- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kipfilet met champignons

Kipfilet met champignons – Heerlijk toch zomertijd en zeker als je in vakantie modus bent. ‘s Morgens bezoek je in het vroege ochtendzonnetje de plaatselijk markt, je proeft van de lekkere lekkernijen om dan uiteindelijk te belanden op een terrasje. Wat kan het leven toch simpel en mooi zijn. Je wilt dan niet teveel tijd besteden aan de maaltijd ‘s avonds, maar natuurlijk wel een lekker gerecht op tafel zetten. Dit is zo’n gerechtje dat prima past bij een zomeravond.

Maar natuurlijk kan kip bijna altijd, dus wanneer je op elke andere dag in elk ander seizoen snel wat lekkers op tafel wilt zetten, ook dan past dit recept prima. En door de Provençaalse kruiden zit je in gedachten toch weer een beetje op dat terrasje.

Kipfilet met champignons

Hoofdgerecht[1] voor 4 personen

Snijd de kip in hapklare stukken en de bosui in reepjes. Snij meteen het groen van de bosui in fijne ringetjes en houd deze apart.
Fruit in een pan de olijfolie en beetje bakboter de kip samen met de uireepjes en kruid deze naar smaak met Provencaalse kruiden. Wanneer deze mooi gekleurd zijn, haal dan de kip en de ui uit de pan.

Bak in dezelfde pan de in schijfjes gesneden champignons. Vervolgens voeg je de kip weer toe en voeg je een eetlepel bloem toe. Om een sausje te krijgen voeg je beetje bij beetje een kleine hoeveelheid heet water toe en breng het geheel verder op smaak met een bouillon blokje. Laat dit nog even sudderen op zacht vuurtje. Als laatste maak je het iets meer romig met een scheutje room.

Wanneer je kip op de borden ligt strooi dan de groene bosui-ringetjes over de kip. Erg lekker met witte rijst.

Links in dit artikel
  1. Hoofdgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/