Kippenpoten met bramenmarinade – Bramen zijn die vruchtjes die je zo lekker uit het bakje snoept, of die je al opeet terwijl je ze van de bramenstruiken plukt. Dat verse seizoensfruit is zo lekker dat ze meestal niet op het aanrecht terechtkomen om er iets lekkers mee te maken. Toch kun je met bramen echt veel meer doen. Een saus voor over een dessert, een heerlijke jam voor op de boterham of een flinke hand bramen in de yoghurt met een lepeltje honing. Dat is absoluut feest. Aan een marinade had je vast nog niet gedacht. En toch kan dat heel goed. Het zuur van de bramen zorgt voor malser vlees. In dit recept laten we je zien hoe je zo’n marinade maakt, natuurlijk inclusief de bereiding van malse kippenpoten uit de oven.
Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees
Kies vaker voor kippenpoten. Dat is goedkoper, lekker en ook nog eens heel makkelijk. Hier vind je recepten, inspiratie en handige tips.
Bramen; met deze recepten ontdek je meer
Een handje bramen in de yoghurt als ontbijt, een taartje met bramen, of een bramensaus over de pudding. Dit kun je o.a. met verse bramen.
Kippenpoten met bramenmarinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kippenpoten
- peper en zout
- 130 gram bramenpuree
- 180 gram ketchup
- 1 eetlepel honing
- 30 gram bruine suiker
- 1/4 theelepel mosterdpoeder
- een mespunt cayennepeper
- 1 eetlepel rodewijnazijn
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kippenpoten met bramenmarinade:
Om de pitjes uit de bramenpuree te halen pureer je eerst de bramen fijn met een staafmixer. Druk ze daarna met behulp van een lepel door een zeef, zo blijven de pitjes achter in de zeef en heb je een mooie gladde puree. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ovenrooster met aluminiumfolie en vet deze licht in. Leg de kippenpoten hierop en bestrooi ze met wat peper en zout.
Mix alle ingrediënten voor de marinade met een staafmixer fijn. Bak de kippenpoten 20 minuten in de voorverwarmde oven, neem het rooster uit de oven en bekwast de kippenpoten met bramenmarinade. Zet terug in de oven en herhaal dit vervolgens ook na 30 minuten, na 40 minuten en nog een keer na 50 minuten. Na 60 minuten in de oven zijn de kippenpoten klaar.
Tafel lekker !!