gr champignons, in schijfjes
- 1 bouillonblokje kip
- 1 eetlepel bloem
- een beetje room
- 2 bosuitjes
- Provençaalse kruiden
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipfilet met champignons:
Snijd de kipfilets in hapklare stukken en de bosui in reepjes. Snijd meteen het groen van de bosui in fijne ringetjes en houd deze apart.
Fruit in een pan de olijfolie en beetje bakboter. Bak hierin de kip samen met de bosui ringen en kruid deze naar smaak met Provençaalse kruiden. Als deze mooi gekleurd zijn, haal je de kip en de bosui uit de pan.
Bak in dezelfde pan de in schijfjes gesneden champignons. Voeg de kip weer toe en voeg ook een eetlepel bloem toe. Om een sausje te krijgen voeg je beetje bij beetje een kleine hoeveelheid heet water toe en breng je het geheel verder op smaak met een bouillonblokje. Laat dit nog even sudderen op een zacht vuurtje. Als laatste maak je het iets meer romig met een scheutje room.
Als de kip op de borden ligt strooi dan de groene bosuiringetjes over de kip. Erg lekker met witte rijst.
Tafel lekker !!