• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kippenpoten in een pittige marinade

Het recept voor heerlijk smaakvolle kippenpoten

door Connie Derks
in Vleesgerechten
0
2
kippenpoten in een pittige marinade

Kippenpoten in een pittige marinade – met weinig werk een geweldig lekker resultaat.

Kippenpoten uit de oven

Kip in de oven bereiden is het makkelijkst en vaak ook het lekkerst. Nadat het vlees gekruid en/of gemarineerd is leg je ze in een braadschaal of op een bakplaat. Die schuif je, afhankelijk van de grootte van de stukken, een klein uurtje in een oven en klaar ben je. Het vel beschermt de kip tegen uitdrogen, je hoeft niet te draaien, het brandt niet aan, het kan dus niet makkelijker en het resultaat is heerlijk. Wil je ze iets donkerder? Dan zet je ze nog eventjes onder de grill om bij te kleuren. Wordt het te donker naar je smaak? Dek de schaal dan af met aluminiumfolie.

Vooral bij kip is het erg belangrijk dat die gaar is. Houd als kerntemperatuur 72 graden aan, in het midden van het dikste gedeelte, dan zit je zeker goed. Heb je geen thermometer? Snijd het vlees dan in op het dikste gedeelte zodat je kunt kijken. Je ziet het ook aan het vocht dat uit de kip komt, dat moet mooi helder zijn.

Vlees marineren is smaak toevoegen

We hebben allemaal wel eens een kippenpoot gegeten die er erg lekker uit zag, maar die toch iets minder smaakvol bleek te zijn. Alleen kruiden is met kippenpoten vaak niet genoeg. Dit komt doordat de kruiden over de kip op het vel worden gestrooid en dan direct worden gebakken. Door het vlees enkele uren te laten marineren krijgen de smaken de tijd om in het vlees te trekken, wat een veel smaakvoller resultaat oplevert. De kippenpoten worden in die pittige marinade gegaard. Zo krijg je een echt smaakvol vleesgerecht. En de marinade? Die is heerlijk als saus.

Kippenpoten in een kruidige ketjap marinade

Marinades kun je op heel veel manieren maken. De marinade in dit recept is op basis van ketjap, gember en hete saus. Wij kozen voor Sriracha, maar als je sambal of sweet chilisaus hebt, kan dat ook prima. Ze hebben allemaal een pittig karakter, de ene wat meer dan de andere, pas de hoeveelheid dus naar wens aan.

Kippenpoten

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.

Kippenpoten in een pittige marinade

Porties: 4 porties
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 kippenpoten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepel sriracha
  • 3 cm gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Kippenpoten in een pittige marinade maak je zo:

Rasp de gember en pers de knoflook en meng dit met de rest van de ingrediënten, voeg peper en zout naar smaak toe, maar bedenk hierbij dat de marinade al vrij veel zout en pit bevat. Haal het vel op plaatsen los zodat je ook marinade tussen het vel en het vlees kunt doen. Leg de kippenpoten met de marinade in een braadslee en dek dit af. Laat dit minimaal 1 uur maar liever langer in de koelkast intrekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel met een lepel nog eenmaal een beetje marinade over de kippenpoten. Zet de braadslede met het vlees ongeveer een uur in de oven tot het vlees gaar is. Haal de kippenpoten uit de marinade en leg ze in een schaal. Schep het vet van de marinade en verdeel de jus over de kippenpoten.

Tafel lekker !!

DeelPin33Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Reacties 2

  1. Connie Derks says:
    5 maanden geleden

    Wat leuk Albert dat zelfs in Minnesota gebruik gemaakt wordt van onze recepten. En wat gezellig zo’n spelletjes avond.

    Beantwoorden
  2. Albert Planten van Afton says:
    5 maanden geleden

    Prachtig!
    Heb deze middag stamppot worteltjes gemaakt aan de North Shore in Minnesota waar we wonen. We hebben spelletjes avond met onze vier buurt huizen, we brengen allemaal wat te eten mee om te delen en dit is mijn bijdrage. Hoop dat mijn buren het lekker vinden. (Ik had dit in geen jaren gemaakt, maar je site hielp!)
    Groeten,
    Albert

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Broodje gekookt ei
Lunch

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Een duur broodje ei onderweg of een zelfgemaakt broodje gekookt ei dat goedkoper, maar ook veel lekkerder is. Ontdek onze tips.

Check het recept of lees de info
Curry van kip en aubergine

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus

Varkenshaas met Cabralessaus

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen