Kippenlevertjes met paddenstoelen – Kippenlever is een ondergewaardeerd ingrediënt dat vaak over het hoofd wordt gezien in de foodwereld. De kleine orgaantjes bieden echter een schat aan smaak en voedingsstoffen. Roep nu niet meteen dat je ze niet lust, of dat je niet van orgaanvlees houdt. Ze zijn echt de moeite waard om eens te proberen. Met hun rijke smaak en malse textuur kunnen ze een heerlijke toevoeging zijn aan elk gerecht. En je kunt er de leukste combinaties mee maken. Kippenlevertjes met paddenstoelen, bijvoorbeeld!
Kippenlevertjes met paddenstoelen, een ultieme combinatie!
Had je er al eens aan gedacht om kippenlevertjes met paddenstoelen te combineren? De romige textuur van lever vormt een lekker contrast met de textuur en de aardse smaak van de paddenstoelen. Je kunt voor dit gerecht gemengde paddenstoelen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake. Maar je kunt ook heel goed kiezen voor één soort. Wil je iets bijzonders op tafel zetten? Denk dan eens aan cantharellen. Wil je er een budgetvriendelijke maaltijd van maken, en dat kan heel goed met kippenlevertjes met paddenstoelen, neem dan gewone champignons of kastanjechampignons.
De romige textuur van lever vormt een lekker contrast met de textuur en de aardse smaak van de paddenstoelen.
Zorg er voor dat je echt verse kippenlevertjes koopt
Als je kippenlever gaat kopen, let er dan wel op dat ze echt vers zijn, net zoals je dat bij andere kip doet. Je kunt kippenlevertjes bij de poelier kopen, maar de meeste supermarkten verkopen ze ook. Je vindt ze in de koeling bij de andere kipproducten. Bewaar ze niet te lang, bereid de kippenlevertjes met paddenstoelen bij voorkeur op de dag van aankoop.
Kippenlever bij de maaltijd
Kippenlevertjes met paddenstoelen zijn geschikt als lunch. Serveer ze dan met lekker vers brood. Ook als onderdeel van een diner zijn de kippenlevertjes een goed idee. Geef er dan gekookte aardappelen of aardappelpuree en een gekookte groente bij. Voor een echte herfstmaaltijd zijn spruitjes er een lekkere keus bij!
Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!
In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?
Kippenlevertjes; de lekkerste recepten
Je gruwelt er van of je vindt ze heerlijk. We hebben het hier over kippenlevertjes. Voor de liefhebbers delen we de lekkerste recepten!
Kippenlevertjes met paddenstoelen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram kippenlevertjes
- 75 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenlevertjes met paddenstoelen:
Verwijder de zeentjes van de kippenlevertjes.
Snijd de paddenstoelen in plakjes of stukjes.
Snijd de ui in niet te dunne kwart ringen. Hak de knoflook.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
Verhit een koekenpan en bak hierin het spek zachtjes uit. Voeg de uien toe en bak ze bruin. Voeg dan de knoflook, de tijm en de paddenstoelen toe en bak ze mee tot de paddenstoelen gaar zijn. Schep even over op een bord.
Verhit nog wat olie in dezelfde koekenpan en bak hierin in ongeveer 4 à 5 minuten de kippenlevertjes gaar. Bak ze niet te lang, anders kunnen ze te droog worden.
Schep het paddenstoelenmengsel terug i de pan en warm nog heel even mee. Breng op smaak met flink wat zwarte peper en zout.
Serveer de kippenlevertjes met paddenstoelen direct.
Tafel lekker !!