Kipsaté van de barbecue – Voor veel barbecueliefhebbers hoort een sateetje er echt bij als er gebarbecued wordt. Organiseer jij binnenkort een barbecue? Natuurlijk kun je dan kant-en-klare saté kopen bij de slager of in de supermarkt, maar wat is er nou leuker en lekkerder dan om ze eens zelf te maken? Wij hebben een recept voor je voor een lekkere kipsaté van de barbecue. Het is niet moeilijk, het kost weinig tijd, alleen het marineren van het vlees duurt een paar uur, maar in die tijd kun jij de rest van de barbecue voorbereiden. Steek er een klein beetje tijd in, en straks ga jij met de complimenten lopen in plaats van de slager! Zeker als je er ook nog eens zelf een lekkere pindasaus bij maakt. Wat vers stokbrood erbij en je barbecue wordt ongetwijfeld een succes!
Kipfilet of kippendijfilet
We hebben in het recept voor kipsaté van de barbecue kipfilet gebruikt. Je zou voor dit gerecht ook kunnen kiezen voor kippendijfilet. Dit stukje kip bevat iets meer vet dan gewone kippenborstfilet, en dat beetje vet geeft het vlees nou net wat meer smaak en zal minder snel droog worden dan kipfilet. Kies gewoon wat jij zelf het lekkerst vindt.
Kipsaté van de barbecue – tips
De bereidingstijd in het recept is exclusief de tijd die het kost om te marineren. Reken daar minstens 2 uur voor, maar je kunt het vlees ook langer marineren.
Door het aanpassen van de hoeveelheid sambal kun je zelf bepalen hoe pittig de kipsaté van de barbecue wordt. Wil je het pittig, verdubbel dan de hoeveelheid. Eten er kinderen mee, of houd je niet van pittig? Halveer dan de hoeveelheid sambal. Je kunt ook voor een ander soort sambal kiezen. Als je sambal manis, een wat zoetere sambal gebruikt, zal het vlees beslist minder pittig worden.
De hoeveelheid kip in dit recept is voldoende voor 4 grote of 6 kleinere spiezen.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kipsaté van de barbecue
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel neutrale olie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel sambal oelek
- Ook nodig: 4 - 6 houten of metalen spiezen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipsaté van de barbecue:
Meng in een schaal de ketjap manis, de olie, de zoute sojasaus, het limoensap, de komijn, de koriander en de sambal tot een marinade. Schep de blokjes kipfilet hier door heen. Zet voor minimaal 2 uur weg in de koelkast. Langer marineren kan natuurlijk ook. Dat zal de smaak zeker ten goede komen.
Rijg de kipblokjes aan de spiezen.
Gril de spiezen op de barbecue. Draai ze regelmatig om verbranden te voorkomen. Let er op dat de kipsaté volledig gaar wordt.
Serveer de kipsaté van de barbecue met zelfgemaakte pindasaus en vers stokbrood.
Tafel lekker !!