Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus – Kipgehakt is lekker, snel en veelzijdig. Balletjes in satésaus en balletjes in tomatensaus horen bij vele al tot het vaste repertoire. Waarom niet eens variëren met balletjes in sinaasappelsaus. Lekker fruitig met een beetje pit.
Kipgehakt
Kip is zo veelzijdig dat je het bij wijze van spreken iedere dag kunt eten zonder dat je het in de gaten hebt dat het steeds weer kip is. Zoek een geweldige poelier. Je vinder er de lekkerste dingen waaronder ook kipgehakt, zowel gekruid als ongekruid. De gekruide versie is erg lekker, maar soms wil je er zelf je eigen smaakjes doorheen doen. Kies dan dus voor de ongekruide versie. In dit recept voor kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus maken we dus gebruik van de ongekruide versie. Probeer het maar eens. De kipgehaktballetjes zijn absoluut een lekkernij, vooral in combinatie met de sinaasappelsaus en de rijst met de broccoli. Deze balletjes zijn trouwens ook erg lekker op een broodje samen met een beetje ijsbergsla of Chinese kool in reepjes.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipgehakt
- 50 ml melk
- 75 gram paneermeel
- 1 theelepel versgeraspte gember
- 2 eetlepels sojasaus zout
- een kleine theelepel sambal
- een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil
- Voor de saus:
- 1 ½ theelepel sesamolie
- 1 ½ theelepel olijfolie
- 1 teen knoflook geperst
- 1 theelepel gember, versgeraspt
- een halve rode peper fijngesneden
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 eetlepels hoisinsaus
- sap van 3 sinaasappels
- 1 lente-ui
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus:
Meng alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar en zet even koud om in te laten trekken en het gehakt steviger te laten worden. Doe de sesam- en olijfolie in een pannetje en doe daar de knoflook, gember, marmelade, Hoisinsaus en sinaasappelsap in. Breng dit aan de kook en laat dit inkoken tot je 2/3 over hebt. Los de maïzena op in een half kopje water en schenk dit beetje bij beetje bij de saus tot je de gewenste sausdikte hebt. Snijd de lente-ui in ringetjes. Draai balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt en bak de balletjes in een klein beetje olie in een grote koekenpan tot ze gaar zijn. Doe de balletjes in de saus en warm alles goed door. Strooi er op het laatste moment de sesamzaadjes, lente-ui en de rode peper over en serveer heet.
Tafel lekker !!
Wat een leuke variaties voor deze heerlijke gehakt knipballetjes. Ziet er zeer smakelijk uit en ik ga er zeker mee aan de slag.
Dank je wel Albert, nu ben ik benieuwd welke je het eerste gaat maken!