• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, juni 26, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Vleesgerechten

Kipsaté van de barbecue

Elise de Haan door Elise de Haan
in Vleesgerechten
0
0
Kipsaté van de barbecue

Kipsaté van de barbecue – Voor veel barbecueliefhebbers hoort een sateetje er echt bij als er gebarbecued wordt. Organiseer jij binnenkort een barbecue? Natuurlijk kun je dan kant-en-klare saté kopen bij de slager of in de supermarkt, maar wat is er nou leuker en lekkerder dan om ze eens zelf te maken? Wij hebben een recept voor je voor een lekkere kipsaté van de barbecue. Het is niet moeilijk, het kost weinig tijd, alleen het marineren van het vlees duurt een paar uur, maar in die tijd kun jij de rest van de barbecue voorbereiden. Steek er een klein beetje tijd in, en straks ga jij met de complimenten lopen in plaats van de slager! Zeker als je er ook nog eens zelf een lekkere pindasaus bij maakt. Wat vers stokbrood erbij en je barbecue wordt ongetwijfeld een succes!

Kipfilet of kippendijfilet

We hebben in het recept voor kipsaté van de barbecue kipfilet gebruikt. Je zou voor dit gerecht ook kunnen kiezen voor kippendijfilet. Dit stukje kip bevat iets meer vet dan gewone kippenborstfilet, en dat beetje vet geeft het vlees nou net wat meer smaak en zal minder snel droog worden dan kipfilet. Kies gewoon wat jij zelf het lekkerst vindt.

Kipsaté van de barbecue – tips

De bereidingstijd in het recept is exclusief de tijd die het kost om te marineren. Reken daar minstens 2 uur voor, maar je kunt het vlees ook langer marineren.

Door het aanpassen van de hoeveelheid sambal kun je zelf bepalen hoe pittig de kipsaté van de barbecue wordt. Wil je het pittig, verdubbel dan de hoeveelheid. Eten er kinderen mee, of houd je niet van pittig? Halveer dan de hoeveelheid sambal. Je kunt ook voor een ander soort sambal kiezen. Als je sambal manis, een wat zoetere sambal gebruikt, zal het vlees beslist minder pittig worden.

De hoeveelheid kip in dit recept is voldoende voor 4 grote of 6 kleinere spiezen.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Kipsaté van de barbecue

Kipsaté van de barbecue

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • Ook nodig: 4 - 6 houten of metalen spiezen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kipsaté van de barbecue:

Meng in een schaal de ketjap manis, de olie, de zoute sojasaus, het limoensap, de komijn, de koriander en de sambal tot een marinade. Schep de blokjes kipfilet hier door heen. Zet voor minimaal 2 uur weg in de koelkast. Langer marineren kan natuurlijk ook. Dat zal de smaak zeker ten goede komen.

Rijg de kipblokjes aan de spiezen.

Gril de spiezen op de barbecue. Draai ze regelmatig om verbranden te voorkomen. Let er op dat de kipsaté volledig gaar wordt.

Serveer de kipsaté van de barbecue met zelfgemaakte pindasaus en vers stokbrood.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Skinny kipsalon
Vleesgerechten

Skinny kipsalon

kalfsbiefstuk
Vleesgerechten

Kalfsbiefstuk

Varkenshaas spiesjes met paprika
Vleesgerechten

Varkenshaas spiesjes met paprika

Kalfskotelet bakken
Vleesgerechten

Kalfskotelet bakken

Luikse balletjes - gehaktballen met friet
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Kip in ketjapsaus
Vleesgerechten

Kip in ketjapsaus

lamsburger hamburger
Vleesgerechten

Lamsburger op een broodje met tzatziki en courgette

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Zelfgemaakte eiersalade is een TE simpel recept, maar ook met het recept voor eiersalade kun je variëren. Lekker op brood of op toast.

Check het recept of lees de info
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta

Zomerse recepten met feta

mosselen eten

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Recept in de picture

Kipcurry spiesjes
Vleesgerechten

Kipcurry spiesjes; van de barbecue

Eigenlijk is het gewoon curry aan een stokje, deze kipcurryspiesjes. Gemarineerd in yoghurt met jouw favoriete currypasta, daarna op de BBQ!

Check het recept of lees de info
Mango-yoghurtsaus

Mango-yoghurtsaus; lekker, en gezond!

komkommersoep

Komkommersoep; verkoeling in de zomer

Handige kooktips

snijbiet
Kookschool

Snijbiet: gezonde en lekkere vergeten groente

Snijbiet - Een 'vergeten' groente die gelukkig steeds vaker verkrijgbaar is. Verwant aan spinazie, is hij makkelijk klaar te maken en gezond.

Check het recept of lees de info
groenten om te grillen

De 10 lekkerste groenten om te grillen

Hervekaas

Hervekaas, een stinkend lekker roodbacteriekaasje

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Elviera op Kipfilet recepten en inspiratie
  • Redactie op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Redactie op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • RUTTEN FREDDY op Tiramisu van bitterkoekjes met citroenmascarpone
  • Margreet Anceaux op Zwarte bonen en refried beans, gebakken bonenpuree
  • Redactie op Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong
  • Redactie op Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen